ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مریخ نورد استقامت ناسا
نجوم و فضا

کاوشگر استقامت ناسا رکورد حرکت خودکار در مریخ بدون دخالت انسان را شکست

مریخ‌نورد استقامت ناسا با کمک سیستم مسیریابی خودکار خود مسافتی را طی کرد که بیشتر از تمام آزمایش‌های قبلی این کاوشگر بود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ مهر ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

کاوشگر استقامت ناسا که در سیاره مریخ درحال جستجو و انجام آزمایش‌های مختلف است، به‌تازگی با کمک سامانه مسیریابی خودکار خود توانسته رکورد حرکت بدون دخالت انسان را بشکند و خودش مسافتی 759 متری را در این سیاره طی کند.

تیم کنترل کاوشگر استقامت معمولاً به‌صورت دستی مسیر حرکت این ربات پیشرفته را تنظیم می‌کند، اما استقامت همچنین یک سامانه مسیریابی خودکار به نام AutoNav دارد که حالا در این آزمایش توانمندی‌های خود را نمایش داده است.

ثبت رکورد جدید حرکت خودکار توسط مریخ‌نورد استقامت ناسا

کاوشگر ناسا در اواخر ماه ژوئن از سمت شرق وارد منطقه‌ای موسوم به Snowdrift Peak شد. استقامت ابتدا اندکی ایستاد تا دو سنگ را بررسی کند و بعد با کمک سامانه AutoNav مسیری طولانی را طی کرد. در بیانیه ناسا آمده است که این کاوشگر در انتهای ماه ژوئیه 759 متر مسیر را پشت‌سر گذاشت.

سازمان فضایی آمریکا می‌گوید اگر کاوشگر استقامت می‌خواست این مسیر را روی خط مستقیم طی کند، 520 متر جابه‌جا می‌شد، اما وجود سنگ در مسیر این ربات، اجازه انجام چنین کاری را نداد. درنتیجه AutoNav وارد عمل شد و با موفقیت استقامت را در این منطقه هدایت کرد.

کاوشگر استقامت به‌واسطه برخورداری از دوربین‌های قدرتمند و کامپیوتری اختصاصی برای پردازش تصویر می‌تواند اطلاعات موردنیاز AutoNav را در اختیار این سیستم قرار دهد و مسیریابی دقیقی داشته باشد.

«وندی ورما»، مهندس ارشد عملیات رباتیک آزمایشگاه پیشران جت ناسا می‌گوید: «استقامت اولین کاوشگری است که دو مغز کامپیوتری دارد که باهم کار می‌کنند و اجازه می‌دهند تا تصمیم‌گیری‌ها درلحظه انجام شود.»

رکورد قبلی حرکت خودکار برای کاوشگر استقامت در سیاره مریخ به 699 متر طی مسیر در دهانه جزرو برمی‌گشت. این کاوشگر اخیراً چهارمین کارزار علمی خود را در بخش‌های داخلی لبه غربی این دهانه آغاز کرد تا تلاش برای کسب اطلاعات بیشتر درباره حیات پیشین این سیاره ادامه یابد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی