ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کریپتوکارنسی

بیت کوین به زبان ساده؛ هرآنچه باید درباره این رمزارز بدانید

مدتی است بازار ارزهای دیجیتال توانسته توجه بسیاری را به خود جلب کند و در این بین نام بیت کوین (Bitcoin) با علامت اختصاری BTC به عنوان رمزارز محبوبی که بیشترین ارزش بازار را به ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۸:۴۵

مدتی است بازار ارزهای دیجیتال توانسته توجه بسیاری را به خود جلب کند و در این بین نام بیت کوین (Bitcoin) با علامت اختصاری BTC به عنوان رمزارز محبوبی که بیشترین ارزش بازار را به خود اختصاص داده، می‌درخشد.

اما بیت کوین چیست؟ چه کاربردی دارد؟ اساسا تفاوت ارز رمزنگاری شده مانند بیت کوین با ارز فیات چیست؟ خرید و فروش بیت کوین چگونه است؟ استخراج بیت کوین به چه صورت انجام می‌شود؟ قیمت بیت کوین چگونه در بازار تعیین می شود؟ امنیت بیت کوین چگونه است؟ چگونه می‌توان بیت کوین خرید؟ کیف پول بیت کوین چیست؟ آیا معامله با بیت کوین، قانونی است؟ کدام کشورها بیت‌ کوین را رسما پذیرفته‌اند؟ آیا بیت کوین می‌تواند جایگزین پول رایج و مرسوم شود؟

در این مطلب قصد داریم با بیت کوین به زبان ساده آشنا شویم و به برخی سوالات در مورد این رمزارز پاسخ بدهیم.

فهرست مطالب

ویدیوی دیجیاتو درباره بیت کوین

تاریخچه بیت کوین

بیت‌کوین نخستین بار در سال 2008 میلادی توسط شخصی ناشناس با نام «ساتوشی ناکاموتو» (Satoshi Nakamoto) خلق شد و این فرد یا گروه به عنوان خالق بیت‌کوین شناخته می‌شود. استفاده از این رمزارز محبوب در سال ۲۰۰۹ میلادی آغاز شد.

بیت کوین رمزارز غیرمتمرکزی است که مدیریت واحد و مشخصی ندارد و کاربران می توانند بدون واسطه و از طریق شبکه بیت کوین آن را معامله کنند. تراکنش ها توسط شبکه رمزنگاری شده تایید و در شبکه بلاکچین ثبت می شود.

بیت‌کوین که معمولا از آن تحت عنوان «نخستین» رمزارز جهان یاد می‌شود، مستقیم یا غیر مستقیم آغازگر مسیر دستیابی به انبوهی از ابتکارات در حوزه بلاکچین و همینطور دارایی‌های دیجیتالی بوده است. مدت کوتاهی بعد از اینکه بیت‌کوین در سال ۲۰۱۷ شکلی جنجالی به خود گرفت، تمایل به این تکنولوژی‌های تازه هم محو شد.

علی‌رغم گذشت حدود 13 سال از زمانی که بیت‌کوین رسما آغاز به کار کرد، اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی بود که این ارز دیجیتال حسابی بر سر زبان‌ها افتاد و تبدیل به پدیده‌ای شد که امروز همه را به فکر ثروتمند شدن انداخته است.

بیت کوین چیست؟

شبکه بیت کوین

بیت‌کوین یک نسخه همتا به همتا از پول الکترونیکی است که تمام مبادلات آن در دفتر عمومی به نام بلاکچین ثبت می‌شود. همان‌طور که گفته شد در اواخر ماه اکتبر ۲۰۰۸، شخصی ملقب به ساتوشی ناکاموتو (که هویت واقعی‌اش هنوز ناشناخته باقی مانده) مستنداتی به نام «بیت کوین: یک سیستم پول نقد الکترونیکی همتا به همتا» را در وب‌سایت bitcoin.org منتشر کرد و سپس این مستندات را برای لیستی بلندبالایی از افراد حاضر در دنیای رمزنگاری و اقتصاد ایمیل کرد. در روز سوم ژانویه ۲۰۰۹، شبکه بیت‌کوین که توسط ساتوشی ناکاموتو ساخته شده بود نخستین بلاک را استخراج کرد که «جنسیس بلاک» نام گرفت.

بیت‌کوین در ذات نوعی «دارایی دیجیتال» تمرکز زدایی شده است که هرکسی در هر نقطه از جهان، در هر زمان، قادر به استفاده از آن بدون هیچگونه محدودیت یا نیاز به پیروی از خط مشی مقامات خواهد بود.

در لحظه ظهورش، قیمت بیت کوین حدودا معادل ۰.۰۱ دلار بود ولی توانست به ارزشی بالاتر از 55 هزار دلار به ازای هر کوین نیز دست پیدا کند. برخی تحلیلگران بازار عقیده دارند که ارزش بیت‌کوین از این هم به مراتب بیشتر خواهد شد و حتی صحبت از بیت‌کوین 100 هزار یا حتی 250 هزار دلاری نیز شده است. با این وجود برخی دیگر از تحلیلگران می گویند قیمت بیت‌کوین بالاتر از قیمت واقعی آن است و باید به تعادل برسد.

در لحظه ظهورش، قیمت بیت کوین حدودا معادل ۰.۰۱ دلار بود ولی ارزش آن در مقطعی از مرز 55 هزار دلار نیز عبور کرد

یکی از اهداف بیتکوین حذف واسطه‌ها از مبادلات مالی است.

تفاوت ارز رمزنگاری شده با ارز فیات چیست؟

ارز فیات یا فیات کارنسی (Fiat Currency) در واقع پول رایج قانونی است که توسط دولت‌ها چاپ و تکثیر می‌شود. دلار آمریکا، پوند انگلستان و ریال ایران، نوعی ارز فیات محسوب می‌شوند. بیشتر کشورهای جهان برای خرید کالا و خدمات از ارز فیات استفاده می‌کنند.

در سیستم سنتی مالی، ارزهای فیات با پشتوانه طلا یا سایر با ارزش ذاتی توسط بانک مرکزی منتشر می‌شود. ولی در مورد ارزهای دیجیتالی چنین روشی وجود ندارد و دولت‌ها و بانک مرکزی نقشی در انتشار آن ندارند بلکه کاربران هستند که نقش اصلی را بازی می‌کنند.

یکی از تفاوت‌های اصلی ارز فیات و ارزهای رمزنگاری شده در این است که فیات کارنسی توسط دولت‌ها و بانک‌های مرکزی کنترل می‌شود، اما بیشتر رمز ارزها به دلیل استفاده از شبکه بلاک چین غیرمتمرکز هستند. یکی دیگر از تفاوت‌های این دو نوع ارز در روش تولید آنها است.

بیت‌کوین نیز همانند اکثر ارزهای دیجیتال توسط ماینرها، استخراج می‌شود و عرضه کنترل شده و محدودی دارد. ولی این موضوع در مورد ارز فیات صادق نیست و بانک‌ها می‌توانند پول فیات منتشر کنند.

از سوی دیگر رمزارزها بدون مرز قابل مبادله هستند و همین مساله باعث جذابیت بیشتر آنها شده است. از سوی دیگر بازار ارزهای دیجیتال کوچکتر است و همین مساله باعث می‌شود از نظر برخی افراد بی‌ثبات باشد.

استخراج بیت کوین

در ابتدای شکل گیری بیت‌کوین، استخراج آن کاری ساده بود که حتی با کامپیوترهای خانگی هم قابل انجام بود. اما اکنون وضعیت فرق کرده است و استخراج بیت‌کوین حتی شبیه به شغل شده است.

استخراج بیت کوین یا همان ماینینگ بیت کوین (Bitcoin Mining) توسط افرادی به نام استخراج کننده یا ماینر (Miner) انجام می‌شود.

استخراج بیت‌کوین فرآیندی است که طی آن با  استفاده از سخت‌افزارهای ویژه کامپیوتردر شبکه بی تکوین، می‌تواند یک بلوک در زنجیره بلوکی ( بلاک چین) بیت‌کوین ایجاد کرد. کاربران مجهز به سخت افزار مناسب می‌توانند در تایید تراکنش و تولید بلوک، مقداری بیت‌کوین براساس میزان سختی لحظه‌ای به عنوان پاداش دریافت کنند.

تمام مبادلات بیت کوین به شبکه بیت‌کوین مخابره می‌شوند و در کنار چند تراکنش دیگر، بلاکی را تشکیل می‌دهند که ماینرهای حاضر در شبکه باید اعتبار آن‌ را تایید کنند. وقتی بلاک پذیرفته شد، تراکنش در بلاکچین (که می‌توان آن را یک دفتر حسابرسی عمومی نیز در نظر گرفت) ثبت می‌شود. هر بار که این پروسه با موفقیت به پایان می‌رسد، شبکه یک بیت‌کوین تازه را میان ماینرها توزیع می‌کند و به این اتفاق پاداش بلاک گفته می‌شود.

آنچه بلاکچین را منحصر به فرد می‌کند، شیوع توزیع و خاصیت تمرکز زدایی‌ شده‌اش است، زیرا تمام «گره‌ها» یا «نودها» در شبکه، یک کپی معتبر از دفتر حسابرسی در اختیار دارند. در شبکه بیت‌کوین، گره‌ها نقشی بسیار مهم ایفا می‌کنند - می‌توانید به آن‌ها به چشم «محافظینی» نگاه کنید که به صورت مداوم در حال پایش بلاکچین بیت‌کوین هستند تا مبادلات معتبر را از مبادلات نامعتبر تمیز دهند. ساده‌ترین کار یک گره، جلوگیری از تلاش برای خرج کردن دوباره بیت‌کوینی است که پیشتر در جایی دیگر خرج شده. علاوه بر این، پروسه ماینینگ یا استخراج برای اعتبارسنجی مبادلات ضروری است و از اتکاپذیری و امنیت تمام شبکه پرداخت اطمینان حاصل می‌کند.

امنیت بیت کوین

شاید این سوال برایتان مطرح شود که امنیت بیت کوین چگونه است؟ چه کسی تراکنش‌ها را تایید می‌کند؟ آیا اصلا چنین شبکه‌ای قابل اعتماد هست و امنیت لازم را دارد؟

امنیت بلاکچین و موضوع هک شدن بیت کوین یکی از مواردی که کاربران نگرانی‌هایی در مورد آن دارند. توسعه دهندگان این پلتفرم نگران امنیت و احتمال سرقت سرمایه کاربران هستند. اطلاعات شبکه بیت کوین روی پایگاه داده مرکزی ذخیره نمی‌شود. گفتنی است اطلاعات کاربران نیز روی سیستم شخصی آنها ذخیره می‌شود. لذا موضوع هک شدن سرور مرکزی و سرقت داده‌ها غیر ممکن است ولی به صورت کلی نمی‌توان گفت که امکان هک شدن بیت‌کوین به صورت کلی وجود ندارد. هرچند این احتمال بسیار کم باشد.

قیمت بیت کوین به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت بیت کوین به عوامل مختلفی ارتباط دارد. یکی از آنها میزان عرضه و تقاضای بیت‌کوین در صرافی‌ها و میزان توجه کاربران به این رمزارز است که قیمت بیت‌‌کوین را مشخص می‌کند. گفتنی است هیچ فرد یا نهاد خاصی مسئولیت قیمت گذاری بیت‌کوین را برعهده ندارد.

برخی اخبار نیز می‌توانند روی قیمت بیت کوین تاثیرگذار باشند. مثلا وقتی شرکت‌های بزرگ از این رمزارز پشتیبانی می‌کنند یا برخی کشورهای روی خوش به معاملات آن نشان می‌دهند، چنین تصمیماتی روی قیمت افزایش تقاضا تاثیرگذار بوده و باعث افزایش قیمت می‌شود که به چنین اخباری فاندامنتال گفته می‌شود.

عوامل تاثیرگذار در قیمت بیت‌کوین به همین موارد ختم نمی شود، بلکه عوامل دیگری نیز می‌توانند روی قیمت بیت‌کوین و سایر رمزارزهای بازار تاثیرگذار باشند. برای مثال وقتی راهکارهایی برای کاهش مصرف برق برای استخراج بیت کوین مطرح می‌شود، همین مورد به ظاهر ساده بر قیمت بیت‌کوین تاثیر می‌گذارد.

مزایا و محدودیت‌های بیت‌کوین

استخراج بیت کوین

اعضای جامعه رمزارز که از اشخاص خورده تا سرمایه‌گذاران آماتور را در بر می‌گیرد، نقطه نظرهایی گوناگون راجع به عامل پیشرانه ارزش بیت‌کوین دارند (هم از نظر مالی و هم غیر مالی).

از یک حداکثر گرایان را داریم که باور دارند بیت‌کوین غایی‌ترین نوآوری بشر در امور مالی است و نقشی همه‌گیر در جامعه جهانی ایفا خواهد کرد. همین افراد، دیگر رمزارزها و ابزارهای مالی سنتی را حقیر می‌شمارند. در طرف دیگر طیف هم علاقه‌مندانی به دنیای رمزارز را داریم که می‌گویند تکنولوژی بیت‌کوین تاریخ انقضا گذشته است و سایر رمزارزها مانند اتریوم کارایی گسترده‌تری خواهند داشت.

‌این مباحثات و اختلاف نظرها گاهی می‌توانند شکلی بسیار گیج‌کننده به خود بگیرند، بنابراین بیایید نگاهی عمیق‌تر به برخی از رایج‌ترین نظرات بپردازیم و امیدوار باشیم که خودتان قادر به رمزگشایی آن‌ها خواهید بود.

  • ‌یک بلاکچین به صورت خودکار با استفاده از یک شبکه همتا-به-همتا مدیریت می‌شود و نمی‌توان آن را خاموش کرد - تنها راه برای متوقف کردن آن، خاموش کردن یا قطع دسترسی به اینترنت است.
  • هیچ نیازی به اعتماد به اشخاص ثالث نیست. شما خودتان نقش بانک را برای خودتان ایفا می‌کنید!
  • مبادلات به شکلی نسبتا سریع و ارزان انجام می‌شوند و نیازی به پرداخت کارمزد به مردان میانی نیست. در این بین نهایی شدن هر تراکنش حدودا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.
  • هر روز خرده‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های بیشتری شروع به پذیرش بیت‌کوین به جای پول سنتی می‌کنند.
  • بیت‌کوین بیشترین سهم از بازار بی‌ کوین و بیشترین اعتبار را دارد که می‌تواند به رشد و ثبات هرچه بیشتر قیمت آن منجر شود.
  • از آن‌جایی که تمام تراکنش‌های صورت گرفته در شبکه بیت‌کوین و بسیاری دیگر از رمزارزهای شفاف هستند، هویت‌تان به صورت کامل مخفی باقی نخواهد ماند و از طریق تحلیل زنجیره امکان شناسایی وجود دارد. علاوه بر این، قانون‌گذاران بسیاری از صرافی‌های محبوب رمزارز را مجبور به دریافت اطلاعات هویتی حساس کاربران کرده‌اند.
  • مبادلات کند و گران‌قیمت در قیاس با دیگر رمزارزهای کمتر شناخته شده که امکان ارسال پول در کسری از ثانیه را با کارمزد کمتر مهیا می‌کنند،‌ همواره از مشکلات بیت‌کوین به حساب آمده است.
  • مبادلات قابل بازگشت نیستند و وقتی تراکنش نهایی شده، امکان کنسل کردن آن وجود ندارد.
  • به خاطر ماهیت بی‌ثباتش و نوسانات قیمت، بیت‌کوین حداقل در آینده نزدیک نمی‌تواند به عنوان یک پول رایج و فراگیر در نظر گرفته شود.
  • هسته تکنولوژی بیت کوین محدودیت‌هایی دارد که باعث می‌شود در قیاس با دیگر رمزارزها بسیار تاریخ مصرف گذشته جلوه کند.

جایی در میان حداکثر گرایان و علاقه‌مندان به رمزارز، افرادی را نیز داریم که خیلی ساده ترجیح می‌دهند در طولانی‌مدت به ذخیره بیت‌کوین بپردازند و گروهی دیگر هم ترجیح می‌دهند از سودهای کوتاه‌مدت لذت ببرند.

در هر نقطه از این طیف که قرار بگیرید، شکی نیست که بیت کوین به رقیبی جدی در دنیای مالی تبدیل شده و آمده است که برای مدتی طولانی باقی بماند. ممکن است شاهد انبوهی از گزینه‌های جایگزین برای بیت‌کوین باشیم، اما پدربزرگ رمزارزها هنوز تمام توجه‌ها را معطوف خود نگه داشته.

خرید بیت کوین

راهنمای خرید بیت کوین

اگر قصد خرید بیت کوین دارید می‌توانید به راحتی از طریق صرافی‌های ایرانی و صرافی‌های خارجی این کار را انجام دهید. صرافی‌های ایرانی مختلفی در حال حاضر چنین امکانی را فراهم می‌کنند که می‌توان از طریق آنها اقدام به خرید بیت‌کوین کرد.

برای انجام این کار فقط کافی است حساب کاربری در صرافی مربوطه باز کرده و بعد از احراز هویت می‌توانید به ریال پول وارد صرافی کرده و بیت‌کوین یا سایر رمزارزها را خریداری کنید. امکان خرید بیت‌کوین در صرافی‌های ایرانی معمولا به صورت خرید بیت‌کوین بر پایه ریال و خرید بیت‌کوین بر پایه دلار وجود دارد. خرید بیت‌کوین بر پایه دلار یعنی کاربر پول خود را در صرافی به دلار تبدیل می‌کند و بیت‌کوین مورد نظر را با دلار خریداری می‌کند.

چطور از یک صرافی بیت کوین تهیه کنیم؟

صرافی بیت کوین

حالا که درکی کلی از بیت‌کوین و کارکرد آن به دست آورده‌ایم، احتمالا به خرید مقداری کوین علاقه‌مند شده باشید. در این صورت به جای درستی آمده‌اید، زیرا خرید بیت‌کوین اکنون آسان‌تر از همیشه شده و انبوهی از صرافی‌ها و کمپانی‌ها از راه رسیده‌اند که بیت‌کوین را دسترسی‌پذیرتر از همیشه برای عموم مردم کرده‌اند.

خرید بیت کوین آسان‌تر از همیشه شده و انبوهی از صرافی‌ها و کمپانی‌ها بیت کوین را دسترسی‌پذیرتر برای عموم مردم کرده‌اند

استفاده از اکثر صرافی‌های لیست شده در بالا، راهی آسان برای خرید بیت‌کوین به حساب می‌آید. در این بین، Cash App و PayPal که دو مورد از کمپانی‌های پشت تکنولوژی‌های برجسته مالی هستند نیز امکان خرید بیت‌کوین را برای مشتریان خود فراهم آورده‌اند. اگرچه فرآیند خرید و فروش در این پلتفرم‌ها شدیدا آسان است، یکی از معایب پی‌پل (نه CashApp) اینست که بیت‌کوین شما باید در همین پلتفرم باقی بماند و بنابراین نمی‌توانید آن را برای کسی بفرستید.

پذیرش بیت کوین در چه وضعیتی قرار دارد؟

پذیرش بیت‌ کوین

در سال‌های اخیر، بسیاری از اشخاص و کسب‌وکارها شروع به پذیرش بیت کوین به عنوان فرمی از پرداخت کرده‌اند. هر از چندگاهی هم به فروشگاه‌های اینترنتی تازه‌ای برمی‌خورید که لیبل پذیرش بیت‌کوین را در وب‌سایت خود قرار داده‌اند. همانطور که بالاتر اشاره شد، بعد از فروکش کردن هیجان عمومی برای رمزارزها (خصوصا بیت‌کوین) در پایان سال ۲۰۱۷، تمایل فروشگاه‌ها نیز به پذیرش این پول‌های دیجیتال کاهش یافت. امروز بیت‌کوین و دیگر متعلقات دیجیتال از منظر ارزش دوباره جهشی رو به بالا داشته‌اند و بنابراین موجی تازه از فروشندگان شروع به پذیرش آن‌ها کرده‌اند. برجسته‌ترین مثال این موضوع کمپانی تسلا است که ۱.۵ میلیارد دلار بیت‌کوین خرید و با وجودی که بعدا منصرف شد ولی بار دیگر روی خوش به این رمزارز نشان داد. برای مثال گفته می‌شود تسلا حدود دو میلیارد دلار بیت‌کوین در اختیار دارد.

چند سلبریتی و شخصیت ورزشی هم داشته‌ایم که به صورت عمومی پذیرش بیت‌کوین را به عنوان فرمی از پرداخت اعلام کرده‌اند و آگاهی نسبت به رمزارزها را افزایش داده‌اند. یکی از مثال‌ها راسل اوکانگ، بازیکن تهاجمی تیم Carolina Panthers است که اخیرا به نخستین بازیکن NFL تبدیل شد که حقوق خود را در قالب بیت‌کوین دریافت می‌کند.

چطور بیت‌کوین را ذخیره، ارسال و دریافت کنیم؟

استخراج بیت‌کوین

بسیار مهم است که دارندگان بیت کوین به خوبی از چگونگی امن نگه داشتن پول خود باخبر باشند، زیرا بی‌شمار شخص و گروه داریم که سعی می‌کنند از ساده‌لوحی مردم در زمینه امنیت بیت‌کوین سوء استفاده کنند. یک نکته بسیار مهم دیگر نیز اینست که اکثر صرافی‌ها یا هیچ تدابیری برای محافظت از متعلقات شما به کار نمی‌گیرند یا تدابیر بسیار اندکی دارند. در این بین، کوین بیس (Coinbase) پولی که از مردم دریافت کرده را بیمه می‌کند، درست همانطور که یک بانک سنتی کار می‌کند.

اگر Coinbase هک شود و سیستم‌هایش به خطر بیفتند، پول شما بازخواهد گشت. با این همه اگر اکانت خودتان هک شود (مثلا یک نفر به اطلاعات لاگین و پسوورد شما دسترسی پیدا کند)، بیمه این نوع رخنه امنیتی را پوشش نداده و پولتان باز نخواهد گشت.

بسیاری از صرافی‌ها شروع به نگهداری از رمزارزها در کیف‌ پول‌های سخت‌افزاری آفلاین کرده‌اند که به آن‌ها «حافظه سرد» گفته می‌شود

کیف پول بیت‌کوین

یکی از راه‌های نگهداری بیت‌کوین که مطمئن است، استفاده از کیف پول است. بسیاری از صرافی‌ها شروع به نگهداری از رمزارزهای مشتریان خود در کیف‌ پول‌های سخت‌افزاری آفلاین کرده‌اند که به آن‌ها «حافظه سرد» نیز گفته می‌شود. این‌ها دیوایس‌هایی فیزیکی هستند که پسووردها و کلیدهای امنیتی منحصر به فرد خودشان را دارند و تا زمانی که این کلیدها در دسترس هیچکس قرار نگیرند، امکان هک دیوایس‌ها وجود ندارد. برای امن نگه داشتن کدها، باید آن‌ها را روی یک تکه کاغذ نوشت و در یک گاوصندوق نگهداری کرد. ضمنا این کدها نباید هیچوقت در معرض هیچگونه دوربین، کامپیوتر، دسکتاپ، وب‌سایت یا هرچیز مشابه قرار بگیرند.

یک «دانه - Seed» لیستی از کلمات است که تمام اطلاعات مورد نیاز به دسترسی به پول‌های بیت کوین و احیای آن‌ها را در خود ذخیره کرده. نرم‌افزار کیف پول معمولا یک دانه تولید کرده و از شما می‌خواهد آن را روی یک کاغذ بنویسید. اگر کامپیوتر یا هارد درایوتان دچار مشکل شود، می‌توانید از دانه‌ای که روی یک تکه کاغذ نوشته برای احیا و دسترسی به پولتان روی دیوایسی دیگر استفاده کنید.

کیف پول برای بیت کوین

برای مصارف شخصی، محبوب‌ترین کیف پول‌های سخت‌افزاری Ledger و Trezor هستند. هردو بهترین محصول ممکن در نوع خود به حساب می‌آیند و به شما در امن نگه داشتن بیت کوین‌ها و دیگر رمزارزها کمک می‌کنند. اگر به سراغ هر یک از این محصولات رفتید، فقط یادتان باشد که دانه را در جایی نگه دارید که همیشه یادتان باقی می‌ماند. اگر نتوانید محل نگهداری دانه را به یاد آورید، بازگردانی پول از دست رفته غیر ممکن بود.

ارسال و دریافت بیت کوین روندی بسیار سرراست را طی می‌کند و نشان‌دهنده سادگی و بهینگی استفاده از رمزارزها است

ارسال و دریافت بیت کوین روندی بسیار سرراست را طی می‌کند و نشان‌دهنده سادگی و بهینگی استفاده از رمزارزها است. فارغ از اینکه از یک صرافی آنلاین استفاده می‌کنید یا یک کیف پول سخت‌افزاری، شما همواره کیف پول بیت کوین شخصی خودتان را خواهید داشت. برای دریافت بیت کوین،‌ لازم است به کیف پولتان بروید و گزینه‌های «سپرده - Deposit» یا «دریافت - Receive» را بزنید.

وقتی این کار به پایان رسید، یک آدرس عمومی در اختیارتان قرار می‌گیرد که می‌توانید آن را کپی کرده و در اختیار هرکسی قرار دهید که پول را برایتان می‌فرستد. وقتی آن شخص آدرس را وارد کرد، کافیست روی گزینه «ارسال - Send» را بزند و پول روانه کیف پول شما می‌شود. اگر مشغول ارسال بیت کوین برای کسی دیگر باشید نیز همین فرآیند طی خواهد شد، صرفا با این فرق که که شما باید خواستار آدرس عمومی طرف مقابل شوید. حواستان باشد که هنگام دریافت یا ارسال بیت کوین، معمولا باید ۱۰ دقیقه منتظر بمانید تا تراکنش پردازش شود. گاهی پردازش از این هم بیشتر طول می‌کشد، بنابراین اگر مدت‌زمان نهایی شدن تراکنش از میانگین ۱۰ دقیقه فراتر رفت نیازی به وحشت نیست.

آینده بیت‌کوین به عنوان یک ارز فراگیر

گذشته از نظر عمومی، مشخصا بیت کوین از زمان ظهورش در سال ۲۰۰۹ میلادی تا کنون به محبوبیت فراوانی رسیده است.

با وجودی که نوسانات بیت کوین کم نیست ولی هنوز افراد بسیاری بیت کوین نگهداری می‌کنند و از بازار خارج نشده‌اند. بسیاری از کشورها از بیت کوین حمایت می‌کنند و بسیاری از شرکت‌ها وارد این حوزه شده‌اند و بیت کوین را به عنوان یکی از روش‌های پرداخت پذیرفته‌اند.

قدم بعدی برای بیت‌کوین چه خواهد بود؟ هیچکس به طور یقین نمی‌داند، اما بسیاری از متخصصین خبر از پتانسیل‌های فراوان در آینده نزدیک و دور بیت کوین می‌دهند.

سوالات متداول درباره بیت کوین

خالق بیت کوین کیست؟

بیت کوین اولین بار در سال 2008 توسط فردی ناشناس با نام مستعار «ساتوشی ناکاموتو» خلق شد و از استفاده از آن در سال 2009 کلید خورد.

بیت کوین چیست؟

بیت‌کوین یک نسخه همتا به همتا از پول الکترونیکی است که تمام مبادلات آن در دفتر عمومی به نام بلاکچین ثبت می‌شود. بیت‌کوین در ذات نوعی «دارایی دیجیتال» تمرکز زدایی شده است که هرکسی در هر نقطه از جهان، در هر زمان، قادر به استفاده از آن بدون هیچگونه محدودیت یا نیاز به پیروی از خط مشی مقامات خواهد بود.

استخراج بیت کوین چگونه است؟

استخراج بیت‌کوین فرآیندی است که طی آن با  استفاده از سخت‌افزارهای ویژه کامپیوتر در شبکه بیت کوین، می‌توان یک بلوک در زنجیره بلوکی ( بلاکچین) بیت‌کوین ایجاد کرد. کاربران مجهز به سخت افزار مناسب می‌توانند در تایید تراکنش و تولید بلوک، مقداری بیت‌کوین براساس میزان سختی لحظه‌ای به عنوان پاداش دریافت کنند.

قیمت بیت کوین به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت بیت کوین به عوامل مختلفی ارتباط دارد. یکی از آنها میزان عرضه و تقاضای بیت‌کوین در صرافی‌ها و میزان توجه کاربران به این رمزارز است که قیمت بیت‌‌کوین را مشخص می‌کند.

چگونه بیت کوین بخریم؟

اگر قصد خرید بیت کوین دارید می‌توانید به راحتی از طریق صرافی‌های ایرانی و صرافی‌های خارجی این کار را انجام دهید. برای انجام این کار کافیست حساب کاربری در صرافی مربوطه باز کرده و بعد از احراز هویت می‌توانید به ریال پول وارد صرافی کرده و بیت‌کوین یا سایر رمزارزها را خریداری کنید.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی