چین از سریعترین ابررایانه بومی خود با نام Tianhe Xingyi رونمایی کرد
هرچند مشخصات ابررایانه اعلام نشده، اما ظاهراً نسبت به ابرکامپیوتر قدرتمند Tianhe-2 تواناییهای بیشتری دارد.
مرکز ملی ابرکامپیوتر (NSC) چین در رویدادی از یک ابررایانه خانگی به نام Tianhe Xingyi رونمایی کرد. مشخصات این ابررایانه اعلام نشده است، اما مقامات چینی ادعا کردهاند که نسبت به ابرکامپیوتر قدرتمند Tianhe-2 تواناییهای بیشتری دارد.
براساس گزارشهای منتشرشده، Tianhe Xingyi با استفاده از معماری داخلی چین ساخته شده و هرچند مشخصات آن بهطور دقیق اعلام نشده است اما «لو یوتونگ»، مدیر NSC مدعی شده که قابلیتهای این ابررایانه در زمینههایی مانند قدرت محاسباتی CPU، کارایی شبکه و عملکرد برنامه از Tianhe-2 پیشی گرفته است. اگر این ادعا صحت داشته باشد، Tianhe Xingyi در میان 10 ابررایانه برتر جهان قرار میگیرد و بدون نیاز به فناوریهای ایالاتمتحده ساخته شده است.
تلاش چین در زمینه توسعه ابررایانه
ابرکامپیوترها در پیشرفت کشورها نقش مهمی را ایفا میکنند، زیرا باعث میشوند تا پیچیدهترین و فنیترین مشکلات آنها برطرف شوند. ابررایانهها قدرت محاسباتی بسیار زیادی دارند و از آنها میتوان در زمینههایی ازجمله شبیهسازی درک تغییرات آبوهوا، انجام تحقیقات مواد، اکتشافات فضایی و یافتن درمان بیماریهای مختلف استفاده کرد. اخیراً نیز ابررایانهها برای توسعه مدلهای هوش مصنوعی اهمیت پیدا کردهاند.
تلاشهای چین در زمینه ابررایانهها از دهه 1980 آغاز شد و این کشور آسیایی پس از دو دهه موفق شد تا پیشرفت قابلتوجهی در این زمینه داشته باشد. چین تا پایان دهه اول این قرن با توسعه ابررایانه Tianhe-1 به شهرت جهانی دست پیدا کرد. سه سال بعد، دانشگاه ملی فناوری دفاع از ابررایانه Tianhe-2 رونمایی کرد که در لیست 500 ابررایانه برتر جهان رتبه اول را کسب کرد.
تسلط چین در این حوزه زمانی آشکار شد که Tianhe-2 برای سه سال شکستناپذیر باقی ماند تا اینکه دولت ایالاتمتحده دانشگاه ملی فناوری دفاع چین را در لیست سیاه خود قرار دارد و دسترسی آن به فناوریها مهم اینتل که در Tianhe-2 استفاده میشد را قطع کرد. هرچند این ابررایانه اکنون رتبه اول را از دست داده است، اما همچنان در بین 10 دستگاه برتر جهان قرار دارد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.