
تصویر روز ناسا: راه شیری در کنار سحابیهای زتا و رو مارافسای در یک قاب
تصویر روز ناسا یکی از شگفتانگیزترین مناطق آسمان شب را با غبارهای تیره میانستارهای، سحابیهای رنگارنگ و ستارگان درخشان نمایش میدهد.

تصویر روز ناسا از شگفتانگیزترین مناطق آسمان شب را با غبارهای تیره میانستارهای، سحابیهای رنگارنگ و ستارگان درخشان نمایش میدهد. این تصویر ترکیبی با میدان دید وسیع، نتیجه پردازش و تلفیق عکسهایی است که ژوئن سال گذشته، طی ۱۷ ساعت رصد از آسمان آفریقای جنوبی، ثبت شدهاند.
در تصویر روز ناسا چه میبینیم؟
این تصویر یکی از زیباترین و چشمنوازترین نواحی آسمان شب را با جزئیات خیرهکنندهای ثبت کرده است. سمت چپ پایین تصویر، نوار کهکشان راه شیری مورب دیده میشود.
سمت راست، کمی بالاتر از مرکز تصویر، مجموعه ابرهای رنگارنگ «رو مارافسای» قرار دارند. این مجموعه نزدیکترین منطقه ستارهزایی به زمین است. بالای تصویر نیز سحابی بزرگ و قرمز «زتا مارافسای» دیده میشود.

رنگ قرمز بیشتر متعلق به سحابیهایی است که گاز هیدروژن یونیزهشده دارند. این گاز در اثر تابش پرانرژی ستارگان داغ تحریک شده و در طول موج خاصی از طیف هیدروژن، هیدروژن-آلفا یا Hα، نور گسیل میکند.
رنگ آبی نیز ناشی از بازتاب نور ستارگان جوان از غبارهای میانستارهای است. غبارهای چگالتر نیز بهدلیل اینکه مانع عبور نور پسزمینه میشوند، به رنگ قهوهای تیره دیده میشوند،.
چندین جرم آسمانی شاخص و معروف نیز در تصویر روز ناسا دیده میشوند: ستاره درخشان «قلبالعقرب» با رنگ مایل به قرمز، خوشه کروی M4 که یکی از نزدیکترین خوشههای ستارهای به زمین است و سحابی بازتابی IC 4592 که با رنگ آبی خاص خود میان گردوغبار میانستارهای متمایز شده است. آیا میتوانید این اجرام را در تصویر پیدا کنید؟
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.