ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایلان ماسک نورالینک
کامپیوتر و سخت افزار

ایلان ماسک: اولین بیمار نورالینک حالا می‌تواند با فکرکردن، ماوس را روی صفحه حرکت دهد

ایلان ماسک در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که وضعیت بیمار نورالینک مطلوب است و می‌تواند با فکرکردن، ماوس را به حرکت درآورد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۰

ایلان ماسک مدتی پیش از کاشت اولین تراشه نورالینک در مغز یک انسان خبر داد. او حالا مدعی شده است که این بیمار می‌تواند تنها با فکرکردن، نشانگر ماوس را روی صفحه کامپیوتر حرکت دهد. ماسک قبلاً گفته بود که اولین محصول این شرکت «تله‌پاتی» نام دارد و شیوه تعامل ما با فناوری را تغییر می‌دهد.

ایلان ماسک، بنیان‌گذار نورالینک، اخیراً در یک جلسه اسپیس در شبکه اجتماعی ایکس درباره وضعیت اولین بیماری که تراشه مغزی این شرکت را دریافت کرده است، گفت: «روند پیشرفت‌ها خوب است و به‌نظر می‌رسد که بیمار [از جراحی] کاملاً بهبود یافته و تا جایی که می‌دانیم با عوارض جانبی مواجه نشده است. بیمار حالا می‌تواند تنها با فکرکردن، ماوس را روی صفحه تکان دهد.»

نورالینک می‌خواهد تشخیص فشار دکمه‌ها را ممکن کند

ماسک می‌گوید این شرکت سعی دارد به بیماران اجازه دهد تا قابلیت حرکت‌دادن ماوس در جهت‌های مختلف و نگه‌داشتن دکمه‌ها را هم داشته باشند: «سعی داریم تا حد ممکن فشار دکمه‌ها را از طریق فکرکردن دریافت کنیم. فعلاً مشغول کار روی این مسئله هستیم.»

ایمپلنت نورالینک با نام تله‌پاتی به افراد اجازه می‌دهد تا با ذهن خود با کامپیوترها ارتباط برقرار کنند. این دستگاه در مرحله اول برای بیمارانی کاربرد خواهد داشت که به‌دلیل محدودیت‌های فیزیکی نمی‌توانند از کامپیوترها استفاده کنند.

نورالینک در ماه مه 2023 از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز گرفت تا آزمایش تراشه خود را روی انسان‌ها آغاز کند. حالا بالاخره این آزمایش‌ها آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود که در آینده افراد بیشتری به این کارآزمایی‌ها بپیوندند.

در وب‌سایت نورالینک آمده است: «امیدواریم در آینده توانمندی‌هایی نظیر بینایی، عملکردهای حرکتی و گفتاری را بازیابی کنیم و نهایتاً شیوه تجربه‌کردن جهان را گسترش دهیم.»

اخیراً مارک زاکربرگ که رقابت خاصی با ایلان ماسک دارد، گفته بود مایل نیست جزو اولین کسانی باشد که نخستین نسخه از چنین تراشه‌ای را در ذهن خود آزمایش می‌کنند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی