ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قانون هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

شرکت‌های اروپایی از قانون هوش مصنوعی انتقاد کردند؛ تضعیف رقابت بازار

برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های اروپا با ارسال یک نامه به پارلمان اروپا، از قانون موسوم به قانون هوش مصنوعی انتقاد کرده‌اند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۰ تیر ۱۴۰۲ | ۰۸:۳۰

برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های اروپایی با انتقاد از قانون موسوم به «قانون هوش مصنوعی» (AI Act) که ماه گذشته تصویب شد، مدعی شده‌اند که AI Act بی‎‌فایده است و می‌تواند تأثیر منفی روی رقابت در این زمینه داشته باشد.

به گزارش فایننشال تایمز، بیش از 150 مدیرعامل از شرکت‌هایی مانند رنو (خودروساز فرانسوی)، شرکت صنایع هوافضایی ایرباس و زیمنس با ارسال یک نامه سرگشاده به پارلمان اروپا، کمیسیون و کشورهای عضو EU، از قانون هوش مصنوعی به‌دلیل خطرات آن برای رقابت‌پذیری و حاکمیت تکنولوژیک اروپا انتقاد کرده‌اند.

ماه قبل پارلمان اروپا پیش‌نویس قانون هوش مصنوعی را پس از دو سال توسعه قوانین مربوط به آن تصویب کرد که در آن مواردی درباره پیشرفت‌های اخیر این حوزه مانند مدل‌های هوش مصنوعی زبان بزرگ (LLM) و مدل‌های پایه، مانند GPT-4 از OpenAI وجود دارد. البته هنوز چندین مرحله تا اجرایی‌شدن این قانون جدید باقی مانده و انتظار می‌رود قوانین نهایی تا اواخر سال جاری اعلام شوند.

امضاکنندگان این نامه ادعا می‌کنند نسخه فعلی قانون هوش مصنو‌عی، پتانسیلی را که این فناوری برای رشد مجدد اروپا درزمینه فناوری فراهم کرده، سرکوب خواهد کرد. آن‌ها استدلال کرده‌اند که قوانین تصویب شده بیش‌از‌اندازه افراطی هستند و به‌جای فراهم‌کردن یک محیط مناسب برای نوآوری‌های مربوط به هوش مصنوعی، جاه‌طلبی‌های آن را در معرض خطر قرار می‌دهند.

نگرانی‌های قانون هوش مصنوعی

یکی از نگرانی‌های اصلی که در این نامه مطرح شده، قوانین سختگیرانه AI Act است که به‌ویژه سیستم‌های هوش مصنوعی مولد یا مدل‌های پایه را هدف قرار داده‌اند. براساس قانون تصویب‌شده، ارائه‌دهندگان مدل‌های پایه هوش مصنوعی باید محصول خود را در اتحادیه اروپا ثبت کنند، خطرات آن‌ها را تحت ارزیابی قرار دهند و الزاماتی مانند «ارائه اطلاعات داده‌های مربوط به آموزش مدل خود» را برآورده کنند.

همچنین آن‌ها از اتحادیه اروپا خواسته‌اند با کمک کارشناسان این صنعت یک نهاد نظارتی ایجاد کند تا هم‌زمان با ادامه توسعه هوش مصنوعی، روی طراحی قانون آن نظارت داشته باشد.

درمقابل، «ایلان ماسک» ازجمله حامیان قانو‌ن هوش مصنوعی بوده و بارها درباره خطرات این فناوری حرف زده است. آخرین‌بار او در ماه گذشته گفته بود که عدم قانون‌گذاری برای هوش مصنوعی عاقبتی فاجعه‌بار خواهد داشت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • sound
    sound | ۱۱ تیر ۱۴۰۲

    اول باید کشورهای بزرگ بی توجه به حریم خصوصی مثل چین و هند کنترل شوند.

مطالب پیشنهادی