ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

واردات خودرو کارکرده
اخبار خودرو

آیین‌نامه واردات خودرو کارکرده تجاری تصویب شد؛ ون، کامیون و اتوبوس دست دوم در راهند

براساس اعلام سخنگوی دولت، آیین‌نامه واردات انواع خودروهای کارکرده سنگین به تصویب رسید.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۲۲ تیر ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

براساس اعلام سخنگوی دولت، آیین‌نامه واردات انواع خودروهای کارکرده سنگین به تصویب رسید. بر این اساس، متقاضیان می‌توانند نسبت به واردات انواع کامیون، کشنده، اتوبوس، مینی‌بوس و ون کارکرده با عمر کمتر از پنج سال اقدام کنند. آیین‌نامه واردات خودروهای سنگین کارکرده شامل انواع خودروهای درون‌شهری و برون‌شهری می‌شود.

واردات خودرو کارکرده سنگین چه تأثیری بر بازار دارد؟

طی چند سال اخیر امکان واردات کشنده‌های دست دوم اروپایی با عمر کمتر از پنج سال برای متقاضیان ایجاد شده بود. البته این کشنده‌ها در صورت اسقاط خودروهای فرسوده سنگین و ارائه گواهی آن امکان واردات را داشتند. بااین‌حال طی چند سال اخیر، هزاران کشنده وارداتی خارجی به بازار ایران رسیده است. علاوه بر برندهای مرسوم همچون ولوو، اسکانیا و داف، برخی مالکان خوش ذوق اقدام به واردات کشنده‌های آمریکایی برند اینترنشنال کردند. حاصل تمامی این اقدامات، افزایش تنوع در بازار کشنده‌ها و رفع انحصار بخشی از آن بوده است.

همچنین بخوانید: تعرفه واردات خودروهای کارکرده و جزئیات قانونی آن اعلام شد + نرخ تعرفه

درحال‌حاضر بازار کشنده‌های تک‌محور با انواع مدل‌های اروپایی کارکرده و چینی مونتاژ داخل اشباع شده است. درنتیجه افراد بسیاری به حوزه رانندگی و کار با خودرو سنگین علاقمند شده‌اند. البته واردات کشنده‌های کارکرده اروپایی نتوانسته است روند رشد قیمت‌ها را متوقف کند. بااین‌حال تا حد زیادی این روند را تعدیل کرده است.

واردات خودرو کارکرده سنگین
ولوو FH وارداتی، مدل 2022

در سوی دیگر بخش‌هایی از بازار خودروهای سنگین همچنان در تلاطم به سر می‌برند. برای مثال کشنده‌های جفت‌محور و کامیون‌های کمپرسی یا باری از تنوع چندانی در بازار ایران برخوردار نیستند. درنتیجه لازم است تا واردات خودرو کارکرده سنگین در این بخش نیز صورت پذیرد. درحال‌حاضر تنها چند شرکت داخلی در زمینه تولید کامیون‌های باری و کمپرسی فعال هستند و کشنده‌های جفت‌محور نیز در بازار به شدت کمیاب شده‌اند. آخرین تولیدات واقعی کشنده‌های جفت‌محور در ایران، سری ولوو FH460 طی دهه 1390 بود که توسط سایپادیزل به بازار عرضه شد.

نیاز شدید به واردات اتوبوس و مینی‌بوس

بازار اتوبوس و مینی‌بوس ایران در طول واردات کشنده‌های دست دوم، از دریافت نسخه‌های جدید محروم بوده است. به همین سبب قیمت این خودروها به‌صورت انفجاری رشد کرد. از بین تمامی شرکت‌های فعال در حوزه ساخت اتوبوس بین شهری، تنها یک شرکت باقی مانده است. بدیهی است که تولیدات یک شرکت قادر به پاسخگویی نیاز عظیم بازار نیست. این مسئله در بازار اتوبوس‌های درون‌شهری نیز وجود دارد و تنها چند شرکت در این حوزه فعال هستند که قادر به پاسخگویی نیاز بازار نیستند. درنتیجه نیاز به واردات انواع اتوبوس‌های بین شهری و درون شهری در کشور وجود دارد.

مینی بوس بنز 309
مینی بوس‌های فرسوده از برند بنز، متعلق به دهه 1360 و 1370

در حوزه مینی‌بوس بازهم شرایط بدتر است. مینی‌بوس‌های بنز که توسط ایران خودرو دیزل طی دهه 1360 و 1370 تولید شدند، همچنان درحال تردد و جابه‌جایی مسافر هستند. این مینی‌بوس‌ها از نظر ایمنی و همچنین تأثیر بر محیط‌زیست در بدترین شرایط ممکن قرار دارند و بایستی هرچه سریع‌تر از چرخه جابه‌جایی بار و مسافر حذف شوند. راه‌حل سریع برای حذف این مینی‌بوس‌های فرسوده نیز واردات انبوه خودروهای کارکرده سنگین از کشورهای خارجی است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی