ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مدیرعامل اوبر و روبوتاکسی ایلان ماسک
اخبار خودرو

مدیرعامل اوبر ایده روبوتاکسی ایلان ماسک را زیر سؤال برد

«دارا خسروشاهی»، مدیرعامل اوبر، در مصاحبه جدید خود تردیدهایی درباره روبوتاکسی تسلا مطرح کرده و آن را نقد کرده است. خسروشاهی این سؤال را مطرح

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۲:۰۰

«دارا خسروشاهی»، مدیرعامل اوبر، در مصاحبه جدید خود، تردیدهایی را درباره روبوتاکسی تسلا مطرح کرده و آن را نقد کرده است. خسروشاهی این سؤال را مطرح می‌کند که آیا مالکان خودروهای تسلا مایل‌اند غریبه‌ها سوار خودروشان شوند؟ باوجود این انتقادها، خسروشاهی گفت تسلا می‌تواند با اوبر همکاری کند و از تجربیات 15 ساله این شرکت بهره ببرد.

ایده اصلی روبوتاکسی این است که مالکان خودروهای تسلا زمانی که از آن‌ها استفاده نمی‌کنند، وسایل نقلیه خود را به‌جای تاکسی اجاره دهند تا ناوگانی از خودروهای شخصی خودران ایجاد شود و مسافران بتوانند از آن‌ها استفاده کنند. ایلان ماسک گفته است این طرح می‌تواند سالانه 30 هزار دلار برای صاحبان این خودروها درآمد داشته باشد.

اما دارا خسروشاهی در مصاحبه خود با The Logan Bartlett Show این ایده را از برخی جنبه‌ها نقد کرده است. او می‌گوید آیا مالک خودرو تسلا واقعاً می‌خواهد آدمی کاملاً غریبه سوار خودروش شود؟ او همچنین تردید دارد تاکسی‌های تسلا بتوانند در اوج شلوغی تقاضا را برآورده کنند.

انتقاد مدیرعامل اوبر از ایده روبوتاکسی ایلان ماسک

برای مقایسه، خسروشاهی می‌گوید اوبر می‌تواند به‌سرعت تعداد رانندگان پاره‌وقتش را در ساعات شلوغی یا رویدادهای بزرگ تنظیم کند.

خسروشاهی همچنین گفت ایلان ماسک ممکن است بخش مهمی از این تجارت را دست‌کم گرفته باشد. او گفت که برای مثال ساخت قطعه‌ای سخت‌افزاری با انجام بیش از 30 میلیون تراکنش در روز بسیار متفاوت است. او در واقع به اهمیت خدمات مشتری اشاره می‌کند؛ مانند زمانی که شخصی حین سفر بیمار می‌شود یا کالایی را در ماشین گم می‌کند.

باوجود این انتقادها، خسروشاهی گفت رقابت بین اوبر و روبوتاکسی را نباید بازی مجموع-صفر (Zero-sum game) دانست؛ یعنی سود یک طرف، برابر با زیان طرف مقابل نیست. به‌عبارتی، او حتی از همکاری با تسلا استقبال می‌کند. او این همکاری را با فست‌فودهای زنجیره‌ای مقایسه کرد که خودشان کانال توزیع مستقیم به مصرف‌کنندگان دارند اما همچنان با دیگر پلتفرم‌های تحویل کار می‌کنند تا کارایی را به حداکثر برسانند.

خسروشاهی گفت فکر می‌کند در زمینه خودروها نیز همین‌طور خواهد بود؛ برای مثال، تسلا می‌تواند وسایل نقلیه خودرانش را بسازد، سپس با اوبر شریک شود تا آن‌ها را به سرویس تاکسی‌رانی تبدیل کند. خسروشاهی می‌گوید 15 سال و ده‌ها میلیارد دلار سرمایه صرف شده است و این شرکت می‌تواند آن را فوراً در اختیار شریکی قرار بدهد و امیدوار است تسلا یکی از این شرکا باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی