«اروپا کلیپر» به فضا پرتاب شد؛ آغاز مأموریت ناسا برای کاوش قمر سیاره مشتری
کاوشگر «اروپا کلیپر» پس از تأخیرهای مکرر، سرانجام با راکت فالکون هوی اسپیسایکس به فضا پرتاب شد.
کاوشگر «اروپا کلیپر» که بالای راکت فالکون هوی اسپیسایکس قرار داشت، به فضا پرتاب شد. این مأموریت قرار بود هفته گذشته انجام شود اما بهدلیل طوفان در فلوریدا به تعویق افتاد. این مأموریت قرار است یکی از قمرهای سیاره مشتری به نام اروپا را کاوش کند تا مشخص شود اقیانوس یخزده آن شرایط سکونت انسان را فراهم میکند یا خیر.
براساس گزارش Space، جداسازی مرحله دوم از بوستر فالکون هوی 4 دقیقه پس از پرتاب رخ داد. کاوشگر اروپا کلیپر نیز 58 دقیقه بعد درست همانطور که برنامهریزی شده بود، در مسیری بینسیارهای قرار گرفت. این پرتاب یازدهمین پرتاب کلی فالکون هوی و دومین مأموریت بینسیارهای آن است.
پرواز کاوشگر اروپا کلیپر ناسا بهسوی قمر سیاره مشتری
اروپا کلیپر بزرگترین فضاپیمای بینسیارهای است که ناسا تاکنون ساخته. این کاوشگر حدود 16 فوت (4.8 متر) ارتفاع دارد و هنگامی که آرایههای خورشیدی آن باز شود، عرض آن 100 فوت (حدود 30 متر) خواهد بود. وزن این کاوشگر نیز 3.17 تُن است.
دانشمندان بیش از 20 سال است \رؤیای مأموریتی مانند اروپا کلیپر را در سر میپرورانند، 10 سال است روی آن کار میکنند و حدود 7 سال نیز طول میکشد تا این کاوشگر به قمر مشتری برسد. این فضاپیما باید 2.89 میلیارد کیلومتر طی کند تا به مشتری برسد و طی مسیر نیز از گرانش سیاره مریخ برای پیشروی بهره میبرد.
حتی اگر هیچ شرایطی برای سکونت در اروپا کشف نشود، این مأموریت برای جستوجوی حیات بیگانه بسیار مهم است؛ زیرا اقیانوسها در سراسر کهکشان، یکی از گزینههای اصلی وجود حیات تلقی میشوند.
زندگی بدون نور خورشید در ته اقیانوسهای سیاره ما نیز وجود دارد. تنها چیزی که موجودات نیاز دارند، منبع انرژی است که چاههای گرمابی (Hydrothermal vent) در اعماق اقیانوس این انرژی را فراهم میکنند: گرمای این چاهها مولکول و عناصر آلی ضروری مانند کربن، نیتروژن، اکسیژن و هیدروژن را در اختیار موجودات قرار میدهد. اروپا کلیپر نیز 9 ابزار علمی برای جستوجوی این مولکولها، اندازهگیری شوری و عمق اقیانوسهای زیرزمینی و گرفتن عکسهایی از اروپا با خود حمل میکند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.