ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تراشه شبیه مغز
کامپیوتر و سخت افزار

نمونه اولیه تراشه هوش مصنوعی IBM؛ کاهش مصرف انرژی با الهام از مغز انسان

شرکت IBM به‌دنبال ساخت اولین نمونه از تراشه‌ای اختصاصی برای هوش مصنوعی است که شبیه مغز طراحی می‌شود و انرژی کمتری مصرف می‌کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۸:۰۰

شرکت IBM می‌گوید به‌دنبال ساخت نمونه اولیه تراشه‌ای مخصوص هوش مصنوعی است که ساختاری شبیه مغز دارد و می‌تواند مصرف انرژی بسیار کمتری نسبت به تراشه‌های AI فعلی داشته باشد. این تراشه از ترانزیستوری بهره می‌برد که تنها به صفر و یک محدود نیست.

به‌گزارش BBC، با افزایش شمار سیستم‌های هوش مصنوعی، مصرف انرژی سخت‌افزارهایی که این پردازش‌ها را انجام می‌دهند، بالاتر رفته است. به‌همین خاطر، IBM در پی نمونه اولیه تراشه‌ای است که با تقلید از ارتباطات درون مغز انسان، مصرف انرژی بهینه‌تری دارد.

اکثر تراشه‌ها دیجیتالی هستند، یعنی اطلاعات را به‌صورت صفر و یک ذخیره می‌کنند، اما این تراشه جدید از ممریستور یا ترانزیستور حافظه ساخته می‌شود. این قطعه آنالوگ است و می‌تواند دامنه‌ای از اعداد را ذخیره کند. تفاوت میان دیجیتال و آنالوگ را می‌توانید مشابه تفاوت بین یک کلید خاموش-روشن لامپ یا سوئیچی برای تغییر مقدار روشنایی در نظر بگیرید.

تراشه هوش مصنوعی IBM شبیه مغز عمل می‌کند

مغز انسان آنالوگ است و شیوه عملکرد ممریستورها هم شبیه سیناپس‌های مغز است. پروفسور «فرانته نری» از دانشگاه ساری انگلیس می‌گوید یک ممریستور می‌تواند تاریخچه الکتریکی خود را به‌خاطر بیاورد و ممریستورهایی که به هم متصل شده باشند نیز شبکه‌ای شبیه یک مغز بیولوژیکی را تشکیل می‌دهند.

بااین‌حال، تولید یک تراشه با ممریستور کار آسانی نیست. تولید این سخت‌افزارها هزینه بالایی دارد و با چالش‌های مختلف همراه است. منتها از آن‌جایی که عناصر دیجیتالی هم در این تراشه‌ها قرار داده خواهد شد، استفاده از آن‌ها در سیستم‌های موجود راحت‌تر خواهد بود.

امروزه حتی خیلی از گوشی‌ها تراشه مخصوص هوش مصنوعی دارند که در کارهایی مثل پردازش‌های دوربین استفاده می‌شوند. IBM امیدوار است که تراشه آنالوگ جدید آن‌ها بتواند در آینده جایگزین این تراشه‌ها در گوشی‌ها و خودروها شود و با مصرف انرژی پایین‌تر، عمر باتری بیشتری را برای این محصولات به ارمغان بیاورد. افزون‌براین، استفاده از این سخت‌افزارها در دیتاسنترها می‌تواند نیاز آن‌ها به آب برای خنک‌کنندگی را پایین بیاورد و به‌شکلی مضاعف برای محیط‌زیست مفید باشد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Nnb
    Nnb | ۲۱ مرداد ۱۴۰۲

    مقاله کاملی بود
    با تشکر از مترجم محترم

  • molavy
    molavy | ۲۱ مرداد ۱۴۰۲

    کاش فقطبیاد، آی بی ام خیلی وقته محصولاتش فقط نسخه آزمایشگاهی دارن، اصلا چیزی بیرون نمیدن

مطالب پیشنهادی