ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آمریکا چین تراشه
کامپیوتر و سخت افزار

چین استفاده از پردازنده‌های اینتل و AMD در دستگاه‌های دولتی را ممنوع کرد

فایننشال تایمز می‌گوید چین اعلام کرده است که استفاده از تراشه‌های اینتل و AMD در دستگاه‌های دولتی باید کنار گذاشته شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۶ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۱:۰۰

چین دستورالعمل‌های جدیدی را معرفی کرده است تا ریزپردازنده‌های آمریکایی از شرکت‌هایی نظیر اینتل و AMD را از کامپیوترهای شخصی و سرورهای دولتی خارج کند. این اقدام در ادامه مجموعه اقدامات چین و ایالات‌متحده علیه یکدیگر انجام می‌گیرد.

به‌ گزارش فایننشال تایمز، دولت چین اعلام کرده است که استفاده از پردازنده‌های آمریکایی شرکت‌های اینتل و AMD را در دستگاه‌های دولتی متوقف می‌کند. به‌علاوه، این کشور می‌خواهد سیستم‌عامل ویندوز و دیگر نرم‌افزارهای مدیریت پایگاه داده غربی را به نفع نرم‌افزارهای بومی خود کنار بگذارد.

چین تراشه‌های اینتل و AMD را با نمونه‌های بومی جایگزین می‌کند

چین از سازمان‌های دولتی خواسته است تا ملزومات لازم برای استفاده از پردازنده‌ها و سیستم‌عامل‌های «ایمن و قابل‌اطمینان» را در خریدهای بعدی خود درنظر بگیرند. به ادعای فایننشال تایمز، این اقدام برجسته‌ترین گام چین درزمینه استفاده از جایگزین‌های بومی فناوری برای محصولات خارجی است و بازتابی از تنش‌های این کشور با آمریکا محسوب می‌شود.

طبق دستورالعمل‌های جدید چین، درحال‌حاضر 18 پردازنده تأییدشده وجود دارد که در میان آن‌ها تراشه‌های شرکت هواوی و گروه Phytium نیز دیده می‌شوند. محصولات این دو شرکت در فهرست سیاه واشنگتن قرار گرفته‌اند.

تراشه‌سازان چینی از ترکیبی از معماری‌های پردازنده اینتل x86، آرم و معماری‌های بومی خود استفاده می‌کنند. درزمینه سیستم‌عامل نیز عمدتاً نرم‌افزارهای خود را بر پایه لینوکس ساخته‌اند.

تغییر سیاست‌های پکن بخشی از استراتژی ملی این شرکت برای رسیدن به استقلال فناورانه درزمینه امور نظامی و دولتی است که تحت عنوان برنامه «شینچوانگ» شناخته می‌شود. این استانداردهای جدید اولین دستورالعمل‌های واضح و پرجزئیات برای ترویج برنامه شینچوانگ است.

همچنین گفته می‌شود که از شرکت‌های متعلق به دولت چین نیز خواسته شده است تا این دستورالعمل‌ها را اجرا کنند. دو منبع آگاه می‌گویند این شرکت‌ها باید تا سال 2027 حرکت به‌سمت جایگزین‌های بومی را تکمیل کرده باشند.

مایکروسافت، اینتل و AMD به درخواست رسانه‌ها برای اظهارنظر دراین‌باره پاسخی نداده‌اند. پیش‌تر دولت ایالات‌متحده تحریم‌های فناوری علیه چین را افزایش داده بود.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی