ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اینتل
کامپیوتر و سخت افزار

اینتل سال 2018 فرصت طلایی برای سرمایه گذاری در OpenAI را از دست داد

ظاهراً مقداری از مشکلاتی که اینتل با آن‌ها دست‌و‌پنجه نرم می‌کند، به‌دلیل چشم‌پوشی از فرصت‌های بزرگ در چند سال گذشته است.

حمیدرضا علیا
نوشته شده توسط حمیدرضا علیا | ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۵:۳۰

اینتل زمانی پیشرو در فناوری بود و بیشتر محاسبات کامپیوتری را که در سراسر جهان اتفاق می‌افتاد، تامین می‌کرد. پردازنده‌های این شرکت نامدار، رایانه‌های شخصی، سرورهای سازمانی، مراکز داده بزرگ و موارد دیگر را تامین می‌کردند. علاوه‌براین، رهبر تولید تراشه در جهان بود، اما اخیراً به دلایل مختلف درگیر مشکلاتی است؛ شاید اگر این شرکت فرصت سرمایه‌گذاری در OpenAI را از دست نمی‌داد، امروزه شرایط متفاوتی داشت. بااین‌حال شاید سوال کنید که چرا اینتل از این پیشنهاد بزرگ صرف نظر کرد؟ پاسخ، عدم اعتماد و باور مدیرعامل اینتل به موفقیت OpenAI بود.

به گزارش رویترز، OpenAI، یکی از با ارزش‌ترین استارت آپ‌های جهان در زمینه هوش مصنوعی، در سال‌های 2017-2018 به اینتل 15 درصد از سهام خود را پیشنهاد داده بود. در آن زمان، OpenAI یک سازمان تحقیقاتی غیرانتفاعی بود که روی هوش مصنوعی کار می‌کرد. Intel و OpenAI درباره گزینه‌های سرمایه‌گذاری مختلف، از جمله خرید 15 درصد از سهام اینتل به مبلغ 1 میلیارد دلار نقدی و 15 درصد سهام اضافی در صورت ساخت سخت‌افزار سرور با هزینه OpenAI، مذاکره کردند.

OpenAI

در نهایت «باب سوان»، مدیرعامل Intel، این قرارداد را رد کرد، زیرا معتقد بود که مدل‌های هوش مصنوعی مولد در آینده نزدیک موفق نخواهند شد. بنابراین، اینتل نمی‌تواند سرمایه خود را جبران کند. دلیل دیگری که این معامله انجام نشد این بود که واحد مرکز داده اینتل تمایلی به ساخت تراشه به قیمت OpenAI نداشت. طبق گزارش رویترز، OpenAI علاقه‌مند به این معامله بود تا اتکای خود به پردازنده های گرافیکی NVIDIA را کاهش دهد و زیرساخت خود را برای تحقیقات هوش مصنوعی بسازد.

آغاز مشکلات اینتل

مشکلات اینتل در حدود سال‌های 2015-2016 آغاز شد، زمانی که با تاخیر در انتقال از گره 14 نانومتری به 10 نانومتری مواجه شد؛ این انتقال قرار بود یک پیشرفت بزرگ باشد. این تأخیر به رقبایی مانند TSMC و سامسونگ اجازه داد تا در فناوری پردازش از اینتل پیشی بگیرند. پس از آن شکست بزرگ، Intel از تاخیر قابل توجهی در فرآیند 7 نانومتری خود در سال 2020 خبر داد و آن را نزدیک به 2 تا 3 سال عقب انداخت. به دلیل این تاخیرها، غول تراشه مشتریان ارزشمندی مانند اپل را از دست داد. در نتیجه کوپرتینویی‌ها شروع به توسعه تراشه‌های خود بر اساس معماری ARM کردند.

حمیدرضا علیا

در دنیایی که تکنولوژی حرف اول و آخر رو میزنه، آپدیت بودن توی این حوزه حتی میتونه زندگی ما رو راحت‌تر کنه. برای همین با اینکه روانشناسی خوندم، علاقه زیادی به تکنولوژی و مطالب اون دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی