ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ترخیص خودرو از پارکینگ
آموزش خودرو

ترخیص خودرو از پارکینگ راهور | مراحل + مدارک مورد نیاز + آموزش

در این مقاله آموزش گام به گام ترخیص خودرو از پارکینگ را برای شما شرح خواهیم داد.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۲ دی ۱۴۰۲ | ۲۰:۳۰

انتقال خودرو به پارکینگ، یکی از اتفاقات ناگوار برای هر راننده است. بااین‌حال خودروها برای خروج از پارکینگ، نیاز به اجرای مراحل ترخیص دارند. در این مطلب از دیجیاتو، مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ را گام به گام برای شما شرح خواهیم داد. همچنین مدارک مورد نیاز برای ترخیص خودرو از پارکینگ را به صورت کامل بیان خواهیم کرد. پس از کسب اطلاعات در مورد این موضوع، به راحتی می‌توانید اتومبیل خود را از پارکینگ پلیس راهور خارج کنید. پس اگر اتومبیل شما توسط پلیس راهور توقیف شده است یا قصد دارید اطلاعات خود را از رویه‌های قانونی ترخیص خودرو افزایش دهید، با ما همراه باشید.

توقیف خودرو به چه معنا است؟

نخستین موضوعی که در این مقاله باید به آن بپردازیم، معنا و نحوه توقیف خودرو است. توقیف خودرو به این معنا است که مالک خودرو اجازه دسترسی به اتومبیل خود را برای مدتی ندارد. قوانین توقیف خودرو، در مجموعه قوانین مدنی قرار می‌گیرند. توقیف خودرو در شرایط مختلفی صورت می‌گیرد و در هرکدام از این موارد، بایستی واکنش متفاوتی به این موضوع نشان دهید. برای مثال اگر اتومبیل شما به دلیل پارک در منطقه پارک ممنوع توقیف شده است، می‌توانید قبل از رسیدن آن به پارکینگ از توقیف اتومبیل جلوگیری کنید. با این حال در دیگر انواع توقیف، بایستی اتومبیل شما برای مدتی معلوم در پارکینگ باقی بماند و امکان رفع توقیف آن را نخواهید داشت.

مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ

چرا خودروها توقیف می‌شوند؟

یکی از مهم‌ترین سوالات پیرامون موضوع مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ، به چرایی توقیف خودرو مربوط می‌شود. براساس قانون راهنمایی و رانندگی، توقیف خودرو به دو بخش توقیف قانونی و توقیف فیزیکی تقسیم می‌شود. در توقیف قانونی، خودرو شما به پارکینگ منتقل نخواهد شد اما شما اجازه فروش و تغییر مالکیت خودرو را ندارید.

مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ

نوعی دیگر از توقیف یعنی توقیف فیزیکی، امکان دخل و تصرف در خودرو را از شما سلب می‌کند و علاوه برآن اجازه رانندگی با خودرو را نیز نخواهید داشت. در این وضعیت خودرو شما به دستور دادگاه در اختیار پارکینگ نیروی انتظامی قرار گرفته است.

توقیف فیزیکی خودرو نیز دلایل مختلفی دارد. به طور معمول توقیف فیزیکی به یکی از چهار دلیل زیر رخ می‌دهد:

تصادف منجر به جرح یا فوت. در این شرایط خودرو نقش آلت جرم دارد و بایستی توقیف شود.

افزایش مبلغ جرائم رانندگی (خلافی) خودرو به بیش از سه میلیون تومان. اگر پلیس راهور خودرو شما را متوقف کند و مبلغ جریمه آن بیش از سه میلیون تومان باشد، اتومبیل توقیف خواهد شد.

همراه نداشتن مدارک خودرو هنگام رانندگی. با این حال اگر راننده شناسنامه‌اش را همراه خود داشته باشد، خودرو توقیف نمی‌شود و او باید به سرعت مدارک خودرو را برای ارائه به پلیس تهیه نماید.

توقیف خودرو

رانندگی بدون در اختیار داشتن گواهینامه. اگر فردی فاقد گواهینامه رانندگی باشد و پشت فرمان خودرو نشسته باشد، آن خودرو توسط پلیس توقیف خواهد شد.

انجام تخلفات ممنوعه رانندگی شامل (انجام حرکات نمایشی، سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز در مسیرهای دو طرفه، عبور از چراغ قرمز، انجام حرکات مارپیچ، انحراف به چپ در محورهای اصلی، توقف در محل‌های پارک ممنوع و پیاده‌رو در صورت حضور نداشتن راننده)

مراحل استعلام و ترخیص مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ پلیس راهور

برای استعلام خودرو توقیفی و ترخیص آن از پارکینگ راهور باید مراحل زیر را انجام دهید:

  1. تماس با پلیس ۱۱۰ و اطمینان از انتقال خودرو به پارکینگ
  2. مشخص کردن پارکینگی که خودرو به آن منتقل شده است
  3. همراه داشتن مدارک شامل کارت ماشین، برگ سبز خودرو، بیمه نامه و کپی از تمام مدارک
  4. همراه داشتن اصل و کپی مدارک شخصی شامل کارت ملی، شناسنامه و گواهینامه
  5. اطمینان از پرداخت خلافی خودرو
  6. همراه داشتن رسید پرداخت خلافی‌ خودرو
  7. اطمینان از پرداخت عوارض شهرداری خودرو
  8. تهیه وکالت‌نامه از مالک خودرو توقیفی (در‌ صورتی ‌که خودرو به نام شما نیست)
  9. دریافت برگه توقیف خودرو و جریمه از پارکینگ
  10. مراجعه به ستاد ترخیص راهور مربوطه
  11. پرداخت هزینه‌ها شامل هزینه جرثقیل و … در ستاد ترخیص
  12. اخذ مجوز ترخیص خودرو توقیفی
  13. مراجعه به پارکینگ برای تحویل خودرو توقیفی
  14. کنترل بدنه و سیستم تعلیق خودرو و ...
  15. همراه داشتن بیمه شخص ثالث

برای اطلاع از انتقال خودرو به پارکینگ پلیس راهور و استعلام خودرو توقیفی از طریق پیامک، می‌توانید فقط اعداد شماره پلاک خودرو را به شماره ۳۰۰۰۵۳۵۳ ارسال کنید.

مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ به صورت عملی

پارکینگ‌های راهنمایی رانندگی و ستادهای ترخیص از ساعت ۷ صبح شروع به کار می‌کنند. برای صرفه‌جویی در وقت و هزینه بهتر است ترخیص خودرو را فردای روز توقیف شروع کنید. ابتدا مدارک شخصی و مدارک خودرو را آماده کنید و از آن‌ها یک نسخه کپی تهیه کنید. برای ترخیص خودرو حضور مالک الزامی است و در صورتی که مالک نمی‌تواند به صورت حضوری به ستاد ترخیص مراجعه کند، باید حتما به شخص دیگری وکالت انجام این کار را بدهد. علاوه بر مدارک ذکرشده باید برگه توقیف خودرو و برگه جریمه را از پارکینگ دریافت کنید.

یکی دیگر از مدارک مورد نیاز برای ترخیص خودرو تاییدیه عدم خلافی است. قبل از مراجعه به اداره ترخیص، باید لیست خلافی خودرو را از طریق پلتفرم‌های مربوطه یا دفاتر پلیس ۱۰+ تهیه و آن را پرداخت کنید. هزینه پارکینگ خودرو توقیفی نیز به عهده متخلف است.

مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ

اگر خودروی شما در محیط شهری توقیف شده‌ باشد، برگه عوارض شهرداری و رسید پرداخت آن یکی از مدارک لازم برای ترخیص خودرو از پارکینگ است. برای اخذ این برگه می‌توانید به سایت شهرداری محل سکونت خود مراجعه کنید. عوارض شهرداری با توجه به نوع خودرو و تاثیر آن بر محیط زیست متفاوت است.

قدم‌های نهایی تا آزادسازی خودرو توقیف شده

پس از انجام این مراحل، باید به همراه اصل و کپی مدارک شخصی و مدارک خودرو به اداره ترخیص و استعلام خلافی خودرو مراجعه کنید. پس از پر کردن یک فرم، بقیه مراحل توسط اپراتور‌ها و کارکنان اداره ترخیص انجام می‌شود. در‌صورتی که مدارک مشکل نداشته باشند، با پرداخت هزینه جرثقیل و پارکینگ و تسویه کامل، مجوز ترخیص برای شما صادر می‌شود.

توقیف خودرو

پس از دریافت برگه ترخیص می‌توانید با مراجعه به پارکینگ نیروی انتظامی خودرو را ترخیص کنید. حتما بدنه خودرو و سیستم تعلیق آن را کنترل کنید تا در حین انتقال به پارکینگ آسیب ندیده باشد. در صورت آسیب‌دیدگی خودرو حین انتقال به پارکینگ می‌توانید این هزینه را از نیروی انتظامی دریافت کنید.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی