ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شعله خورشیدی
نجوم و فضا

قدرتمندترین شراره خورشیدی 7 سال گذشته فوران کرد [تماشا کنید]

طی 24 ساعت، در یک منطقه از خورشید با نام AR 3590 سه انفجار رخ داده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۵ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

خورشید قدرتمندترین شراره خود در حدود هفت سال گذشته را بیرون داده است. شراره خورشیدی کلاس X6.3 قدرتمندترین نمونه در چرخه خورشیدی فعلی محسوب می‌شود. این شعله در روز پنجشنبه، 3 اسفند به اوج فعالیت خود رسید و همچنین سومین شراره خورشیدی است که طی یک دوره 24 ساعته از یک منطقه خورشید به‌نام AR 3590 بیرون می‌آید.

روز چهارشنبه یک شراره کلاس X1.8 در این منطقه غول‌پیکر از خورشید منفجر شد و پس از آن در اوایل روز پنجشنبه یک انفجار کلاس X1.7 به وقوع پیوست. هیچ یک از شراره‌های خورشیدی مذکور در این گزارش با جریا‌ن‌های عظیم پلاسما که به نام «پرتاب جرم تاجی» (CME) شناخته می‌شوند همراه نبوده‌اند.

خطرات شراره‌های خورشیدی

شراره‌های خورشیدی در صورت همراهی با یک CME قدرتمند می‌توانند ارتباطات و زیرساخت‌های انرژی روی زمین را تحت تأثیر قرار دهند. این امر زمانی رخ می‌دهد که پلاسمای خورشیدی به حباب مغناطیسی محافظ زمین یا همان مَگنِتوسفر برخورد می‌کند.

طبق اعلام اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA)، شراره کلاس X6.3 این پتانسیل را دارد که باعث تخریب موقت و ازدست‌دادن سیگنال‌های رادیویی شود. البته این آژانس همچنین اعلام کرده که شراره نوع X6.3 خطری برای عموم مردم به همراه ندارد. آژانس فضایی اروپا (ESA) ویدیوی زیر را از فوران X6.3 در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده است:

ESA همچنین اشاره کرده است که منطقه AR 3590 به‌زودی مستقیماً به سمت زمین قرار خواهد گرفت و انتظار می‌رود طی روزهای آینده شاهد انفجار شراره‌های بیشتری از این منطقه باشیم. به گفته این آژانس فضایی، احتمال وقوع شراره شدید دیگری از همین کلاس، 15 درصد است و احتمال وقوع انفجارهای متوسط کلاس C یا M به ترتیب 99 و 60 درصد برآورد شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی