ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اسپیس ایکس
نجوم و فضا

بروز مشکل در پرتاب فالکون 9 به رکورد 334 پرواز موفق متوالی پایان داد

رکورد 334 پرتاب موفق متوالی فالکون 9 متوقف شد. راکت اسپیس ایکس در آخرین پرتاب خود ناکام ماند و نتوانست مأموریتش را تکمیل کند.

حمیدرضا علیا
نوشته شده توسط حمیدرضا علیا | ۲۳ تیر ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۰

راکت فالکون 9 اسپیس ایکس که 20 ماهواره استارلینک را حمل می‌کرد، شب گذشته حین پرتاب دچار سانحه شد. این مشکل هنگام تلاش برای روشن‌کردن موتور مرلین در مرحله دوم رخ داد که قرار بود مسیر مداری ماهواره‌ها را تنظیم کند.

طبق گزارش‌ها، موتور راکت در این فرایند منهم شد. بااین‌حال، ماهواره‌ها از بین نرفتند و بعداً در مداری پایین‌تر و بسیار غیرعادی مستقر شدند.

این مشکل باعث شد فالکون 9 نتواند ارتفاع لازم را به‌ دست آورد و فضاپیما در فاصله‌ 135 کیلومتری با سطح زمین قرار گفت؛ جایی که با کشش قابل‌توجهی مواجه شد و نتوانست بالاتر برود.

بیانیه اسپیس ایکس درباره این پرتاب ناموفق

امروز اسپیس ایکس بیانیه‌ای منتشر کرد و توضیح داد موتور پیشرانه استارلینک نیروی رانش کافی برای بالابردن مدار ماهواره‌ها را ندارد:

«تیم ما تمام شب برای برقراری تماس با ماهواره‌ها تلاش کرد تا دستورات زودهنگام ارسال کند اما ماهواره‌ها در محیطی با کشش بسیار بالا و فقط در فاصله 135 کیلومتری زمین رها شدند. در این سطح از جاذبه، بعید است حداکثر نیروی رانش موجود ما برای بالابردن موفقیت‌آمیز ماهواره‌ها کافی باشد.»

درنتیجه، هر 20 ماهواره -ازجمله 13 ماهواره با قابلیت اتصال شبکه‌ای- پس از ورود مجدد به جو کاملاً می‌سوزند.

اسپیس ایکس

شکست‌خوردن موتور مرلین درنتیجه نشت اکسیژن مایع در مرحله بالایی بود که در جریان پخش زنده به شکل تجمع یخ مشاهده می‌شود.

حالا با این شکست، رکورد 334 پرواز بی‌عیب فالکون 9 متوقف می‌شود. اسپیس ایکس می‌گوید:

«این اتفاق یادآور چالش‌برانگیز بودن پروازهای فضایی است.»

ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس، اندکی پس از این پرتاب ناموفق گفت: «یکی از مزیت‌های این نرخ پرواز فوق‌العاده بالا این است که می‌توانیم مشکلاتی را که ممکن است فقط یک بار در هر 1000 پرواز رخ دهد، شناسایی و حل کنیم. این مسئله در وسیله نقلیه فضایی با نرخ پرواز پایین غیرممکن است.»

حمیدرضا علیا

در دنیایی که تکنولوژی حرف اول و آخر رو میزنه، آپدیت بودن توی این حوزه حتی میتونه زندگی ما رو راحت‌تر کنه. برای همین با اینکه روانشناسی خوندم، علاقه زیادی به تکنولوژی و مطالب اون دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی