
سیستم خنککننده جدید دیتاسنترهای انویدیا تا 300 برابر کمتر آب مصرف میکند
انویدیا با توسعه سیستم خنککننده جدید خود تلاش میکند بحران مصرف بالای آب در دیتاسنترهای هوش مصنوعی را برطرف کند.

انویدیا برای مقابله با بحران مصرف بالای آب در دیتاسنترهای مبتنی بر هوش مصنوعی، به سیستم خنککننده جدید «Direct-to-Chip» روی آورده است؛ این فناوری تا 300 برابر از نظر مصرف آب و تا 25 برابر در مصرف انرژی بهینهتر عمل میکند.
براساس گزارش «Tom's Hardware»، درحالیکه مراکز داده هوش مصنوعی هر روز بزرگتر و پرمصرفتر میشوند، نگرانیها درباره مصرف بالای انرژی و بهویژه آب افزایش یافته است. انویدیا که یکی از اصلیترین بازیگران صنعت هوش مصنوعی محسوب میشود، اعلام کرده که با بهرهگیری از سیستم خنککنندگی مستقیم به چیپ Direct-to-Chip توانسته مصرف آب در سیستمهای خنککننده را نسبت به روشهای سنتی، تا 300 برابر کاهش دهد. این سیستم در جدیدترین نسل از سرورهای این شرکت شامل «GB200 NVL72» و GB300» NVL72» پیادهسازی شده که مخصوص پردازشهای سنگین هوش مصنوعی طراحی شدهاند.

بسیاری از دیتاسنترهای امروزی برای خنککردن سیستمها از روش خنکسازی مایع تبخیری استفاده میکنند که با وجود کارایی بالا، مقدار زیادی آب مصرف میکند. به گفته انویدیا، در نسل جدید سیستمها دیگر خبری از این متدهای سنتی نیست و به جای آن، از خنککننده مایع Direct-to-Chip استفاده شده که در یک سیستم حلقهبسته عمل میکند.
این سیستم، بدون تبخیر مایع، گرما را از طریق صفحات سرد بهطور مستقیم از چیپها به بیرون منتقل میکند و سپس از طریق مبدلهای حرارتی به سیستم خنککننده مرکزی دیتاسنتر هدایت میشود. همین موضوع، مصرف آب را تا حد چشمگیری کاهش داده است.
تأثیر خنککننده مایع انویدیا بر بهرهوری انرژی
تراشههای جدید انویدیا توان بسیار بالاتری نسبت به سیستمهای عادی مصرف میکنند. برای مثال، یک رک معمولی دیتاسنتر حدود 20 کیلووات برق مصرف میکند، اما رکهای جدید انویدیا تا 140 کیلووات انرژی مصرف میکنند. همین موضوع باعث میشود که خنکسازی با هوا دیگر پاسخگو نباشد و سیستمهای مایع به یک الزام تبدیل شوند. انویدیا در همین راستا، با همکاری شرکتهایی نظیر «Schneider Electric»، طراحیهایی برای مراکز داده با بیش از 1100 کارت گرافیک ارائه داده که همگی از این سیستم خنککننده پیشرفته پشتیبانی میکنند.

هرچند استفاده از خنککننده حلقهبسته با مایع در مصرف آب و انرژی بسیار مؤثر است، اما پیادهسازی آن در مقیاس وسیع نیاز به بازطراحی کل زیرساخت دیتاسنتر دارد. از آنجایی که این سیستمها باید مهروموم و بدون نشت باشند، تعمیر و نگهداری آنها دشوارتر است و تغییر قطعات داخل رک نیاز به برنامهریزی دقیقتری دارد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.