تصویر روز ناسا: تماس فضاپیمای اسیریس-رکس با بنو
سه سال پس از جمعآوری نمونه از سیارک بنو، کپسول برگشت نمونه در 24 سپتامبر به زمین میرسد.
فضاپیمای اسیریس-رکس (OSIRIS-REx) در 20 اکتبر 2020، پس از نزدیکشدن به سطح کوچک و پر از سنگ سیارک نزدیک به زمین بنو 101955 (101955 Bennu)، بازوی خود را دراز و سیارک را لمس کرد.
در تصویر امروز ناسا چه میبینیم؟
در این نمای نزدیک که توسط دوربین SamCam فضاپیما ثبت شده، ظاهراً بخش جلویی نمونهبرداری که 30 سانتیمتر (TAGSAM) قطر دارد و رویداد نمونهبرداری «تماس و برخاست» (Touch-And-Go (TAG)) نامیده میشود، بعضی از سنگها را خرد میکند.
این تصویر درست پس از تماس با سطح سیارک در فاصله 321 میلیون کیلومتری سیاره زمین گرفته شده است. یک ثانیه بعد فضاپیما به منظور ضربهزدن به مقدار قابلتوجهی سنگپوشه (Regolith) بنو برای جمعآوری مواد سطحی سست، گاز نیتروژن شلیک کرد.
اکنون تقریباً سه سال بعد، در روز یکشنبه، 24 سپتامبر، همان نمونهها از سیارک بنو به سیاره زمین خواهد رسید. فضاپیمای اسیریس-رکس هنگامی که از نزدیکی زمین عبور میکند، کپسول برگشت نمونه را رها خواهد کرد. بیست دقیقه پس از رهایی، فضاپیما پیشرانهای خود را برای تغییر مسیر دادن از کنار زمین، روشن میکند. فضاپیما مسیر خود را به سمت مدار سیارک نزدیک به زمین 99942 آپوفیس (99942 Apophis) ادامه میدهد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.