ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فالکون 9 اسپیس ایکس
نجوم و فضا

اسپیس‌ایکس بازهم رکوردشکنی کرد؛ حمل بیش از 1000 تن محموله به مدار در یک سال

اسپیس‌ایکس در مأموریت جدیدی که با فالکون 9 انجام داد، توانست در سال جاری میلادی بیش از 1000 تن محموله را به مدار برساند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۱ آبان ۱۴۰۲ | ۱۰:۳۰

اسپیس ایکس در نهمین پروازی که بار خود را به‌صورت اشتراکی بین مشتریان خود تقسیم کرده بود، مجموعه‌ای از بیش از 100 ماهواره کوچک را به مدار برد. ایلان ماسک می‌گوید با این مأموریت حالا رکورد سالانه حمل بار به مدار با حمل بیش از 1000 تن محموله شکسته شده است.

یکی از راکت‌های فالکون 9 ساعت 01:49 ظهر شنبه به وقت محلی از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ کالیفرنیا پرتاب شد تا مأموریت Transporter-9 را انجام دهد. بوستر این مأموریت پس از حدود 7.5 دقیقه به زمین بازگشت و با موفقیت فرود آمد. این بوستر قبلاً در مأموریت Transporter-8 نیز استفاده شده بود.

مأموریت Transporter-9 بیش از 90 محموله مختلف را در مدت‌زمان بیش از یک ساعت در مدار رها کرد. بزرگ‌ترین مشتری اسپیس ایکس در این مأموریت شرکت Planet بود که می‌خواست 36 ماهواره تصویربرداری Dove را به مدار برساند.

اسپیس ایکس بالاتر از مجموع تمامی کشورها

ایلان ماسک در پستی در صفحه شخصی خود می‌گوید اسپیس ایکس حالا به‌تنهایی بیش از هر کشوری در طول یک سال محموله به فضا پرتاب کرده است. به گفته او، رده دوم به اتحاد جماهیر شوروری تعلق دارد که در یک سال 500 تن محموله به فضا رسانده بود.

بنیان‌گذار این شرکت همچنین مقایسه‌ای با وضعیت فعلی بازیگران حوزه فضا نیز انجام داده است. ماسک می‌گوید در طول سال جاری سایر بازیگران فضایی 250 تن محموله را به مدار فرستاده‌اند که در این میان بیشترین سهم به چین تعلق دارد.

مأموریت اخیر اسپیس ایکس بخشی از مأموریت‌های موسوم به Transporter محسوب می‌شود که با استقبال خوبی از سوی شرکت‌های ماهواره‌ای مواجه شده است. این شرکت‌ها می‌گویند از طریق اسپیس ایکس می‌توانند با هزینه پایین تجهیزات خود را به مدار بفرستند.

اسپیس ایکس از طریق راکت چندبارمصرف فالکون 9 تغییری مهم را در صنعت فضایی رقم زد و هزینه مأموریت‌ها را پایین آورد. این شرکت چندی قبل رکورد بیشترین پرتاب یک بوستر را هم با هجدهمین پرتاب یک نمونه از فالکون 9 شکست.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی