ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایلان ماسک
هوش مصنوعی

ایلان ماسک می‌گوید عدم قانون‌گذاری برای هوش مصنوعی عاقبتی فاجعه‌بار خواهد داشت

ایلان ماسک در کنفرانسی در پاریس دوباره هشدار داده است که هوش مصنوعی می‌تواند خطرات مهمی را برای بشر به‌همراه داشته باشد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۸:۰۰

ایلان ماسک تاکنون بارها درباره ریسک‌های هوش مصنوعی حرف زده و حالا یک بار دیگر با اشاره به این فناوری قدرتمند هشدار داده است که اگر کارهای بیشتری صورت نگیرد و قانونی در این حوزه وضع نشود، نتیجه آن فاجعه‌بار خواهد بود.

بنیان‌گذار تسلا در کنفرانس فناوری ویوا در پاریس گفت برای جلوگیری از تبدیل‌شدن هوش مصنوعی به چیزی غیرقابل کنترل، به قوانینی در این زمینه نیاز داریم. او مدعی شد که اگر این اتفاق نیفتد، «عاقبتی فاجعه‌بار» برای بشریت حاصل خواهد شد.

ایلان ماسک در این کنفرانس گفت: «فکر می‌کنم برای پیامدهای منفی ابرهوش دیجیتالی خطری جدی وجود داشته باشد.» هشدارهای ماسک یادآور حرف‌هایی است که او و عده دیگری از فعالان هوش مصنوعی چندی قبل در نامه‌ای سرگشاده آن را مطرح کرده بودند. آن نامه هشدار داده بود که هوش مصنوعی می‌تواند ریسک‌های فاجعه‌باری را برای جامعه به‌همراه داشته باشد.

هوش مصنوعی می‌تواند ریسک‌های مختلفی را به‌وجود بیاورد

مالک توییتر در آن نامه از شرکت‌ها خواسته بود تا توسعه ابزارهای هوش مصنوعی پیشرفته‌تر را متوقف کنند. او در کنفرانس ویوا با تکرار همین صحبت‌ها تأکید کرد که حامی قانون‌گذاری در این بازار است، چون ریسک‌های مختلفی را متوجه جامعه می‌داند.

ایلان ماسک به‌طور کلی پیش‌بینی کرد که هوش مصنوعی به احتمال خیلی زیاد نتایج مثبت هم خواهد داشت و برای مثال، می‌تواند به دسترسی آسان‌تر به کالاها و خدمات کمک کند. ولی او تأکید کرد که این قضیه نباید به‌عنوان یک پیش‌فرض در نظر گرفته شود.

ماسک توضیح داد: «[نکات مثبت] تنها پیامدهای ممکن نیستند. ما باید این احتمال را در نظر بگیریم که چیزی پیرامون ابرهوش دیجیتال در مسیر اشتباه قرار بگیرد.»

او در این کنفرانس درباره نگاه کلی خود به آینده و نگاه فلسفی به کشف معنای زندگی هم صحبت کرد. ماسک این مسئله را به تلاش برای ترویج انرژی‌های تجدیدپذیر به‌منظور مقابله با تغییرات اقلیمی و کوشش برای کاوش‌های فضایی از طریق اسپیس‌ایکس ربط داد. او می‌گوید خرید توییتر هم بخشی از همین راهبرد برای کمک به پیشرفت مثبت در تمدن بشری بوده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی