ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی openai
هوش مصنوعی

خالق ChatGPT از سیستم رتبه‌بندی جدید مدل‌های هوش مصنوعی رونمایی کرد

چت‌بات‌های فعلی در سطح اول سیستم رتبه‌بندی OpenAI قرار می‌گیرند؛ درحالی‌که سطح نهایی آن متعلق به هوش جامع مصنوعی خواهد بود.

امیرحسین امام‌جمعه
نوشته شده توسط امیرحسین امام‌جمعه | ۲۳ تیر ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۰

شرکت OpenAI اخیراً سیستم رتبه‌بندی جدیدی را معرفی کرده است که برای تعیین سطح مدل‌های زبانی بزرگ استفاده خواهد شد. هدف نهایی سنجش توانایی‌های هوش مصنوعی و دستیابی به هوش جامع مصنوعی (AGI) عنوان شده است.

سیستم رتبه‌بندی هوش مصنوعی OpenAI چگونه است؟

سیستم رتبه‌بندی که OpenAI به‌تازگی معرفی شده است، از پنج سطح تشکیل شده است. با افزایش رتبه، میزان هوشمندی ابزار یا سیستم ارتقا پیدا می‌کند. در سطح ابتدایی، چت‌بات‌هایی با توانایی برقراری مکالمه با کاربران قرار می‌گیرند که اغلب شامل نمونه‌های فعلی است. در سطح دوم، سیستم‌هایی با قابلیت حل مسئله قرار می‌گیرند که توانی مشابه با انسان دارای مدرک PhD دارند. اگرچه چت‌بات‌هایی مثل ChatGPT هنوز به این مرحله نرسیده‌اند، OpenAI ادعا می‌کند به دستیابی به چنین رتبه‌ای بسیار نزدیک است.

در سطح سوم، سیستم‌هایی قرار می‌گیرند که می‌توانند جایگزین کاربران شوند و کارهای آن‌ها را برعهده بگیرند. پس‌ازآن ابزارهای هوش مصنوعی با توانایی کمک به ساخت اختراعات یا کشف یافته‌های جدید قرار دارند که سطح چهارم را به خودشان اختصاص می‌دهند. درنهایت نیز هوش جامع مصنوعی قرار می‌گیرد که می‌تواند توانایی مشابه سازمان انسانی کامل داشته باشد و تمام کارها را مستقل مدیریت کند و انجام دهد. OpenAI در تعریف سابق خود از هوش جامع مصنوعی عبارت «سیستم فوق‌خودکار با توانایی بیشتر در امور ارزشمند از نظر اقتصادی نسبت به انسان» را استفاده می‌کرد.

واضح است که رتبه‌بندی جدید OpenAI تمرکز ویژه‌ای بر دستیابی به هوش جامع مصنوعی دارد و هدف نهایی در این حوزه را نشان می‌دهد؛ به همین دلیل، تعریف ارائه‌شده برای چنین سیستمی اهمیت بالایی دارد. این شرکت ادعا می‌کند اگر پروژه‌ای با ارزش‌های هم‌راستا و ایمن به دستیابی به هوش جامع مصنوعی نزدیک شود، نه‌تنها با آن رقابت نخواهد کرد، بلکه منابع خودش را هم برای پیشرفت پروژه ارائه می‌کند. تعریف و شروط گفته‌شده برای کمک‌رسانی مبهم و گنگ است؛ درنتیجه می‌توان برداشت‌های متفاوتی از آن داشت. بااین‌اوصاف بازهم دستیابی به هوش جامع مصنوعی چندان نزدیک به‌ نظر نمی‌رسد و منابع مالی عظیمی باید صرف سرمایه‌گذاری در این راستا شوند.

«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، در سال گذشته میلادی عنوان کرده بود که برای رسیدن به هوش جامع مصنوعی حدوداً ۵ سال زمان نیاز است. البته کارشناسان این حوزه ارزیابی‌های بسیار متفاوتی درباره تاریخ دقیق دستیابی به چنین فناوری ارائه داده‌اند. سیستم رتبه‌بندی جدید فقط یک روز پس از انتشار خبر همکاری این شرکت با آزمایشگاه ملی لوس آلموس منتشر شده است که قصد دارد میزان ایمنی استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی مثل GPT-4o را در آزمایش‌های بیولوژیک بسنجد.

امیرحسین امام‌جمعه

امیر علاقه بسیاری به زمینه‌های مشترک زیست‌شناسی و فناوری دارد و در حوزه نگارش محتوای آموزشی و بررسی سرویس‌ها و اپلیکیشن‌ها فعال است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی