ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استفاده از هوش مصنوعی برای ساخت تراشه انویدیا
هوش مصنوعی

انویدیا از هوش مصنوعی برای توسعه سریع‌تر تراشه‌های خود استفاده می‌کند

انویدیا با هوش مصنوعی سفارشی ChipNeMo قصد دارد به فرایند توسعه تراشه‌های خود سرعت ببخشد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

در بازار روبه‌رشد هوش مصنوعی، پردازنده‌های گرافیکی انویدیا تقاضای بالایی در بازار دارند. حالا این شرکت از هوش مصنوعی برای تسریع تولید تراشه استفاده می‌کند. مدل سفارشی هوش مصنوعی انویدیا ChipNeMo نام دارد و هدف آن سرعت‌بخشیدن به فرایند طراحی تراشه است؛ البته این هوش مصنوعی در اکتبر 2023 (آبان‌ماه 1402) رونمایی شد و از آن زمان تاکنون، انویدیا از آن برای آموزش مهندسان تازه‌کار بهره برده است.

با رونق‌گرفتن هوش مصنوعی، شرکت‌های توسعه‌دهنده این فناوری برای تهیه پردازنده‌های گرافیکی انویدیا رقابت می‌کنند. از این تراشه‌ها برای آموزش و ساخت ابزارهای هوش مصنوعی استفاده می‌شود. اکنون به گزارش اینسایدر، انویدیا از هوش مصنوعی برای توسعه سریع‌تر تراشه‌های خود بهره می‌برد تا بتواند پاسخگوی تقاضای بالا برای این تراشه‌ها باشد.

استفاده از هوش مصنوعی برای ساخت تراشه

تراشه‌های انویدیا و هوش مصنوعی

طراحی پردازشگرهای گرافیکی می‌تواند کار طاقت‌فرسایی باشد. معاون تحقیقات یادگیری عمیق انویدیا گفته است: «ساخت یک تراشه معمولاً به 1000 نفر نیاز دارد و هر فرد باید بداند که چگونه بخش‌های مختلف فرایند طراحی باهم کار می‌کنند.» انویدیا با سیستم هوش مصنوعی ChipNeMo می‌خواهد به این فرایند سرعت ببخشد.

ChipNeMo یک سیستم هوش مصنوعی LLM بر پایه Llama 2 متاست که انویدیا می‌گوید با داده‌های داخلی شرکت آن را آموزش داده است. این هوش مصنوعی می‌تواند به مسائل مربوط به طراحی تراشه، معماری GPU و کدنویسی بپردازد. از زمانی که ChipNeMo در اکتبر رونمایی شد، انویدیا از این سیستم هوش مصنوعی برای آموزش مهندسان تازه‌کار و خلاصه‌کردن یادداشت‌ها استفاده کرده است.

تلاش‌های انویدیا برای افزایش تولید پردازشگرهای گرافیکی هوش مصنوعی در راستای تقاضای فزاینده برای این تراشه‌ها صورت می‌گیرد. برای مثال، متا که در سال گذشته میلادی محصولات هوش مصنوعی مانند مدل زبانی بزرگ Llama 2 و عینک هوشمند ری‌بن مجهز به هوش مصنوعی خود را عرضه کرد، قصد دارد تا پایان سال 2024، حدود 600 هزار پردازشگر گرافیکی انویدیا مانند سری A100 تهیه کند.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی