ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

لاما 3
هوش مصنوعی

عملکرد خیره‌کننده پلتفرم هوش مصنوعی Groq در اجرای Llama 3 متا: پردازش 800 توکن‌ در‌ هر ثانیه

چت‌بات هوش مصنوعی شرکت Groq سرعت استنتاج برق‌آسای بیش از 800 توکن در هر ثانیه را با مدل لاما 3 متا ارائه می‌دهد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۰

متا روز گذشته هم‌زمان با ارائه هوش مصنوعی اختصاصی خود در اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک، مدل زبانی بزرگ جدید لاما 3 (Llama 3) را در اختیار تأمین‌کنندگان سرویس‌های ابری قرار داده است. حالا برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی به عملکرد این مدل در پلتفرم هوش مصنوعی Groq اشاره کرده‌اند که گفته می‌شود سرعت استثنایی پردازش 800 توکن بر ثانیه را ارائه می‌دهد.

عملکرد خیره‌کننده مدل لاما 3 در پلتفرم هوش مصنوعی Groq

براساس پستی که توسط «مت شومر»، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت OthersideAI، منتشر شده است، پلتفرم هوش مصنوعی شرکت Groq سرعت استنتاج برق‌آسای بیش از 800 توکن بر ثانیه را با مدل لاما 3 متا ارائه می‌کند. هرچند متا یا Groq هنوز این موضوع را تأیید نکرده‌اند، اما این ویژگی می‌تواند در مقایسه با سایر سرویس‌های هوش مصنوعی ابری یک جهش قابل‌توجه باشد.

VentureBeat در گزارش خود از این موضوع اعلام کرده که این ادعا درست است. [از طریق این لینک می‌توانید خودتان عملکرد آن در چت‌بات Groq را امتحان کنید.]

پردازش 800 توکن در هر ثانیه (یا حدود 48 هزار توکن بر دقیقه) برای Llama 3 به‌اندازه‌ای سریع است که با وجود آن، مدل‌های هوش مصنوعی در هر دقیقه می‌توانند حدود 500 کلمه تولید کنند. همچنین با این شرایط، سرعت استنتاج لاما 3 از مدل‌های زبانی بزرگ دیگری که امروزه روی پردازنده‌های گرافیکی معمولی در فضای ابری ارائه می‌شوند، سریع‌تر است.

توسعه معماری جدید توسط Groq برای محاسبات یادگیری عمیق

استارتاپ مستقر در سیلیکون‌ولی Groq، درحال توسعه یک معماری پردازنده جدید بهینه‌سازی‌شده برای عملیات‌های ضرب ماتریسی است که قلب محاسباتی یادگیری عمیق محسوب می‌شود. Groq ادعا می‌کند که این معماری می‌تواند عملکرد و کارایی بسیار بالاتری را برای استنتاج هوش مصنوعی ارائه کند و نتیجه عملکرد پردازشی 800 توکن بر ثانیه برای لاما 3 به ادعای آن اعتبار می‌بخشد.

معماری Groq در مقایسه با طرح‌های مورد استفاده توسط انویدیا و سایر سازندگان تراشه، تفاوت‌های قابل‌توجهی دارد. این استارتاپ به‌جای تطبیق پردازنده‌های همه‌منظوره برای هوش مصنوعی، پردازنده Tensor Streaming خود را برای تسریع الگوهای محاسباتی خاص یادگیری عمیق ساخته است.

متا پس از عرضه لاما 3 ادعا کرده بود که این مدل زبانی عملکرد بهتری نسبت به اغلب رقبا دارد. درحال‌حاضر این مدل در دو نسخه ارائه شده که یکی از آن‌ها با 8 میلیارد و دیگری با 70 میلیارد پارامتر همراه است. متا می‌گوید که میزان تنوع در پاسخ‌های ارائه‌شده توسط این مدل بیشتر از گذشته شده است و خطاها یا عدم پاسخ‌گویی به سؤالات به‌ندرت صورت می‌گیرد. همچنین نحوه درک دستورات و نوشتن کدها هم بهبود یافته است.

گفتنی است که استارتاپ Groq ارتباطی با هوش مصنوعی Grok، متعلق به استارتاپ xAI ایلان ماسک ندارد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی