ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

تصویر روز ناسا: زتا مارافسای، ستاره فراری

در نمای رنگی تصویر، زتا مارافسای مایل به آبی، ستاره‌ای با جرم حدود 20 برابر خورشید، در نزدیکی مرکز کادر قرار دارد.

صبا سلوکی
نوشته شده توسط صبا سلوکی | ۱۴ دی ۱۴۰۲ | ۲۲:۳۰

ستاره زتا مارافسای معروف به زتا اوف مانند کشتی، دریاهای کیهانی را شخم می‌زند و موج کمان بین‌ستاره‌ای ایجاد می‌کند که در این پرتره مادون قرمز خیره‌کننده‌ دیده‌ می‌شود.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

در نمای رنگی تصویر، زتا مارافسای مایل به آبی، ستاره‌ای با جرم حدود 20 برابر خورشید، در نزدیکی مرکز کادر قرار دارد و با سرعت 24 کیلومتر در ثانیه به سمت چپ حرکت می‌کند.

زتا مارافسای

باد ستاره‌ای قوی آن مواد غبارآلود بین ستاره‌ای را فشرده و گرم می‌کند و کمان منحنی را شکل می‌دهد. اما چه چیزی این ستاره را به حرکت درآورد؟

زتا اوف احتمالاً زمانی عضوی از یک سیستم ستاره‌ای دوتایی بوده است. ستاره همراه آن پرجرم‌تر است و از این رو عمر کوتاه‌تری داشته‌ است. هنگامی که ستاره همراه به‌عنوان یک ابرنواختر درحال ازدست‌دادن‌ جرم خود منفجر شد، زتا مارافسای از سیستم به بیرون پرتاب شد.

زتا مارافسای در فاصله حدود 460 سال نوری از ما، 65000 برابر درخشان‌تر از خورشید است و اگر توسط غبار مبهم احاطه نمی‌شد، یکی از ستاره‌های درخشان‌تر در آسمان بود.

این تصویر در حدود 1.5 درجه یا 12 سال نوری از فاصله تخمینی زتا اوف است. در ژانویه 2020، ناسا تلسکوپ فضایی اسپیتزر را در حالت ایمن قرار داد و به 16 سال کاوش موفقیت‌آمیز در کیهان پایان داد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی