تصویر روز ناسا: پرتوهای پادپگاهرو و رنگینکمان بر فراز اسپانیا
تصویر روز ناسا پدیدهای نادر و زیبا را نمایش میدهد که ترکیبی از رنگینکمان و پرتوهای پادپگاهرو (Anticrepuscular Rays) است.
تصویر روز ناسا پدیدهای نادر و زیبا را نمایش میدهد که ترکیبی از رنگینکمان و پرتوهای پادپگاهرو (Anticrepuscular Rays) است. هنگام غروب، خورشید سمت غرب ناپدید میشود. در این پدیده، منظرهای شگفتانگیز خلاف جهت آن، در شرق، پدیدار میشود. آنجا نهفقط رنگینکمان بهوضوح دیده میشد بلکه پرتوهای پادپگاهرو نیز از مرکز این رنگینکمان نشأت میگرفتند.
در تصویر روز ناسا چه میبینیم؟
این تصویر آسمان Lekeitio، شمال اسپانیا را نشان میدهد که میزبان 2 پدیده نوری همزمان است: رنگینکمان و پرتوهای پادپگاهرو. هنگام عکاسی، خورشید پشت دوربین قرار داشته است.
دیدن رنگینکمان بهتنهایی نیز هیجانانگیز است اما ثبت تصویری که هر دوی این پدیدهها را در کنار هم نشان دهد، نهفقط نادر بلکه از نظر بصری نیز بسیار چشمنواز است.
رنگینکمان زمانی شکل میگیرد که نور خورشید از قطرات باران بازتاب مییابد و طیف رنگی زیبایی در آسمان ایجاد میکند. پرتوهای پادپگاهرو چگونه به وجود میآیند؟
این پرتوها زمانی پدیدار میشوند که نور خورشید که با ابرهایی در مسیر خود مسدود شده است، در مسیرهای مختلفی در آسمان پراکنده شود و درنهایت در جهت مخالف خورشید بهگونهای دیده شود که گویی در نقطهای همگرا شدهاند.
این پدیده خطای دید است؛ زیرا پرتوهای نور در حقیقت موازیاند اما بهدلیل ژرفانمایی، از دید ناظر روی زمین در افق مقابل همگرا به نظر میرسند. این پرتوها هنگام طلوع یا غروب خورشید نمایان میشوند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.