ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انقلاب سبز در صنعت فضایی
نجوم و فضا

آغاز انقلاب سبز در صنعت فضایی

دانشمندان به دنبال پرتاب موشک‌های پاک‌سوز هستند.

میترا نیرومند
نوشته شده توسط میترا نیرومند | ۳ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

اگر از ما بپرسند چه تصویری از پرتاب موشک به فضا دارید، احتمالا همه ما آنچه از طریق تلویزیون یا اینترنت دیده‌ایم را به خاطر می‌آوریم: غرش موتورها و دنباله‌هایی از آتش و دود. 

صنعت سفرهای فضایی،‌ با چندین پرتاب در سال،‌ نقش مهمی در میزان انتشار کربن دارد. با رشد سریع صنعت فضایی تجاری، به‌تدریج شاهد افزایش پرتاب موشک به فضا هستیم و این مسئله می‌تواند تاثیرات نامطلوبی روی آب‌وهوا و در نتیجه سلامت انسان داشته باشد. 

در ماه مه سال ۲۰۲۲، دو دانشمند از دانشگاه نیکوزیا در قبرس،‌ در مطالعه‌ای که در مجله Physics of Fluids منتشر شد،‌ به دنبال اندازه‌گیری این تاثیرات از طریق یک سری شبیه‌سازی‌ها بودند. در این شبیه‌سازی‌ها، دانشمندان از داده‌های مبتنی بر سوخت استاندارد موشک RP-1 استفاده کردند. RP-1 یک شکل بسیار تصفیه شده از نفت سفید است که برای چندین دهه به‌عنوان سوخت استاندارد موشک مورد استفاده قرار گرفته است. از آنجا که RP-1 سوختی پاک‌سوز نیست، مقادیر زیادی CO2 و ذرات کربن سیاه را منتشر می‌کند.

پرتاب فوق‌العاده سبز

بر اساس گزارشی که اخیرا منتشر شده، اکنون می‌توانیم امیدوار باشیم که یک انقلاب سبز در صنعت پرتاب فضایی آغاز شده است. به‌تازگی سه شرکت نوظهور پرتاب موشک، یعنی دو شرکت اروپایی و یک شرکت آمریکایی‌، تصمیم گرفته‌اند موشک‌های خود را با سوخت پروپان سازگار کنند. پروپان بسیار تمیز می‌سوزد و کربن سیاه در جو باقی نمی‌گذارد. از طرفی شکل تجدیدپذیر پروپان-پروپان زیستی- می‌تواند انتشار CO2 را تا ۹۶ درصد نسبت به موشک‌های دیگر کاهش دهد.

یکی دیگر از نشانه‌های امیدوارکننده صنعت فضایی مربوط به آژانس فضایی اروپا (ESA) می‌شود. آن‌ها اخیرا در مطالعه‌ای به نام «سیستم‌های حمل‌ونقل فضایی و پرتاب فوق‌العاده سبز» به دنبال راه‌حل‌هایی برای بهره‌برداری در سال‌های ۲۰۳۰-۲۰۵۰ هستند.

مقابله با انتشار زباله‌های فضایی نیز از موضوعاتی است که به آن پرداخته شده. اکنون میلیون‌ها زباله فضایی در مدار زمین وجود دارد. آژانس فضایی اروپا (ESA) قرار است منابع خود را در اختیار پروژه‌هایی قرار دهد که به دنبال حذف فعال زباله‌های فضایی هستند و مدار زمین را تمیز می‌کنند.  

آنچه امروز به‌عنوان فعالیت‌هایی داوطلبانه انجام می‌گیرد، بی‌شک در آینده به مشوق‌های مالی و در نهایت تصویب قوانین منجر خواهد شد و با این حساب بعید به نظر می‌رسد که پرتاب‌ها و سفرهای فضایی برای مدت طولانی‌تری مجوز رایگان دریافت کنند. 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی