ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

Claude Fable
هوش مصنوعی

ابعاد تازه از ممنوعیت مدل‌های آنتروپیک: کاخ سفید نگران دسترسی چین بود

کارشناسان معتقد هستند دسترسی پکن به مدل Mythos و نسخه تجاری آن یعنی Fable 5، خطرات امنیت ملی جدی برای آمریکا به همراه دارد.

جواد تاجی
جواد تاجی منتشر شده در 25 خرداد 1405  |  09:30

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

یک منبع آگاه به رسانه سمافور اعلام کرده که دولت ایالات متحده به‌دلیل دسترسی احتمالی یک گروه وابسته به چین به مدل هوش مصنوعی قدرتمند Mythos شرکت آنتروپیک، دسترسی به آن را مسدود کرده است.

دولت ترامپ روز جمعه به‌طور رسمی به شرکت آنتروپیک دستور داد تا دسترسی به مدل Mythos و نسخه تجاری آن یعنی Fable 5 را تنها به شهروندان آمریکایی محدود کند. این دستور به‌حدی سخت‌گیرانه بود که حتی کارکنان خارجی خود شرکت آنتروپیک نیز از دسترسی به این مدل‌ها منع می‌شدند. در پاسخ به این موضوع، آنتروپیک تصمیم گرفت هر دو مدل را به‌طور کامل از بازار جمع‌آوری کند.

شرکت آنتروپیک مدل Mythos را در ماه آوریل با کنترل‌های بسیار شدید عرضه کرد و دسترسی به آن را تنها به گروه محدودی از شرکت‌ها برای برطرف کردن باگ‌های امنیتی محدود کرده بود تا این ابزار به دست هکرها نیفتد. آنتروپیک پیش از این هشدار داده بود که Mythos به دلیل توانایی بالا در یافتن نقایص کدهای کامپیوتری و امکان سوءاستفاده از آن توسط مهاجمان، می‌تواند خطری برای امنیت عمومی باشد.

هنوز مشخص نیست که کاخ سفید چگونه از این موضوع مطلع شده و کدام سازمان چینی به چه روشی به Mythos دسترسی پیدا کرده است، اما کارشناسان معتقدند دسترسی پکن به این مدل، خطرات امنیت ملی جدی برای آمریکا به همراه دارد و چین می‌تواند از طریق فرایند «تقطیر» (انتقال دانش از یک مدل بزرگ به یک مدل کوچک‌تر) اقدام به مهندسی معکوس و کپی‌برداری از آن کند.

افشاگری‌های دیوید ساکس و پاسخ آنتروپیک

درهمین‌حال، «دیوید ساکس»، مشاور ترامپ، اخیراً با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس جزئیات تازه‌ای از این پرونده را فاش کرده است. ساکس ادعا کرده که دولت هشداری درباره امکان جیلبریک شدن مدل Fable 5 دریافت کرده بود. به گفته او، زمانی که دولت ترامپ این موضوع را به آنتروپیک اطلاع داده، «داریو آمودی»، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل آنتروپیک، این خطر را جدی ندانسته و از رفع آن خودداری کرده است.

READ  لغو قرارهای کاری با شهروندان ایالات متحده و اخراج کارمندان آمریکایی توسط هواوی
آنتروپیک

در گزارش‌هایی هم گفته شده بود که شرکت آمازون ابتدا دولت را از این آسیب‌پذیری مطلع کرده و «اندی جاسی»، مدیرعامل آن، در این رابطه با مقامات کاخ سفید در ارتباط بوده است. ساکس اشاره کرده که دولت به ناچار این کنترل‌های صادراتی را وضع کرده که در نهایت منجر به لغو دسترسی تمامی کاربران توسط آنتروپیک شد.

در سوی دیگر، سخنگوی آنتروپیک اعلام کرده که کاخ سفید در گفتگوهای مربوط به جیلبریک Fable 5، موضوع دسترسی چین به Mythos را مطرح نکرده است. این شرکت همچنین تأکید کرده که دسترسی به محصولاتش از داخل خاک چین ممنوع است.

جواد تاجی
جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من در دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی