ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی

متا از مدل هوش مصنوعی جدیدی با رویکرد انسان‌گونه در تولید تصویر رونمایی کرد

مدل هوش مصنوعی جدید متا با استفاده از رویکردی انسان‌گونه می‌تواند تصاویر ناقص را تحلیل و آن‌ها را تکمیل کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۰

شرکت متا اعلام کرد که دسترسی به اجزای یک مدل هوش مصنوعی «انسان‌گونه» را برای محققان فراهم می‌کند. این مدل می‌تواند به‌شکلی پیشرفته‌تر از مدل‌های موجود، تصاویر ناقص را تجزیه‌وتحلیل و بعد آن‌ها را تکمیل کند.

به گزارش رویترز، مدل هوش مصنوعی متا با نام I-JEPA با استفاده از دانشی که از جهان دارد، بخش‌های ناموجود در تصاویر را تکمیل می‌کند. این رویکرد متفاوت با رویکرد مدل‌هایی است که صرفاً به پیکسل‌های اطراف یک نقطه از تصویر نگاه می‌کنند و بعد دست به تولید بخش‌های جدید می‌زنند.

مدل I-JEPA عملکردی شبیه به استدلال‌های انسان‌گونه دارد و به این هوش مصنوعی کمک می‌کند تا مرتکب خطاهای رایج در سایر مدل‌های هوش مصنوعی مولد نشود. ازجمله این خطاها می‌توان به اشتباه در بازآفرینی دست‌ها و خلق انگشت‌های اضافه اشاره کرد.

متا به توسعه مدل‌های هوش مصنوعی جدید ادامه می‌دهد

ایده طراحی این مدل هوش مصنوعی از سوی «یان لیکان» ارائه شده است که یکی از پدرخوانده‌های هوش مصنوعی به‌حساب می‌آید. او برخلاف سایر فعالان این صنعت، مخالف منفی‌نگری و فناگرایی پیرامون این فناوری است. بااین‌حال، لیکان هم از پیاده‌سازی چهارچوب‌های ایمنی برای این سیستم‌ها حمایت کرده بود.

گفتنی است که متا از معدود شرکت‌های فعال در بازار هوش مصنوعی محسوب می‌شود که نامه سرگشاده پیشگامان این حوزه در‌زمینه مدیریت ریسک‌های این فناوری را امضا نکرده بود. این نامه که به خطر انقراض بشر به دست هوش مصنوعی اشاره می‌کند، حمایت مدیران OpenAI، گوگل، دیپ‌مایند و مایکروسافت را به‌همراه داشت.

متا یکی از شرکت‌هایی است که با عرضه متن‌باز مدل‌های هوش مصنوعی خود کمک زیادی به توسعه ابزارهای آزاد در سطح اینترنت کرده. «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل این شرکت، پیش‌تر درباره این رویکرد گفته بود که به‌اشتراک‌گذاری این مدل‌ها با محققان می‌تواند به رفع مشکلات ایمنی و کاهش هزینه‌ها کمک کند. بااین‌وجود، مشخص نیست که این شرکت تا چه زمانی به عرضه مدل‌های متن‌باز ادامه خواهد داد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی