وعده تغییر پلاک گذرموقت به ملی؛ حقیقت یا کلاهبرداری؟
افزایش خودروهای رنگارنگ دارای پلاک گذرموقت در کشور، باعث شده است تا سایر مصرفکنندگان نیز به مالکیت این خودروها علاقهمند شوند.
پس از ممنوعیت طولانیمدت واردات خودرو به کشور و اجرای کند قانون واردات جدید، بسیاری از شهروندان ایرانی تصمیم گرفتند تا بهصورت شخصی اقدام به واردات خودرو کنند. تنها راه پیش روی این گروه از مصرفکنندگان، واردات خودرو با پلاک گذرموقت بود. در این روش خودروها برای مدت مشخصی قادر به تردد در کشور هستند و پس از آن بایستی از کشور خارج شوند. البته تحت شرایط خاص و با پرداخت هزینههای تعیینشده میتوان حضور این خودروها را تمدید کرد.
افزایش خودروهای رنگارنگ دارای پلاک گذرموقت در کشور باعث شده است تا سایر مصرفکنندگان نیز به مالکیت این خودروها علاقهمند شوند. بااینحال خریدوفروش خودروهای گذرموقت ممنوع است. محدودیت خودروهای وارداتی در بازار کشور و عطش مشتریان برای خودروهای جدید خارجی باعث شده است تا افراد سودجو اقدام به خریدوفروش خودروهای گذرموقت کنند. این موضوع اکنون موردتوجه پلیس راهور قرار گرفته است.
تغییر پلاک گذرموقت به ملی کلاهبرداری است
«سیدکمال هادیانفر»، رئیس پلیس راهور فراجا، درباره تبلیغات فروش خودروهای دارای پلاک گذرموقت و ادعای تمدید دائمی پلاکهای این خودروها گفت: «خودروهای گذرموقت توسط افرادی که قصد ورود به کشور یا عبور از ایران برای سفر به کشور دیگری را دارند یا گردشگرانی که به قصد سیاحت به کشور میآیند، مورد استفاده قرار میگیرد.»
ایرانیان مقیم کشورهای خارجی که قصد سفر به ایران را دارند، میتوانند با خودروی شخصی و پلاک گذرموقت به مدت پنج ماه وارد کشور شوند. مدتزمان حضور خودروهای این افراد قابل تمدید نیست؛ بنابراین بهجز موارد استثنا مربوط به قراردادهای تجاری، باید در زمان مقرر از کشور خارج شوند.
تمام خودروهای گذرموقت با مدارک موقتی وارد کشور میشوند و با همان مدارک باید از کشور خارج شوند. این قانون برای خودروهای درحالتردد در مناطق آزاد تجاری و اقتصادی نیز صدق میکند. بنابراین هرگونه تبلیغات برای تمدید دائمی پلاک گذرموقت و تغییر آن به پلاک ملی مصداق بارز کلاهبرداری محسوب میشود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.