ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایلان ماسک هوش مصنوعی Grok
هوش مصنوعی

ایلان ماسک کد منبع مدل هوش مصنوعی Grok را به‌صورت عمومی منتشر کرد

شرکت هوش مصنوعی xAI، متعلق به ایلان ماسک، به وعده خود عمل کرد و کد منبع هوش مصنوعی Grok را در دسترس عموم قرار داد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ | ۰۸:۵۰

ایلان ماسک هفته گذشته اعلام کرد که چت‌بات هوش مصنوعی Grok متن‌باز می‌شود. حالا امروز کد منبع این برنامه در گیت‌هاب در دسترس قرار گرفته است. شرکت xAI می‌گوید «گراک» یک مدل «ترکیب-متخصص» (Mixture-of-Experts) با 314 میلیارد پارامتر است.

براساس پست وبلاگ xAI، انتشار کد منبع مدل هوش مصنوعی Grok-1 شامل معماری شبکه آن است. این شرکت تأکید می‌کند که کد حاضر مربوط به مقطعی از اکتبر سال 2023 است و از آن پس، این کد برای هیچ کاربرد خاصی، مثل برقراری دیالوگ، بهینه‌سازی نشده است.

مدل هوش مصنوعی Grok متن‌باز شد

کد منبع گراک با مجوز Apache 2.0 منتشر شده است، بنابراین استفاده تجاری از آن را ممکن می‌کند، اما شامل داده‌هایی نیست که برای آموزش مدل استفاده شده و ارتباطات آن با شبکه اجتماعی ایکس را نشان نمی‌دهد.

شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک می‌گوید مدل Grok-1 با مجموعه‌ای سفارشی از داده‌ها آموزش داده شده، اما جزئیات بیشتری درباره این داده‌ها ارائه نشده است. درهرصورت اما انتشار کد منبع این مدل اتفاق مثبتی تلقی می‌شود و می‌تواند به محققان و توسعه‌دهندگان کمک کند تا سازوکارهای آن را درک کنند و از این کد منبع بهره بگیرند.

ایلان ماسک اولین‌بار در اواسط آبان‌ماه از هوش مصنوعی Grok رونمایی کرد و در ادامه این چت‌بات به‌عنوان بخشی از شبکه اجتماعی ایکس در اختیار کاربران پریمیوم این پلتفرم قرار گرفت. ماسک حالا با OpenAI وارد یک درگیری حقوقی شده و مدعی است که استارتاپ سازنده ChatGPT از هدف خود که عرضه مدل‌های آزاد بوده، دور شده است.

xAI اولین شرکتی نیست که مدل هوش مصنوعی خود را متن‌باز کرده؛ شرکت‌های دیگری مثل Mistral که اخیراً با مایکروسافت وارد همکاری شده است، هم مدل‌های خود را به‌صورت متن‌باز در دسترس قرار داده‌اند. متا هم به محققان امکان دسترسی آزاد به مدل Llama 2 را می‌دهد اما محدودیت‌هایی را در این زمینه اعمال می‌کند و بابت استفاده‌های تجاری و در مقیاس گسترده از کاربران هزینه می‌گیرد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی