
تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی بدون تغییر باقی میماند
معاون اول رئیسجمهور یکشنبه، 17 فروردین 1404، اعلام کرد تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی تغییر نمیکند.

در لایحه بودجه 1404، تعرفه واردات تمام خودروها 100 درصد تعیین شده بود. براساس این نرخ، تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی با افزایش قابلتوجهی مواجه میشد که نتیجه آن افزایش شدید قیمت این خودروها در بازار بود. دولت در آستانه سال جدید، تصمیم گرفته این تعرفهها را تغییر نگه ندهد.
«محمدرضا عارف»، معاون اول رئیسجمهور، یکشنبه، 17 فروردین 1404، اعلام کرد تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی تغییر نمیکند. نرخ تعرفه خودروهای برقی 4 درصد و نرخ تعرفه خودروهای هیبریدی 15 درصد است.
محمدرضا عارف در ادامه سخنانش، از بازبینی در تعرفه واردات خودروهای بنزینی خبر داد. افزایش نرخ تعرفه به 100 درصد در سال 1404، باعث میشود واردات خودروهای اقتصادی و ارزانقیمت با حجم موتور کمتر از 1.5 لیتر برای واردکنندگان گران تمام شود و تأثیرات نامطلوبی بر بازار خودرو میگذارد؛ به همین دلیل دولت نرخ تعرفهها را بازبینی میکند. به گفته معاون اول رئیسجمهور، هنگام تصمیمگیری باید هم آثار تورمی هم روانی آن تصمیم در جامعه را لحاظ کرد؛ تصمیمها به گونهای نباشد که آرامش روانی جامعه به خطر بیفتد.
تأثیرات تثبیت تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی بر بازار
افزایش تعرفه واردات خودروهای الکتریکی و هیبریدی در بودجه 1404 بازار این خودروها را ملتهب کرده بود؛ درنتیجه مالکان خودروهای هیبریدی، مانند نیسان سیلفی یا لاماری ایما HEV، این خودروها را با نرخهای بسیار بالا در پلتفرمهای آنلاین آگهی میکردند. اکنون که تعرفه واردات به حالت قبل بازگشته، هیچکدام از مشتریان حاضر نیستند بهای بیشتری برای خرید خودروهای هیبریدی یا برقی بپردازد. شرکتهای واردکننده نیز باید نرخ این خودروها را براساس تعرفههای جدید محاسبه کنند.

ازآنجاییکه تعرفه واردات خودروهای هیبریدی کمتر از خودروهای درونسوز است، شرکتهای واردکننده همچنان به ثبت سفارش این خودروها در سال 1404 علاقهمند خواهند بود. درحالحاضر، ۲ مورد از محبوبترین خودروهای هیبریدی بازار ایران تویوتا کرولا و تویوتا لوین هیبریدی هستند که با پیشرانه 1800 هیبریدی به دست مشتریان میرسند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.