ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دست‌خط
هوش مصنوعی

هوش مصنوعی حالا ظاهراً حتی می‌تواند دست‌خط شما را تقلید کند

هوش مصنوعی جدیدی که محققان ساخته‌اند، به‌خوبی قادر به شبیه‌سازی سبک نوشتاری شماست.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۶ دی ۱۴۰۲ | ۱۸:۰۰

ابزارهای هوش مصنوعی همین حالا هم می‌توانند صدای افراد را تقلید کنند و از آن‌ها ویدیوی دیپ‌فیک بسازند. حالا تحقیقی تازه نشان داده که تقلید دست‌خط افراد نیز توسط این فناوری قدرتمند ممکن شده است.

به‌ گزارش بلومبرگ، محققان دانشکده هوش مصنوعی محمد بن زاید (MBZUAI) در ابوظبی می‌گویند فناوری جدیدی توسعه داده‌اند که می‌تواند از روی تنها چند پاراگراف که به دست‌خط یک نفر نوشته شده باشد، سبک نوشتاری او را تقلید کند.

پژوهشگران برای انجام این کار از یک مدل ترنسفورمر (نوعی شبکه عصبی که طراحی شده است تا محتوا و معنا را در دنباله‌ای از داده‌ها متوجه شود) استفاده کردند. تیم MBZUAI که خود را به‌عنوان اولین دانشگاه هوش مصنوعی جهان معرفی می‌کند، برای این سیستم از آمریکا پتنت دریافت کرده است.

محققان هنوز این فناوری را منتشر نکرده‌اند، اما دستاورد آن‌ها می‌تواند گام مهمی در این حوزه باشد. درحال‌حاضر هم اپ‌هایی وجود دارد که می‌تواند دست‌خط تولید کند، اما با کمک پیشرفت‌های اخیر هوش مصنوعی، بسیار بهتر می‌توان این کار را انجام داد.

تقلید دست‌خط افراد توسط هوش مصنوعی می‌تواند خطرناک باشد

این فناوری می‌تواند به کسانی که توانایی نوشتن را از دست داده‌اند، دوباره کمک کند تا امکان نوشتن داشته باشند. اما درعین‌حال، می‌توان ریسک‌هایی را نیز برای آن درنظر گرفت. دو محقق این پروژه در مصاحبه‌ای اعلام کرده‌اند که جامعه باید آگاه شود و ابزارهایی برای مقابله با جعل اسناد داشته باشد.

با وجود نگرانی‌ها، پژوهشگران می‌گویند که قصد دارند در ماه‌های آتی تحقیق خود را در شرایط جهان واقعی نیز پیاده‌سازی کنند و آن را به‌کار بگیرند. آن‌ها درحال‌حاضر به‌دنبال شرکای تجاری هستند. یکی از محققان این پژوهش می‌گوید: «از رمزگشایی دست‌خط پزشکان تا خلق تبلیغات شخصی‌سازی‌شده، پتانسیل این دستاورد بسیار بزرگ است.» از این سیستم همچنین می‌توان برای تولید داده‌هایی استفاده کرد که به مدل‌های هوش مصنوعی در درک بهتر دست‌خط‌ها کمک می‌کند.

این هوش مصنوعی فعلاً قادر به درک دست‌خط‌های انگلیسی و تا حدی فرانسوی است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی