ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تراشه مغزی
هوش مصنوعی

تراشه مغزی Synchron با هدف کمک به بیماران دارای معلولیت به ChatGPT مجهز شد [تماشا کنید]

ChatGPT به افرادی که دارای اختلال حرکتی شدید هستند اجازه می‌دهد تا از طریق تراشه مغزی با افکار خود پیام‌های مشخص‌تری را ارسال کنند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۶ تیر ۱۴۰۳ | ۱۳:۰۰

شرکت حوزه فناوری عصبی Synchron، هوش مصنوعی ChatGPT را به تراشه مغزی خود اضافه کرده است تا به بیماران دارای معلولیت برای برقراری ارتباط با دیگران بیشتر کمک کند.

Synchron در بیانیه‌ای اعلام کرده که فناوری متعلق به OpenAI را به‌منظور استفاده از هوش مصنوعی به رابط مغز و رایانه (BCI) خود اضافه کرده است. این ویژگی به افرادی که دارای اختلال حرکتی شدید هستند اجازه می‌دهد تا با افکار خود پیام‌های مشخص‌تری را ارسال کنند.

با وجود این قابلیت، هنگامی که برای یک بیمار پیام متنی ارسال می‌شود یا با او صحبت می‌شود، ChatGPT به تراشه مغزی Synchron پاسخ‌هایی را ارائه می‌کند و تعاملات «طبیعی» و فوری بین انسان و هوش مصنوعی ایجاد می‌کند.

آزمایش ChatGPT در تراشه مغزی Synchron

ویدیو بالا که توسط Synchron در یوتیوب منتشر شده است، نشان می‌دهد که یک بیمار مبتلا به ALS شدید، از رابط این شرکت برای پاسخ‌دادن به پیام‌های متنی پزشک خود استفاده می‌کند. بیمار در این آزمایش با استفاده از ذهن خود که با ChatGPT در تعامل است، می‌تواند با پزشک مکالمه داشته باشد، یک قرار ملاقات ترتیب دهد یا میزان درد فعلی خود را شرح دهد.

Synchron می‌گوید که این فناوری در درجه اول برای بیماران دارای معلولیت شدید که نمی‌توانند از اندام‌های فوقانی خود کمک بگیرند، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مارک که در ویدیو بالا از تراشه مغزی مجهز به ChatGPT این شرکت استفاده می‌کند، می‌گوید:

«به‌عنوان کسی که احتمالاً با پیشرفت بیماری، توانایی برقراری ارتباط را از دست خواهد داد، این فناوری به من امید می‌دهد که در آینده همچنان راهی برای ارتباط آسان با عزیزانم داشته باشم. این فناوری واقعاً تغییر‌دهنده خواهد بود.»

Synchron که سال 2012 تأسیس شد و میلیاردرهای حوزه فناوری مانند «بیل گیتس» و «جف بزوس» از آن حمایت کرده‌اند، همچنین در حال توسعه ایمپلنتی است که به افراد بیمار اجازه می‌دهد با رایانه و سایر فناوری‌ها ارتباط برقرار کنند، درست شبیه به ایمپلنت استارتاپ نورالینکِ ایلان ماسک.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی