ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استارشیپ
نجوم و فضا

دومین پرتاب مداری استارشیپ تا انجام اصلاحات مدنظر اداره هوانوردی آمریکا به تعویق افتاد

سازمان هوانوردی فدرال آمریکا در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که اسپیس‌ایکس باید 63 مشکل را در سامانه پرتابی استارشیپ برطرف کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

در شرایطی که ایلان ماسک گفته بود اسپیس‌ایکس در انتظار دریافت مجوز اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) برای دومین آزمایش پرتاب مداری استارشیپ است، حالا این اداره پس از انجام تحقیقات درباره آزمایش قبلی استارشیپ اعلام کرده که مجوز پرتاب دوم را صادر نخواهد کرد تا اقدامات اصلاحی سامانه پرتابی این شرکت انجام بگیرد.

اداره هوانوردی فدرال آمریکا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تحقیقات پیرامون مشکلات اولین آزمایش مداری استارشیپ را به پایان رسانده است و فعلاً برای آزمایش دوم به این شرکت مجوز نخواهد داد. FAA فهرستی متشکل از 63 اقدام اصلاحی را ارائه کرده است که اسپیس‌ایکس باید به آن‌ها رسیدگی کند. البته مشخص نیست که آیا رفع تمامی این 63 مورد برای دریافت مجوز پرتاب دوم الزامی است یا خیر.

چه تغییراتی باید در فضاپیمای استارشیپ اسپیس‌ایکس صورت بگیرد؟

ازجمله اقدامات اصلاحی می‌توان به بازطراحی سخت‌افزارها برای جلوگیری از نشت سوخت و آتش‌سوزی، بازطراحی سکوی پرتاب برای افزایش استقامت، استفاده از سازوکارهای جدید بازرسی در فرایند طراحی و تحلیل و آزمایش‌های بیشتر درزمینه سیستم‌های ایمنی حیاتی و اجزایی مثل سیستم ایمنی پرواز خودکار اشاره کرد.

به‌دنبال انتشار این اطلاعیه، اسپیس‌ایکس در مطلبی در وبلاگ خود نوشت اولین آزمایش پرتاب مداری استارشیپ درس‌های زیادی به این شرکت داد. در این مطلب گفته شده که سیستم ایمنی پرواز خودکار (AFSS) که برای نابودسازی خودکار فضاپیما طراحی شده است، در آزمایش اول با تأخیری غیرمنتظره روبه‌رو گردید. این شرکت اگرچه اطلاعات بیشتری را درباره علت بروز این اتفاق منتشر نکرده، اما از اصلاح و بهینه‌سازی این سیستم خبر داده است.

اسپیس‌ایکس همچنین بر اعمال مجموعه‌ای از تغییرات در سامانه پرتابی خود اشاره کرده، اما هنوز نمی‌دانیم که این تغییرات تا چه اندازه ممکن است با 63 مورد مدنظر FAA همپوشانی داشته باشد.

در هر صورت، به‌نظر می‌رسد که پرتاب بعدی استارشیپ به این زودی انجام نخواهد شد و گام‌های بیشتری باید برداشته شود تا این شرکت بتواند مجوزهای لازم را دریافت کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی