روسیه و چین تا سال 2035، بدون دخالت انسان در ماه رآکتور هستهای میسازند
این رآکتور به تأمین انرژی موردنیاز پایگاههای آینده ماه کمک خواهد کرد.
آژانس فضایی روسیه (Roscosmos) اعلام کرد که قصد دارد با همکاری چین، تا سال 2035 بهصورت خودکار، یعنی بدون دخالت انسان، یک رآکتور هستهای در ماه بسازد. رآکتور مذکور به تأمین انرژی یک پایگاه در ماه کمک خواهد کرد که هر دو کشور بهطور مشترک قرار است از آن بهرهبرداری کنند.
در سال 2021، روسکوسموس و اداره ملی فضایی چین (CNSA) فاش کردند که میخواهند یک پایگاه مشترک روی ماه به نام ایستگاه تحقیقاتی بینالمللی قمری (ILRS) بسازند که در آن زمان ادعا شده بود درهای آن به روی تمام کشورها و شرکای بینالمللی علاقهمند باز خواهد بود.
بااینحال، به دلایلی ازجمله روابط نهچندان خوب ناسا با CNSA، بعید بهنظر میرسد که فضانوردان ناسا اجازه بازدید از این پایگاه را داشته باشند. همچنین دولت آمریکا پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022، تحریمهای سختی علیه این کشور تنظیم کرد که بهدنبال همین امر، روسکوسموس اعلام کرده بود که تا سال 2025 ایستگاه فضایی بینالمللی را ترک خواهد کرد.
ساخت رآکتور هستهای در ماه توسط روسیه و چین
حالا روسکوسموس اعلام کرده است که قصد دارد همراه با CNSA یک رآکتور هستهای بسازد که از نظر تئوری، قادر به تأمین انرژی موردنیاز ILRS خواهد بود.
«یوری بوریسوف»، مدیرکل روسکوسموس، در این رابطه به سایت خبری دولتی روسیه TASS گفت:
«امروز ما بهطور جدی درحال بررسی پروژهای – جایی در آستانه سالهای 2033-2035 – برای تحویل و نصب یک واحد تأمین نیرو در سطح ماه همراه با همکاران چینی خود هستیم.»
بوریسوف همچنین اشاه کرد که کار ساختوساز چالشبرانگیز این واحد احتمالاً بهطور مستقل و بدون نیاز «به حضور انسان» انجام خواهد شد و راهحلهای فنی لازم برای اجرای موفقیتآمیز آن تقریباً آماده است.
یک رآکتور هستهای یا منبع مشابه دیگری از انرژی قابل اعتماد، برای حفظ پایگاههای آینده در ماه ضروری خواهد بود، زیرا پنلهای خورشیدی بعید است که بتوانند انرژی موردنیاز را تولید و ذخیره کنند. همچنین درحالحاضر مشخص نیست که رآکتور مشترک روسیه و چین چه اندازه یا شکلی خواهد داشت.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.