ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی پیش‌بینی سیلاب‌ها گوگل
هوش مصنوعی

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند سیلاب‌ها را تا 7 روز زودتر پیش‌بینی کند

گوگل یک سیستم هوش مصنوعی توسعه داده است که می‌تواند به دقت وقوع سیل را از حداکثر 7 روز جلوتر پیش‌بینی کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۲:۰۰

گوگل در خبری اعلام کرد که با استفاده از هوش مصنوعی توانسته است با موفقیت طغیان رودخانه‌ها و وقوع سیل را در برخی موارد حتی از هفت روز جلوتر پیش‌بینی کند. سیلاب‌ها یکی از رایج‌ترین بلایای طبیعی در دنیا هستند، بنابراین وجود یک سیستم هشدار برای آن‌ها می‌تواند بسیار مفید باشد.

پیش‌بینی وقوع سیل کار بسیار دشواری است، چون اکثر رودخانه‌ها فاقد آب‌سنج هستند. اما گوگل با آموزش مدل‌های یادگیری ماشینی از طریق داده‌هایی نظیر سوابق رودخانه‌ها، اطلاعات ثبت‌شده از سطح آب آن‌ها، میزان افزایش ارتفاع آب، شرایط منطقه‌ای و غیره این مشکل را برطرف کرده است.

گوگل همچنین نقشه‌های محلی ساخته و در هر محل صدها هزار شبیه‌سازی انجام داده است. ترکیب این تکنیک‌ها شرایطی را فراهم کرده است تا مدل‌های هوش مصنوعی این شرکت بتوانند به‌طور دقیق سیلاب‌های آتی را پیش‌بینی کنند.

پیش‌بینی سیلاب‌ها با هوش مصنوعی جدید گوگل ممکن شد

رویکرد غول ماونتین ویو منجر به ساخت مدل‌های دقیق برای محل‌های بسیار خاص شده، اما گوگل امیدوار است که بتواند در نهایت از همین تکنیک‌ها برای حل مشکل پیش‌بینی سیلاب‌ها در مقیاس جهانی بهره بگیرد.

اگرچه این سیستم در برخی موارد توانسته است سیلاب‌ها را از هفت روز جلوتر پیش‌بینی کند، اما میانگین پیش‌بینی‌ها حدود پنج روز است. البته گوگل می‌گوید این سیستم پیشرفت بزرگی نسبت به عدم وجود یک سیستم پیش‌بینی قابل اتکا محسوب می‌شود، و به‌خصوص در مناطقی از آفریقا و آسیا که توجه کمتری به آن‌ها شده است، می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

هوش مصنوعی جدید گوگل قادر است برای 80 کشور با مجموع جمعیت 460 میلیون نفر پیش‌بینی وقوع سیل داشته باشد. این شرکت می‌تواند پیش‌بینی‌های خود را از طریق موتور جستجو، نقشه و اعلان‌های اندروید در اختیار کاربران بگذارد. گوگل نتایج یافته‌های خود را به‌صورت یک مقاله علمی در ژورنال نیچر منتشر شده است.

گوگل همچنین در نظر دارد که از پتانسیل‌های یادگیری ماشینی برای بهبود مدل‌های پیش‌بینی سیلاب استفاده کند و در نهایت یک پلتفرم پیش‌بینی جهانی بسازد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی