ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

واردات خودرو
اخبار خودرو

رئیس سازمان برنامه و بودجه بار دیگر مخالفت خود را با واردات خودرو نشان داد

«داود منظور»، رئیس سازمان برنامه و بودجه، بار دیگر در جریان یک اظهارنظر رسمی، مخالفت خود را با واردات خودرو نشان داد.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۵ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

«داود منظور»، رئیس سازمان برنامه و بودجه، بار دیگر در جریان یک اظهارنظر رسمی، مخالفت خود را با واردات خودرو نشان داد. او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا اعلام کرد که تخصیص ارزهای کشور برای واردات اتومبیل به‌صرفه نیست. او مدتی پیش نیز چنین گفته‌ای را بیان کرده بود اما مدتی بعد از موضع خود عقب‌نشینی کرد. تکرار گفته‌های منظور در مخالفت با واردات خودرو نشان می‌دهد که باید او را یکی از مخالفین اصلی واردات اتومبیل به کشور بدانیم.

مخالفت علنی داود منظور با واردات خودرو

رئیس سازمان برنامه و بودجه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت: «فرض می کنیم که سال 1403 حدود دو، سه میلیارد دلار واردات اتومبیل انجام شود. می‌دانیم به صلاح کشور نیست که منابع ارزی کشور را به واردات خودرو اختصاص دهیم. ما در داخل کشور ظرفیت تولید 1.5 میلیون خودرو را داریم.»

اظهارات داود منظور درحالی بیان می‌شود که همواره فعالان اقتصادی، شرکت‌های واردکننده و خودروسازان از کمبود ارز درزمینه واردات اتومبیل و قطعات خودرو گلایه دارند. همچنین روزنامه دنیای اقتصاد در جریان گزارشی به این موضوع پرداخته است که ما نیز آن را در دیجیاتو منتشر کرده‌ایم. به‌ گزارش این روزنامه، بخش اعظم ارز تخصیص‌یافته در حوزه خودرو به موضوع مونتاژ مربوط می‌شود. براساس گزارش منتشرشده، تنها بخش کوچکی از ارز بخش اتومبیل به حوزه واردات خودرو می‌رسد.

 واردات خودرو

براساس آمار ارائه‌شده از سوی وزارت صنعت و بانک مرکزی، در 10 ماه امسال هشت میلیارد و 134 میلیون دلار ارز به خودرو و نیمه‌محرکه اختصاص یافته است. سهم واردات اتومبیل از این رقم تنها 1.5 درصد، معادل 120 میلیون دلار بوده. به‌عبارتی، کمتر از سه درصد ارز بخش اتومبیل برای واردات اتومبیل صرف شده است. حال باید این سؤال را از داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، پرسید که آیا تخصیص ارز هنگفت برای مونتاژ خودروهای چینی مشکلی از نظر او ندارد؟ اگر خودروهایی همچون بستیون T77‌ در داخل کشور با داخلی‌سازی حداقلی مونتاژ شوند، آن‌گاه تخصیص ارز برای مونتاژ این خودروها به‌صرفه خواهد بود؟ درنهایت مخالفت با دستور رئیس‌جمهور مبنی بر آزادسازی واردات خودرو به کشور، با چه هدفی صورت گرفته است؟

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • rayacoder
    rayacoder | ۵ فروردین ۱۴۰۳

    ایشون برنامه دارن که 3-4 میلیادر دلار دیگه به یک شرکت دیگه برای واردات چای گندیده بدهند، این خیلی مهمتر از واردات خودرو هست، واردات خودرو با کیفیت عامل کاهش مرگ و میر در تصادفات و همچنین کاهش مرگ و میر بر اثر هوای آلوده هست، اما خب چای سرطانی عامل مرگ و همینطور درآمدزایی برای شرکتهای وارد کننده دارو هست که خب ایشون باید به این شرکتهای دارویی هم چند میلیارد دلار ارز بدن! خلاصه اینکه همه چی برنامه ریزی و حساب شده هست و 1 دلار هم نباید ارز هدر بره!

مطالب پیشنهادی