ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایستگاه فضایی مقابل خورشید
نجوم و فضا

عبور حیرت‌آور ایستگاه فضایی بین‌المللی از جلوی سه لکه غول‌پیکر خورشیدی [تماشا کنید]

یک عکاس نجومی ویدیوی خیره‌کننده‌ای را از ایستگاه فضایی بین‌المللی ثبت کرده است که عبور آن از مقابل لکه‌های خورشیدی را نشان می‌دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

یک عکاس نجومی فرانسوی موفق به ثبت ویدیوی خیره‌کننده‌ای از ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) شده است که این آزمایشگاه فضایی را درحال عبور از جلوی دو لکه خورشیدی نشان می‌دهد. در حوالی زمانی همین اتفاق دو فضانورد هم درحال راهپیمایی فضایی در اطراف ایستگاه بوده‌اند.

به‌گزارش Space.com، «تیری لگالت» فرانسوی برای تهیه این فیلم سفری شش ساعته را به هلند انجام داد تا به موقع عبور ISS را از مقابل خورشید رصد کند. او می‌گوید ایستگاه فضایی در این تاریخ از مقابل گروهی سه‌تایی از لکه‌های خورشیدی گذر کرد که بزرگ‌ترین آن‌ها می‌توانست کل زمین را ببلعد.

با توجه به این که ISS با سرعت 28 هزار کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کند، عبور ایستگاه از مقابل خورشید تنها 0.75 ثانیه طول کشید و فیلم‌برداری از آن کار ساده‌ای نبود. در عین حال، دو فضانورد ناسا به‌نام‌های «استفن بوون» و «وارن وودی هابورگ» هم مشغول انجام یک راهپیمایی فضایی برای نصب یک آرایه خورشیدی جدید در بیرون ایستگاه بودند.

گفتنی است که لگالت پیش‌تر در تاریخ 6 ژوئن نیز تصویر عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی از جلوی خورشید را ثبت کرده بود، اما خودش معتقد است که این بار عملکرد بهتری داشته، چون خورشید از جلوی سه لکه خورشیدی رد شده است.

ایستگاه فضایی بین‌المللی نزدیک خورشید نیست

اگرچه ایستگاه فضایی در این ویدیو بسیار نزدیک به خورشید به‌نظر می‌رسد، ولی فاصله آن‌ها حدوداً 150 میلیون کیلومتر است. این آزمایشگاه فضایی در واقع در فاصله 420 کیلومتری زمین هر 90 دقیقه به دور سیاره ما می‌چرخد.

لگالت می‌گوید برای ثبت این لحظه به برنامه‌ریزی دقیق و آسمانی صاف نیاز داشته است. او می‌گوید با استفاده از تصاویر لحظه‌ای خورشید، موقعیت این لکه‌ها را در جهت‌های عمودی و افقی تخمین زده است. سپس خود را به نقطه مناسب روی زمین رسانده تا این ویدیوی را ضبط کند.

این عکاس فرانسوی مدعی است که تک‌تک این تصاویر عکس‌هایی با نرخ 1/32000 هستند. او می‌گوید برای خلق این صحنه از پشته‌سازی یا مونتاژ تصاویر استفاده نکرده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • itookan
    itookan | ۲۵ خرداد ۱۴۰۲

    باز خوبه خورشید پشتش به ایستگاه فضاییه!

مطالب پیشنهادی