ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

امروز در فضا: فضاپیمای COS-B پرتاب شد

مأموریت Cos-B، یکی از موفق‌ترین مأموریت‌های فضایی است که هیچ تلسکوپ نوری یا ابزار دقیق علمی نداشت.

صبا سلوکی
نوشته شده توسط صبا سلوکی | ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ | ۲۳:۵۹

9 آگوست 1975، مأموریت COS-B راه‌اندازی شد. COS-B اولین مأموریت آژانس فضایی اروپا برای مطالعه منابع پرتو گاما بود. نتایج آن فهرستی از این منابع را ایجاد کرد که به کاتالوگ 2CG معروف است. این ماهواره همچنین یک نقشه کامل از منابع پرتو گاما در دیسک کهکشان ما، یعنی کهکشان راه شیری تهیه کرد.

این فضاپیما اولین بار توسط جامعه علمی اروپا در اواسط دهه 1960 ارائه شد و توسط شورای ESRO در سال 1969 تأیید شد. این مأموریت یک ماهواره حاوی آشکارسازهای پرتو گاما بود که توسط ناسا به نمایندگی از ESRO به فضا پرتاب شد.

مأموریت در 25 آوریل 1982 به پایان رسید، پس از اینکه ماهواره برای بیش از 6.5 سال، چهار سال بیشتر از زمان برنامه‌ریزی‌شده عملیاتی شده بود و میزان داده‌های پرتوهای گاما را 25 برابر افزایش داده بود.

مأموریت Cos-B، یکی از موفق‌ترین مأموریت‌های فضایی است که هیچ تلسکوپ نوری یا ابزار دقیق علمی نداشت

مأموریت Cos-B یکی از موفق‌ترین مأموریت‌های فضایی است که هیچ تلسکوپ نوری یا ابزار دقیق علمی نداشت. این ماهواره تنها یک عملکرد داشت؛ نمایش جهت ستارگان یا اجرام دیگر و اندازه‌گیری میزان انتشار پرتو گامای آنها.

یکی از بزرگ‌ترین عملکردهای این ماهواره مشاهده «ماکیان ایکس یک»، سیاهچاله دوتایی پرتو ایکس پرجرم است که حدود 6 هزار سال نوری از خورشید فاصله دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی