ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فضا
نجوم و فضا

دانشمندان برای ربات‌های فضایی پوست هوشمند می‌سازند

این پوست هوشمند، ربات‌ها را برای استفاده در فضا ایمن می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد که وظایف مختلفی را انجام دهند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۵ تیر ۱۴۰۲ | ۱۲:۳۰

مؤسسه فناوری دانمارک (DTI) توسط آژانس فضایی اروپا (ESA) انتخاب شده است که برای ربات‌های فضایی که به‌شیوه‌های مختلفی به فضانوردان کمک می‌کنند، پوست هوشمند تولید کند.

ربات‌ها قابلیت‌های بسیار زیادی دارند و همان‌طور که در سرتاسر جهان به‌شیوه‌های مختلفی از آن‌ها استفاده می‌شود، در فضا نیز حضور دارند. بااین‌حال، ربات‌های فضایی که برای همراهی فضانوردان انتخاب می‌شوند، باید بتوانند در برابر چالش‌های فضا مانند تشعشعات، فشار کم و نوسانات شدید دما مقاومت کنند.

ساخت پوست هوشمند برای ربات‌های فضایی

براساس گزارش‌های منتشرشده، محققان قصد دارند یک پوست هوشمند جدید با طراحی ویژه برای ربات‌های ساخته‌شده از مواد نرم بسازند که می‌توان آن‌ها را با تکنیک‌های پرینت سه‌بعدی چاپ کرد. این پوست هوشمند، ربات‌ها را برای استفاده از فضا ایمن می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا وظایف مختلفی را انجام دهند.

«کریستین دالزگارد»، از DTI، درباره این پروژه جدید توضیح می‌دهد:

«ما یک پوست هوشمند طراحی و آزمایش خواهیم کرد که ربات‌ها را برای اکتشافات فضایی آینده مناسب‌تر می‌کند. این برنامه شامل آزمایش سنسورهای سطحی پیشرفته و پنل‌های هشداردهنده می‌شود که می‌توانند ربات‌ها را قادر به شناسایی و جلوگیری از برخورد احتمالی با اشیا در محیط کنند. این پوست هوشمند باعث می‌شود آن‌ها دستیاری قدرتمند و ایمن برای فضانوردان در فضا باشند.»

ربات‌ها در فضا پتانسیل‌های بسیار زیادی دارند و از آزمایش‌های علمی گرفته تا تعمیر و نگهداری در ایستگاه‌های فضایی و همچنین استخراج منابع ارزشمند، می‌توان از آن‌ها کمک گرفت. همچنین فرستادن ربات به‌جای انسان به فضا، هزینه و خطر کمتری به‌همراه دارد.

انتظار می‌رود بخش اول این پروژه تا مارس سال 2024 تکمیل شود. محققان اعتقاد دارند که این پیشرفت درنهایت به ساخت ماشین‌هایی منجر شود که می‌توانند به فضانوردان در فضا کمک کنند.

درحال‌حاضر پروژه‌های متعدد مشابه دیگری نیز درحال انجام است که در آن‌ها، پوست هوشمند باعث می‌شود ربات‌ها بتوانند خودشان را تعمیر کنند و همچنین مانند انسان‌ها حس لامسه داشته باشند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی