ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بلو اوریجین نیو شپرد
نجوم و فضا

بلو اوریجین پس از 15 ماه دوباره با موفقیت راکت نیو شپرد را پرتاب کرد [تماشا کنید]

بلو اوریجین که در سال 2022 در آخرین پرتاب نیو شپرد دچار مشکل شده بود، با این مأموریت دوباره به عرصه رقابت‌های فضایی بازمی‌گردد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۹ آذر ۱۴۰۲ | ۰۹:۰۰

بلو اوریجین پس از ناکامی در آخرین مأموریت خود و حدود یک سال دوری از فضا، در بیست‌وچهارمین مأموریت فضایی خود موفق ظاهر شد. راکت نیو شپرد در این مأموریت جدید از غرب تگزاس از زمین جدا شد و محموله خود را به مدار رساند. درنهایت هم بوستر و هم کپسول آن که فاقد سرنشین بود، با موفقیت به زمین بازگشتند.

به گزارش CNN، راکت نیو شپرد بلو اوریجین در ساعت 11:43 صبح به وقت محلی از غرب تگزاس پرتاب شد و حامل کپسولی با 33 محموله بود. این بوستر حدود 7 دقیقه پس از پرتاب، به زمین بازگشت. کپسول این مأموریت نیز پس از حدود 10 دقیقه با موفقیت روی زمین فرود آمد.

این مأموریت قرار بود دوشنبه انجام شود اما به‌دلیل مشکلی در سیستم‌های زمینی به تعویق افتاد. اما درنهایت بلو اوریجین سه‌شنبه شب توانست دوباره راکت خود را به اتمسفر بفرستد. این شرکت حالا دوباره می‌تواند سفرهای خود را آغاز کند و گردشگران را به مرز فضا برساند.

بازگشت بلو اوریجین به عرصه رقابت‌های فضایی

شرکت فضایی «جف بزوس» در بیش از یک سال اخیر درحال رفع مشکلاتی بود که در آخرین مأموریت نیو شپرد به‌وجود آمده بود. در آن مأموریت، به‌نظر می‌رسید که افزایش بیش‌ازحد دما در راکت موجب آتش‌سوزی شده بود. البته در آن مأموریت هم که سرنشین نداشت، کپسول از بوستر جدا شد و ضمن حفظ ایمنی، روی زمین فرود آمد.

فرود بوستر نیو شپرد

در ادامه تحقیقاتی در این مورد صورت گرفت و اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) از بلو اوریجین خواست تا 21 اقدام اصلاحی را درخصوص سیستم پرتابی خود انجام دهد. ازجمله این اقدامات بازطراحی یک موتور خاص و اجزای خروجی آن برای دریافت مجوز بعدی بود که زمان زیادی طول کشید.

فرود کپسول با چتر نجات

گفتنی است که بلو اوریجین روی راکت بزرگ‌تری موسوم به «نیو گلن» هم کار می‌کند که قادر به پرتاب ماهواره‌ها و دیگر محموله‌های بزرگ‌تر است. این راکت احتمالاً در سال آینده میلادی اولین پرواز آزمایشی خود را انجام خواهد داد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی