ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی و انسان
هوش مصنوعی

تحقیق دانشگاه MIT: هوش مصنوعی در بسیاری از مشاغل از نیروی انسانی گران‌تر است

براساس این تحقیق سال‌ها طول می‌کشد تا بتوان هوش مصنوعی را با نیروی انسانی جایگزین کرد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۵ بهمن ۱۴۰۲ | ۰۹:۰۰

تیمی از محققان دانشگاه MIT دریافته‌اند که در بسیاری از مشاغل، جایگزین‌کردن هوش مصنوعی با نیروی انسانی گران‌تر است. باتوجه به رشد روزافزون هوش مصنوعی بسیاری از کارکنان نگران از دست دادن شغل‌هایشان هستند؛ حالا محققان می‌گویند این نگرانی بی‌دلیل است و چنین امری سال‌ها طول می‌کشد تا محقق شود، چرا که راه‌اندازی سیستم‌های هوش مصنوعی درحال‌حاضر به‌صرفه نیست.

براساس مقاله محققان MIT که در آن حدود 1000 وظیفه شغلی در 800 زمینه بررسی شده است، نیروی انسانی هنوز ارزان‌تر از هوش مصنوعی است. این پژوهش تخمین می‌زند که حتی با کاهش 50 درصدی هزینه سالانه راه‌اندازی هوش مصنوعی، تا سال 2026 طول می‌کشد تا 50 درصد از مشاغل با هوش مصنوعی جایگزین شوند. همچنین با کاهش 20 درصدی هزینه سیستم‌های هوش مصنوعی، تجزیه‌وتحلیل MIT نشان می‌دهد که دهه‌ها بعد شاید هوش مصنوعی جای برخی کارکنان را بگیرد.

جایگزین کردن هوش مصنوعی با انسان

طبق مطالعه MIT، اتکای هوش مصنوعی بیشتر بر استدلال ریاضیاتی و آماری است، درحالی که هوش انسانی حوزه بسیار وسیع‌تری از افکار خودآگاه و ناخودآگاه را پوشش می‌دهد. بانکداری، بازاریابی، مراقبت‌های بهداشتی، کارهای حقوقی، خرده‌فروشی و حمل‌ونقل، همگی بخش‌هایی هستند که می‌توانند تحت تأثیر برخی اتوماسیون‌ها قرار گیرند.

محققان MIT در مقاله خود می‌نویسند که به‌طورکلی، سپردن برخی شغل‌ها به هوش مصنوعی تدریجی خواهد بود و بنابراین فضایی برای سیاست‌گذاری و بازآموزی برای کاهش اثرات بیکاری وجود دارد. درحالی که بسیاری از کارکنان و کارشناسان عواقب وخیم بیکاری را هشدار داده‌اند، پیشتازان فناوری نسبت به چنین آینده‌ای خوش‌بین هستند و استدلال می‌کنند که این مشاغل با انواع جدیدی از حرفه‌ها جایگزین خواهند شد.

«سم آلتمن»، مدیر عامل OpenAI دراین‌باره گفته بود که چنین عواقبی بخشی اجتناب‌ناپذیر از هر انقلاب فناوری است و البته مشاغل جدید و بهتری نیز ایجاد خواهد شد. بااین‌حال برخی از آمارها همچنان به نگرانی کارکنان دامن می‌زند. در جریان مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، نظرسنجی از مدیران عامل نشان داد که یک چهارم آن‌ها قصد دارند حداقل پنج درصد از تعداد کارمندان خود را به نفع هوش مصنوعی مولد اخراج کنند.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی