ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
مأموریت آرتمیس ۲
نجوم و فضا

۸ رکورد شگفت‌انگیزی که مأموریت آرتمیس ۲ تاکنون ثبت کرده است

این ماموریت ۱۰ روزه نهایتاً با فرود در سواحل کالیفرنیا به پایان خواهد رسید.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۵ | ۲۳:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

خدمه مأموریت آرتمیس ۲ پس از یک پرواز تاریخی و دور زدن کره ماه، اکنون در مسیر بازگشت به زمین هستند. با توجه به اینکه این ماموریت تا به اینجای کار کاملاً طبق برنامه پیش رفته (البته به جز چند مشکل کوچک مربوط به سرویس بهداشتی فضاپیما!) و خدمه در راه بازگشت به خانه هستند، در این مطلب به تمام رکوردهای ثبت‌شده توسط ماموریت آرتمیس ۲ نگاهی خواهیم داشت.

فضانوردان آرتمیس ۲ که شامل «ویکتور گلاور»، «رید وایزمن» و «کریستینا کوک» از ناسا، به همراه «جرمی هانسن» از آژانس فضایی کانادا می‌شوند، در تاریخ اول آوریل، سوار بر فضاپیمای Orion و توسط موشک غول‌پیکر سیستم پرتاب فضایی (SLS) از مرکز فضایی کندی به فضا پرتاب شدند. برنامه‌ریزی شده که این ماموریت ۱۰ روزه نهایتاً با فرود در سواحل کالیفرنیا به پایان برسد.

در ادامه رکوردهای ثبت شده را مرور می‌کنیم.

رکوردهای مأموریت ‌های آرتمیس ۲

۱ – دورترین مسافتی که انسان‌ها از زمین سفر کرده‌اند: در روز دوشنبه، خدمه آرتمیس ۲ پیش از آغاز سفر بازگشت خود، به رکورد فاصله ۴۰۶,۷۷۱ کیلومتری از زمین رسیدند. رکورد قبلی این مسافت، ۴۰۰,۱۷۱ کیلومتر بود که توسط ماموریت آپولو ۱۳ در آوریل ۱۹۷۰ ثبت شده است.

برنامه حرکتی مأموریت آرتمیس ۲

۲ – اولین انسان‌ها فراتر از مدار نزدیک زمین در بیش از ۵۰ سال گذشته: از زمان پایان ماموریت آپولو ۱۷ در سال ۱۹۷۲، هیچ انسانی چنین مسافت طولانی و عظیمی را در فضا طی نکرده بود.

۳ – اولین پرواز سرنشین‌دار موشک SLS و فضاپیمای اوریون: این اولین باری است که انسان‌ها با موشک سیستم پرتاب فضایی ناسا (SLS) و فضاپیمای اوریون پرواز می‌کنند؛ تجهیزاتی که کلید موفقیت برنامه آرتمیس ناسا هستند و هدف آنها ساخت یک پایگاه دائمی روی سطح ماه و همچنین دستیابی به اولین پرواز انسان به مریخ است.

۴ – اولین ماموریت سرنشین‌دار در برنامه آرتمیس: ماموریت آرتمیس ۱ شامل یک پرواز بدون سرنشین برای موشک SLS و فضاپیمای اوریون بود که آن هم پیش از بازگشت به زمین، ماه را ملاقات کرد. این یعنی آرتمیس ۲ اولین ماموریت انسانی در عصر جدید آرتمیس محسوب می‌شود.

۵ – اولین زن مسافر به اعماق فضا: «کریستینا کوک» به عنوان بخشی از خدمه آرتمیس ۲، به اولین زنی تبدیل شد که مدار نزدیک زمین را ترک می‌کند.

خدمه مأموریت آرتمیس ۲

۶ – اولین فضانورد رنگین‌پوست مسافر اعماق فضا: به همین ترتیب، «ویکتور گلاور» نیز نام خود را به عنوان اولین فرد رنگین‌پوستی که به فاصله کره ماه می‌رسد، در تاریخ ثبت کرد.

۷ – اولین فضانورد غیرآمریکایی در منطقه ماه: «جرمی هانسن» به عنوان یک شهروند کانادایی، به اولین فضانورد غیرآمریکایی تبدیل شد که در یک ماموریت سفر به ماه مشارکت داشته است.

۸ – اولین باری که یک خدمه چهار نفره به ماه پرواز می‌کنند: تمام ۱۰ ماموریت فضایی آپولو که عازم ماه شده بودند، تنها دارای سه خدمه بودند؛ درحالی که ماموریت آرتمیس ۲ شامل یک تیم چهار نفره از فضانوردان است.

با در نظر گرفتن این دستاوردهای هیجان‌انگیز که تا همین جا در کارنامه ناسا ثبت شده‌اند، مشخص است که برنامه آرتمیس تازه در ابتدای راه خود قرار دارد و نویدبخش نقاط عطف تاریخی بسیاری در آینده است.

فضانوردان ماموریت آرتمیس ۲ درحال آزمایش سیستم‌های فضاپیمای اوریون هستند تا آمادگی لازم برای فرود سرنشین‌دار روی ماه در ماموریت آرتمیس ۴ (که برای سال ۲۰۲۸ برنامه‌ریزی شده) را کسب کنند. از طرفی، ماموریت آرتمیس ۳ که ممکن است سال آینده انجام شود، یک رویه اتصال و پهلوگیری مداری را آزمایش خواهد کرد که راه را برای فرود نهایی آرتمیس ۴ هموار می‌کند.

جواد تاجی
جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من در دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
مطالب پیشنهادی