ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گوگل جمینای
هوش مصنوعی

کشف قابلیتی جذاب در اندروید 16؛ جمینای می‌تواند کنترل اپ‌ها را در دست بگیرد

جمینای با API جدید اندروید 16 می‌تواند کارهای مختلفی در اپلیکیشن‌ها انجام دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳ آذر ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۰

گوگل هفته گذشته اولین پیش‌نمایش توسعه‌دهندگان اندروید 16 را منتشر کرد و حالا API جدیدی در این آپدیت مشاهده شده که ظاهراً می‌تواند به هوش مصنوعی جمینای قابلیت اجرای عملیات‌های مختلف در اپلیکیشن‌ها را بدهد. این قابلیت دقیقاً همان چیزی است که چت‌بات‌های هوش مصنوعی را می‌تواند بسیار کاربردی‌تر کند.

وب‌سایت اندروید اتوریتی متوجه API جدیدی در اندروید 16 شده است که App functions نام دارد. در صفحه‌ای در سایت توسعه‌دهندگان گوگل توضیح داده شده که App function در واقع کارکرد خاصی است که اپلیکیشن در سیستم ارائه می‌کند. این کارکردها می‌توانند در قابلیت‌های متنوع سیستم پیاده‌سازی و یکپارچه شوند.

جمینای در اندروید 16 قدرتمندتر می‌شود

نویسنده اندروید اتوریتی موفق به کشف مثالی از این کارکردها در اسناد گوگل شده است که وضعیت این قابلیت را شفاف‌تر می‌کند. این مثال توضیح می‌دهد که چگونه توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌ها می‌توانند از «کارکردهای اپ‌ها» برای معرفی عملکردهای خاص به سیستم استفاده کنند؛ برای مثال، با قابلیت سفارش غذا می‌توانید از جمینای بخواهید برای شما از اپلیکیشنی مثل DoorDash غذا سفارش دهد.

مثالی برای app functions در اندروید 16

اطلاعات و جزئیات زیادی از این قابلیت در دسترس نیست اما به‌ نظر می‌رسد App functions در اندروید 16 قابلیتی برای جمینای فراهم می‌کند که گوگل اسیستنت هرگز به آن دسترسی نداشت. البته این شرکت سال 2019 به قابلیتی مشابه کارکرد ایجنت‌های هوش مصنوعی برای اسیستنت اشاره کرده بود البته این ویژگی به دست کاربران نرسید. به‌ نظر می‌رسد به‌تازگی نتیجه تلاش‌های چندساله مهندسان گوگل بالاخره در جمینای به ثمر می‌نشیند.

اپل نیز روی قابلیت مشابهی برای سیری کار می‌کند. در آپدیت‌های بعدی iOS 18 انتظار می‌رود سیری بتواند در اپ‌ها کارهای مختلفی انجام دهد اما به‌ نظر نمی‌رسد این قابلیت تا بهار سال 2025 در دسترس عموم کاربران قرار بگیرد. کوپرتینویی‌ها سعی دارند به‌مرور قابلیت‌های هوش مصنوعی مولد را به محصولات خود اضافه کنند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی