ایلان ماسک: «کلوسوس»، قویترین سیستم آموزش هوش مصنوعی جهان فعال شد
طبق گفته ماسک، ظرفیت این سیستم بهزودی دو برابر خواهد شد.
بسیاری از شرکتهای بزرگ بازار، توسعه مدلهای هوش مصنوعی را در سر دارند؛ حالا به نظر میرسد «ایلان ماسک»، مدیرعامل ایکس، توانسته با راهاندازی خوشه پردازشی «کلوسوس» (Colossus)، قدرتمندترین سیستم آموزشی هوش مصنوعی در دنیا، گوی رقابت را از سایرین برباید.
ماسک با انتشار پستی در ایکس اظهار داشت که تیم او در xAI، پس از ۱۲۲ روز تلاش مداوم و استفاده از ۱۰۰ هزار پردازشگر H100 انویدیا، بالاخره سیستم آموزشی کلوسوس را با موفقیت فعال کردهاند. او همچنین افزود که توان پردازشی این خوشه در آینده با اضافهشدن ۵۰ هزار پردازشگر H200، دو برابر خواهد شد. ماسک پیشتر در ابتدای مردادماه نیز اعلام کرده بود که آموزش با این ابرخوشه که در ممفیس آمریکا واقع است و با همین نام شناخته میشد، آغاز شده است.
از طرفی انویدیا، سازنده پردازشگرهای این سیستم نیز با نقلقول پست ماسک در ایکس، به او و تیم xAI تبریک گفت و کلوسوس را راهی برای کسب دستاوردهای استثنایی در بهرهوری انرژی معرفی کرد.
علاوهبراین، «کتی وود»، مدیرعامل شرکت «ARK Invest» در پستی راهاندازی کلوسوس را اتفاقی مؤثر در دنیای هوش مصنوعی دانست و به احتمال بروز دستاوردهای جدید در آینده نزدیک اشاره کرد.
کلوسوس، قویترین سیستم آموزشی هوش مصنوعی دنیا
درحالیکه قویترین مدل OpenAI با ۸۰ هزار پردازشگر گرافیکی آموزش داده شده، کلوسوس بهدلیل تعداد پردازشگرهای گرافیکی که دارد به عنوان قویترین سیستم آموزشی AI شناخته میشود. پردازشگرهای H200 حاضر در این سیستم ۱۴۱ گیگابایت حافظه HBM3E و پهنای باند ۴.۸ ترابایتبرثانیه دارند.
ماسک با وجود جایگاه بالای خود در حوزه هوش مصنوعی، از تصویب قوانین بهمنظور جلوگیری از خطرات احتمالی این فناوری پشتیبانی میکند. او اخیراً در پستی اظهار داشت که لایحه 1047 مجلس کالیفرنیا باید تصویب شود؛ لایحهای که نگرانی فعالان حوزه فناوری در مورد محدودیتهای احتمالی در نوآوری هوش مصنوعی را در ایالات متحده در پی داشته است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
جالبه...به همه ی دنیا می گن هوش مصنوعی خیلی خطرناکه و ممکنه بشریت رو نابود کنه اما خودشون توی خط اول توسعه ی اون هستند ... ما هم ساده ایم و نمی دونیم این لولوسازی واسه جلوگیری از توسعه فناوری توسط دیگران و پیشتازی خودشونه ...