ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قیمت پیکاپ‌
اخبار خودرو

اعتراض مشتریان نسبت به افزایش شدید قیمت پیکاپ‌‌های مونتاژی

از واپسین روزهای سال پیش، شورای رقابت بار دیگر به حوزه قیمت‌گذاری خودرو بازگشت تا نرخ‌های دستوری را برای قیمت خودرو اعلام کند.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۰

از واپسین روزهای سال پیش، شورای رقابت بار دیگر به حوزه قیمت‌گذاری خودرو بازگشت تا نرخ‌های دستوری را برای قیمت خودرو اعلام کند. این شورا پس از تعیین قیمت خودروهای داخلی، قیمت خودروهای مونتاژی را نیز اعلام کرد که این مسئله تاکنون با موافقت خودروسازان خصوصی همراه نبوده است. درهمین‌حال قیمت پیکاپ‌ها یا همان خودروهای سبک تجاری روزبه‌روز افزایش می‌یابد.

شورای رقابت تاکنون در‌زمینه قیمت‌گذاری خودروهای تجاری دخالتی نداشته است. همچنین شرایط فروش خودروهای تجاری به‌صورت جداگانه از خودروهای سواری اعلام می‌شود. همین عامل باعث شده است تا افزایش قیمت شدیدی را در بخش این خودروها شاهد باشیم. برای مثال، قیمت پیکاپ کلوت از سوی مکث موتور در یک روز به میزان 650 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. ایران‌خودرو دیزل نیز قیمت پیکاپ فوتون تونلند اتوماتیک را از یک میلیارد و 230 میلیون تومان، به حدود یک میلیارد و 885 میلیون تومان افزایش داده است.

افزایش بی‌حدوحصر قیمت‌ها در بخش خودروهای پیکاپ موجب انتقادات مصرف‌کنندگان نسبت به این روند شده. در سوی مقابل، شورای رقابت اعتقاد دارد که بازار خودروهای تجاری سبک انحصاری نیست و بنابراین نیازی به تعیین قیمت پیکاپ‌ها از سوی این شورا احساس نمی‌شود.

مدیر مرکز روابط‌عمومی شورای رقابت اظهار داشت: «درحقیقت شورای رقابت براساس مصوبه 543، تنها بازار خودروهای سواری تولید داخل و مونتاژی‌ها را انحصاری تشخیص داده است. او در پاسخ به افزایش قیمت خودروهای تجاری سبک، برخورد با افزایش قیمت بی‌رویه را وظیفه سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان یا سازمان تعزیرات حکومتی دانست.»

جدول قیمت پیکاپ‌‌های مونتاژی در بازار ایران (نرخ کارخانه):

خودرو‌قیمت
پیکاپ فوتون تونلند اتوماتیک۱,۸۸۵,۰۰۰,۰۰۰
پیکاپ فوتون نیوفیس دیزلی۱,۵۲۵,۰۰۰,۰۰۰
پیکاپ کارون۷۱۰,۰۰۰,۰۰۰
پیکاپ زاگرس۱,۱۹۵,۰۰۰,۰۰۰
کی‌ام‌‌سی T8۱,۶۵۰,۰۰۰,۰۰۰
کاپرا۹۴۹,۰۰۰,۰۰۰
مکث کلوت دستی۱,۵۹۶,۰۰۰,۰۰۰
مکث کلوت اتوماتیک۱,۸۷۳,۰۰۰,۰۰۰
آمیکو آسنا۱,۰۵۰,۰۰۰,۰۰۰

درحال‌حاضر بازار پیکاپ‌ها از تنوع بالایی در بحث مدل برخوردار است. بااین‌حال تمامی پیکاپ‌های عرضه‌شده به بازار ایران از نوع چینی هستند و در‌زمینه مشخصات فنی نیز شباهت بسیاری بین آن‌ها وجود دارد. از سوی دیگر، واردات پیکاپ‌های خارجی به‌شدت محدود است و خودروهای محبوبی همچون تویوتا هایلوکس یا تویوتا لندکروزر سری 70 در تیراژ بالا وارد کشور نمی‌شوند؛ بنابراین می‌توان گفت که بازار پیکاپ‌ها نیز همانند بازار خودروهای سواری، انحصاری است.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی