ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دو سیاه‌چاله
نجوم و فضا

دانشمندان شواهد وجود چند سیاه‌چاله را در نزدیک‌ترین فاصله با زمین پیدا کردند

پژوهشی جدید شواهد وجود چند سیاه‌چاله در نزدیک‌ترین خوشه ستاره‌ای به زمین در فاصله 150 سال نوری ما را نشان داده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۸:۳۰

دانشمندان در مطالعه جدیدی اعلام کرده‌اند که احتمالاً در خوشه ستاره‌ای قلائص (Hyades) به‌عنوان نزدیک‌ترین خوشه ستاره‌ای باز به منظومه شمسی، چند سیاه‌چاله وجود دارد. ازاین‌رو، این سیاه‌چاله‌ها را می‌توان نزدیک‌ترین سیاه‌چاله‌های کشف‌شده به کره زمین در نظر گرفت.

محققان دانشگاه بارسلونا در اسپانیا، مؤسسه مطالعات فضایی کاتالونیا و دانشگاه پادوئا در ایتالیا از شبیه‌سازی‌هایی استفاده کردند که حرکت و وضعیت تکامل ستارگان خوشه قلائص در فاصله 150 سال نوری خورشید را دنبال می‌کرد. آن‌ها سپس داده‌های شبیه‌سازی‌ها را با مشاهدات جهان واقعی مقایسه کردند و متوجه تفاوت‌هایی شدند که تنها درصورت وجود دو یا سه سیاه‌چاله قابل توجیه است.

کشف شواهد سیاه‌چاله در فاصله 150 سال نوری زمین

محققان می‌گویند این سیاه‌چاله‌ها می‌توانند همچنان در خوشه قلائص وجود داشته یا از آن خارج شده باشند؛ چرا که حتی درصورت خروج سیاه‌چاله‌ها، آثار آن‌ها تا مدت‌ها در همان‌جا باقی می‌ماند. بااین‌حال، یافته‌ها حاکی از آن است که این سیاه‌چاله‌ها همچنان در این خوشه وجود دارند یا بسیار نزدیک به این خوشه ستاره‌ای هستند.

بنابراین سیاه‌چاله‌های خوشه قلائص نزدیک‌ترین سیاه‌چاله‌ها به خورشید هستند. پیش‌تر سیاه‌چاله Gaia BH1 با فاصله 1565 سال نوری نزدیک‌ترین سیاه‌چاله به منظومه شمسی محسوب می‌شد.

«مارک گیلس»، عضو دپارتمان فیزیک کوانتوم و اخترفیزیک دانشگاه بارسلونا می‌گوید: «این یافته به ما کمک می‌کند تا از چگونگی تأثیر وجود سیاه‌چاله‌ها بر تکامل خوشه‌های ستاره‌ای و اثر این خوشه‌ها بر منابع موج گرانشی درک بهتری داشته باشیم. این نتایج همچنین به فهم مناسب‌تر ما پیرامون شیوه توزیع این اشیای اسرارآمیز در کهکشان می‌انجامد.»

سیاه‌چاله‌ها از زمانی که برای اولین‌بار کشف شدند، یکی از اسرارآمیزترین و شگفت‌آورترین پدیده‌های کیهان بوده‌اند و محققان زیادی مشغول مطالعه روی آن‌ها هستند. این مسئله به‌خصوص برای سیاه‌چاله‌های کوچک‌تر صادق است، چون آن‌ها در حین شناسایی امواج گرانشی مشاهده شده‌اند.

خوشه‌های ستاره‌ای به گروهی از صدها ستاره گفته می‌شود که از نظر برخی خصوصیات مثل سن و ویژگی‌های شیمیایی به یکدیگر شباهت دارند اما پیوند میانشان چندان قوی نیست.

نتایج مطالعه حاضر در مجله Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی