ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش جامع مصنوعی
هوش مصنوعی

هم‌بنیان‌گذار OpenAI: احتمالاً تا 2 یا 3 سال آینده به هوش جامع مصنوعی دست پیدا می‌کنیم

هوش جامع مصنوعی به‌طور‌کلی به سیستم‌های هوش‌مصنوعی اشاره می‌کند که توانایی دستیابی به قابلیت‌های پیچیده انسانی مانند عقل سلیم و استدلال را دارند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۸:۳۰

درحال‌حاضر شرکت‌های زیادی برای توسعه هوش جامع مصنوعی (AGI) در تلاش هستند و «جان شولمن»، یکی از بنیان‌گذاران OpenAI در مصاحبه جدیدی می‌گوید که عصر AGI نزدیک است و احتمالاً دو یا سه سال با آن فاصله داریم.

شولمن در پادکست Dwarkesh Patel پیش‌بینی کرد که طی «دو یا سه سال آینده» می‌توان به هوش جامع مصنوعی دست پیدا کرد. او افزود که شرکت‌های فناوری باید آماده همکاری در این زمینه باشند تا اطمینان حاصل شود که فناوری مذکور به‌طور ایمن توسعه می‌یابد.

«همه باید در مورد محدودیت‌های معقول برای استقرار یا آموزش بیشتر به توافق برسند تا این کار مؤثر واقع شود. در غیر این صورت، رقابت پویایی خواهیم داشت که در آن همه تلاش می‌کنند جلوتر باشند، و این امر می‌تواند ایمنی آن را به خطر بیندازد.»

شولمن همچنین گفت که باید «میان نهادهای بزرگ‌تری که این نوع آموزش‌ها را انجام می‌دهند، نوعی هماهنگی وجود داشته باشد.»

توسعه هوش جامع مصنوعی

AGI به‌طور‌کلی به سیستم‌های هوش مصنوعی اشاره می‌کند که توانایی دستیابی به قابلیت‌های پیچیده انسانی مانند عقل سلیم و استدلال را دارند. کارشناسان از مدت‌ها قبل هشدار داده‌اند که این سطح از هوش مصنوعی پیشرفته می‌تواند تهدیدهای مختلفی ازجمله خطر تصاحب هوش مصنوعی یا منسوخ‌شدن انسان در نیروی کار را برای بشریت به همراه داشته باشد.

بااین‌حال، شرکت‌های فناوری برای توسعه این فناوری آینده‌نگر در رقابت با یکدیگر هستند. OpenAI یکی از شرکت‌های پیشتاز برای دستیابی به AGI است.

شولمن در ادامه به این پادکست گفت:

«اگر AGI خیلی زودتر از حد انتظار آماده شود، قطعاً می‌خواهیم مراقب آن باشیم. ممکن است بخواهیم کمی سرعت آموزش و استقرار آن را کاهش دهیم تا زمانی که کاملاً مطمئن شویم که می‌توانیم با خیال راحت با آن مقابله کنیم.»

او همچنین گفت که شرکت‌ها باید آماده باشند تا «آموزش‌های بیشتر یا استقرار را متوقف کنند، یا از انواع خاصی از آموزش‌هایی که فکر می‌کنیم خطرناک‌تر هستند، اجتناب کنند.»

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • nima_sadeghi
    nima_sadeghi | ۴ خرداد ۱۴۰۳

    تنها حالتی که بشر تونسته در حال حاضر چیزی شبیه انسان بسازه با تکثیر دی ان ای بوده که اون هم به ژن انسانی احتیاج بوده
    این چیزها هنوز در نهایت ماشین و برنامه است
    در حال حاضر

مطالب پیشنهادی