ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

تصویر روز ناسا: طلوع راه شیری

برآمدگی مرکزی راه شیری که مملو از ابرهای میان‌ستاره‌ای و خوشه‌هاست، بین دو تلسکوپ شیلی مشاهده می‌شود.

سمانه نوروزی
نوشته شده توسط سمانه نوروزی | ۱۰ آذر ۱۴۰۲ | ۲۲:۳۰

در این منظره عمیق شبانه، هسته‌ راه شیری بالاتر از رصدخانه لاسیا (La Silla Observatory) در قله‌ کوهی در شیلی طلوع می‌کند.

در تصویر امروز ناسا چه می‌بینیم؟

«تلسکوپ فناوری جدید» (New Technology Telescope) رصدخانه جنوبی اروپا در سمت چپ مرکز کهکشان ما که در صورت فلکی قوس (کمان‌دار) دیده می‌شود، قرار دارد. این رصدخانه پیشگام در استفاده از «اپتیک فعال» (Active Optics) برای کنترل دقیق شکل آینه‌های بزرگ تلسکوپ است. در سمت راست تلسکوپ 3.6 متری ESO که خانه طیف‌نگارهای HARPS و NIRPS به‌منظور جستجوی سیاره فراخورشیدی است، قرار دارد. در میان آن‌ها، برآمدگی مرکزی کهکشان که سرشار از ابرهای تیره شامل غبار میان‌ستاره‌ای، ستاره‌های درخشان، خوشه‌ها و سحابی‌هاست، مشاهده می‌شود.

سحابی ستاره‌ساز مرداب یا M8 (Lagoon Nebula) با تابش سرخ رنگ هیدروژن تقریباً در مرکز دیده می‌شود. سحابی سه‌تکه یا M20 (Trifid Nebula) نور آبی یک سحابی بازتابی غبارآلود را با تابش قرمز سمت چپ سحابی مرداب ترکیب می‌کند. هر دوی این سحابی‌ها، ایستگاه‌های معروف در تورهای تلسکوپی مرکز کهکشانی هستند. این تصویر ترکیبی، مجموعه‌ای از تصاویر جداگانه مربوط به زمین و آسمان است که در آوریل 2023 ساخته شد و همه آن‌ها با ساختار و تجهیزات دوربین یکسان گرفته شده‌اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی