ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دایون Y7
خودرو

دایون Y7 در راه بازار؛ قدرت بیشتر برای حضور قوی‌تر

دایون Y7 نسخه قوی‌تر و مجهزتر دایون Y5‌ است که در سال 1402، خودروسازی ایلیا آن را به بازار ایران عرضه خواهد کرد.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۰

خودروسازی ایلیاموتور یکی از نام‌های جدید در صنعت خودرو کشورمان است که فعالیت خود را از مدتی پیش آغاز کرد. محصول شاخص این شرکت، شاسی‌بلند دایون Y5 است که برخلاف سایر گزینه‌های مونتاژی چینی یک شاسی‌بلند واقعی به‌حساب می‌آید. دایون Y5 با وجود پتانسیل موفقیت، حضور کمرنگی در بازار ما داشت. اکنون ایلیاموتور تصمیم گرفته است تا نسخه قوی‌تر این خودرو را با نام دایون Y7 به بازار عرضه کند. به‌نظر می‌رسد هدف ایلیاموتور از عرضه این خودرو رقابت جدی‌تر با کراس‌اوورهای چینی تازه‌وارد بازار باشد. مشتریانی که در قالب مرحله اول سامانه یکپارچه خواهان خرید دایون Y5 بوده‌اند، اکنون می‌توانند خودروی جدیدتر، یعنی دایون Y7 را خریداری کنند.

دایون Y7 ایرانی با چینی تفاوت دارد!

نخستین نکته‌ای که در رابطه با محصول جدید ایلیاموتور باید به آن اشاره کرد، نام‌گذاری این خودرو است. آنچه تحت عنوان دایون Y7 در چین و ایران عرضه می‌شود، تفاوت دارد. دایون وای 7 اصلی یک مدل مفهومی سوپراسپرت است که در نمایشگاه‌های خودروی چین رونمایی شد. بااین‌حال، آنچه در ایران عرضه می‌شود، تنها نسخه متفاوتی از دایون Y5 است که شرکت سازنده ترجیح می‌دهد آن را دایون Y7 بنامد. بنابراین آنچه از برند دایون به دست مشتریان ایرانی می‌رسد، نسخه ارتقایافته دایون Y5 است.

دایون Y5 در سال 1400 معرفی شد اما طی یک سال و نیم اخیر، حضور کمرنگی در بازار داشت. این خودرو در قالب دو نسخه عادی و پلاس روانه بازار شد که هم‌اکنون در تعدادی محدود قابل خریداری هستند. نکته مثبت دایون Y5 قیمت کمتر آن نسبت به رقبا در بازار است. بااین‌حال، همچنان مشتریان توجه خاصی به این شاسی‌بلند ندارند.

کابین دایون Y7

اگر هم‌اکنون پلتفرم‌های آنلاین خرید و فروش خودرو را بررسی کنید، می‌توانید آگهی‌های مربوط به فروش حواله‌های دایون Y7‌ را ببینید. موعد تحویل خودروها 90 روز کاری است و مبلغ 750 میلیون تومان نیز در مرحله اول از مشتریان اخذ می‌شود. حواله‌های این خودرو اکنون با قیمت 120 میلیون تومان به فروش گذاشته شده‌اند.

طراحی ظاهری، بدون تفاوت

از آنجایی که دایون Y7 نسخه ارتقایافته دایون Y5 محسوب می‌شود، تغییرات خاصی را در ظاهر این خودرو نمی‌توان دید. تنها تعدادی آپشن جدید به خودرو اضافه شده‌اند که شامل این موارد هستند: چراغ‌های دی‌لایت، سنسور نور و باران، سیستم پایش فشار باد تایرها و سیستم کنترل پایداری. دایون Y7 در قالب دو تیپ ساده و آپشنال به بازار عرضه می‌شود که آپشن‌هایی همچون سنسور پارک جلو، رادار نقطه کور و دوربین 360 درجه در تیپ آپشنال قابل دسترسی هستند.

ارتقای قوای فنی، مزیت اصلی دایون Y7

تعویض پیشرانه و استفاده از موتور قوی‌تر، برگ برنده دایون Y7 به شمار می‌رود. این خودرو اکنون به پیشرانه 2.4 لیتری میتسوبیشی با کد 4K22 مجهز است که در برخی پیکاپ‌های جدید بازار همچون مکث کلوت اتوماتیک نیز مشاهده می‌شود. این موتور به‌لطف توربوشارژر می‌تواند حداکثر 215 اسب‌بخار قدرت و 320 نیوتن‌متر گشتاور ارائه دهد. پیش از این دایون Y5 با موتور دو لیتری توربوشارژر میتسوبیشی با کد 4K21‌ عرضه می‌شد. اکنون که حجم پیشرانه و همچنین راندمان آن افزایش یافته است، عملکرد فنی دایون وای 7 نیز بهبود خواهد یافت.

نمای عقب دایون Y7

وظیفه انتقال قدرت در محصول جدید ایلیاموتور بر عهده گیربکس شش‌سرعته اتوماتیک است که قدرت را به هر چهار چرخ خودرو انتقال می‌دهد. سیستم انتقال قدرت در دایون Y7 به‌صورت پیش‌فرض دیفرانسیل عقب است. راننده در صورت تمایل و نیاز می‌تواند این سیستم را در حالات دو دیفرانسیل سبک یا دو دیفرانسیل سنگین قرار دهد تا از موانع آفرودی عبور کند. البته باید توجه داشت که در این حالت مصرف سوخت و استهلاک خودرو نیز افزایش خواهد یافت. مصرف سوخت ترکیبی دایون Y7 برابر با 10.1 لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است.

رقیب اصلی؟

درحال‌حاضر یک رقیب عمده را می‌توان برای دایون Y7 تصور کرد. رقیب جدی این خودرو دانگ فنگ پالادین است که تحت نام لئو MX8 در ایران عرضه خواهد شد. این خودرو رقیب هم‌کلاس دایون وای 7 محسوب می‌شود، چرا که هر دو خودرو در رده شاسی‌بلندهای آفرودی چینی با شاسی مستقل قرار می‌گیرند. دایون Y7 و لئو MX8 از نظر مشخصات فنی، قابلیت‌های حرکتی و همچنین امکانات رفاهی به یکدیگر شبیه هستند. بنابراین برنده اصلی این رقابت خودرویی است که قیمت کمتر و تیراژ بالاتری داشته باشد.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی