ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل سامسونگ تا 15 میلیون تومان - گلکسی A54
نقد و بررسی‌

بررسی سامسونگ گلکسی A54؛ میان‌رده در حد پرچمدار

گلکسی A54 به عنوان یک میان رده خوش قیمت از سامسونگ می تواند تجربه ای در حد یک پرچمدار را در اختیار شما بگذارد.

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۰

با فرا رسیدن فصلی جدید برای بازار میان‌رده‌ها، سامسونگ به عنوان یکی از بازیگران اصلی این بازار با دستی پر وارد میدان رقابت شده است. نسل جدید میان‌رده‌های سامسونگ آمده تا کاستی‌های گذشته را جبران کند و رقبایش را به چالش بکشد. گلکسی A54 را می‌توان بهترین میان رده سامسونگ تلقی کرد چرا که از هر جهت یکی از جذاب‌ترین گوشی‌های میان‌رده بازار محسوب می‌شود.

گوشی A54 که به‌تازگی وارد بازار ایران شده، در بازه قیمتی ۱۵ میلیون تومان از ارزش خرید بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند یکی از جذاب‌ترین گزینه‌ها باشد. در ادامه بررسی می‌کنیم که گلکسی A54 با نمایشگر سوپر امولد ۱۲۰ هرتزی، چیپ اگزینوس ۱۳۸۰، دوربین اصلی سه‌گانه ۵۰ مگاپیکسلی و باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی چه حرف‌هایی برای گفتن دارد و عملکرد آن در هر بخش چگونه است.

بررسی ویدیویی سامسونگ گلکسی A54

تماشای ویدیو از یوتوب

تماشای ویدیو از آپارات

فهرست مشخصات فنی گلکسی A54

  • نمایشگر ۶.۴ اینچی سوپر امولد با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۳۴۰ پیکسل و نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی
  • استاندارد IP67 برای مقاومت در برابر گرد و غبار و آب تا عمق ۱ متر و به مدت ۳۰ دقیقه
  • تراشه اکسینوس ۱۳۸۰ با قابلیت اتصال به شبکه 5G
  • ۶/۸ گیگابایت حافظه رم
  • ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی
  • سیستم عامل اندروید ۱۳ به همراه رابط‌ کاربری OneUI 5.1
  • دوربین اصلی سه‌گانه شامل دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی، دوربین فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی و ماکروی ۵ مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی
  • اسپیکر استریو
  • باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر‌ ساعتی با پشتیبانی از شارژ سریع ۲۵ واتی
  • حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر از نوع اپتیکال
  • وزن ۲۰۲ گرم
  • قیمت حدود ۱۵ میلیون تومان برای مدل ۸/۱۲۸ گیگابایتی

طراحی و کیفیت ساخت

گلکسی A54 ظاهر کاملا آشنایی دارد و اگر پیگیر گوشی‌های سامسونگ باشید، می‌دانید که چندین گوشی دیگر با ظاهر مشابه این دستگاه توسط کره‌ای‌ها معرفی شده‌‌اند. در واقع زبان طراحی گلکسی A54 همانیست که در گلکسی S23 و S23 پلاس دیده بودیم و با نسل‌های پیشین تفاوت ملموسی دارد. گلکسی A54 در چهار رنگ مشکی، سفید، سبز لیمویی و یاسی عرضه می‌شود. دیجیاتو رنگ مشکی این گوشی را در اختیار دارد.

روی قاب پشتی گلکسی A54 نسبتا خلوت است و چیزی جز دوربین سه‌گانه، فلش LED و لوگوی سامسونگ به چشم نمی‌خورد. لنز دوربین‌های این گوشی به صورت جداگانه و با فاصله‌ای اندک از هم روی این قسمت جا خوش کرده‌اند. بیرون‌زدگی دوربین‌های این گوشی زیاد نیست و مشکل چندانی حین کار ایجاد نمی‌کند. این چینش دوربین‌ها را دقیقا در سری گلکسی S23 دیده بودیم. قاب پشتی گلکسی A54 کاملا تخت طراحی شده و هیچ انحنایی ندارد. این طراحی جذاب ارگونومی دستگاه را نیز بهبود بخشیده است؛ بنابراین حین کار کردن با گلکسی A54 احساس بهتری به کاربر القا می‌شود و دستانتان زودتر به آن عادت می‌کند.

روی فریم گلکسی A54 همان موارد مرسوم یعنی دکمه‌های پاور و ولوم، پورت USB-C، اسپیکر استریو، اسلات سیم‌کارت و کارت حافظه (مشترک با جایگاه سیم‌کارت دوم) و میکروفون‌ها مستقر شده‌اند. سامسونگ در این نسل از میان‌رده‌هایش نیز جک هدفون را حذف کرده است. فریم این گوشی حالت مات دارد و احتمالا این سبک رنگ‌بندی فریم به مذاق کاربران بیشتری خوش بیاید. حسگر اثر انگشت اپتیکال گلکسی A54 زیر نمایشگر آن قرار گرفته که دسترسی راحتی دارد و سرعت آن در شناسایی انگشت کاربر نیز قابل قبول است.

روی قاب جلویی هم نمایشگری ۶.۴ اینچی با حاشیه‌های نسبتا ضخیم و حفره‌ای در بالای آن با میزبانی از دوربین سلفی دیده می‌شود. این نمایشگر حدود ۸۳ درصد از قاب جلویی را اشغال کرده که در برابر برخی رقبا زیاد نیست و سامسونگ می‌توانست حاشیه‌های اطراف نمایشگر را کاهش دهد. روند مذکور در برادر کوچک‌تر این گوشی یعنی گلکسی A34 بدتر هم می‌شود و حتی با بریدگی قطره‌شکل در بالای نمایشگر مواجهیم.

یکی از اصلی‌ترین بهبود‌های گلکسی A54 در مقایسه با نسل قبلی، به کیفیت ساخت آن بر می‌گردد. سامسونگ بالاخره قید استفاده از بدنه کاملا پلاستیکی را در این گوشی زده و در عوض شاهد استفاده از قاب پشتی شیشه‌ای در آن هستیم. قاب پشتی و نمایشگر این گلکسی توسط شیشه گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شوند. شیشه براق پشت این گوشی به‌راحتی کثیف می‌شود و باید دائما در حال تمیز کردن آن باشید. البته به‌خاطر پنل شیشه‌ای بهتر است قاب محافظ باکیفیتی را برای این گوشی تهیه کنید.

وزن گلکسی A54 به ۲۰۲ گرم می‌رسد که این تقریبا ۶ درصد از نسل قبلی بیشتر است و امکان دارد که این موضوع برای برخی کاربران کمی آزاردهنده به‌نظر برسد. احتمالا عامل اصلی افزایش وزن این گوشی با استفاده از قاب پشتی شیشه‌ای در ارتباط باشد. بهره‌مندی از استاندارد IP67 برای مقاومت در برابر گرد و غبار و آب تا عمق ۱ متری و به مدت ۳۰ دقیقه، یکی از متمایز‌ترین ویژگی‌های گلکسی A54 است.

نمایشگر

میان‌رده‌های سامسونگ همیشه عملکرد خوبی در بخش نمایشگر داشته‌اند و گلکسی ‌A54 هم از این قاعده مستثنی نیست. این دستگاه که از نمایشگر ۶.۴ اینچی سوپر امولد بهره می‌برد، دارای رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۳۴۰ پیکسلی بوده و از نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی و استاندارد +HDR10 هم پشتیبانی می‌کند. بر اساس اعلام سامسونگ، حداکثر روشنایی نمایشگر گلکسی A54 در حالت خودکار به ۱۰۰۰ نیت می‌رسد. این رقم نشان از پیشرفت ۲۵ درصدی در قسمت روشنایی نمایشگر دارد. با توجه به روشنایی بالای این نمایشگر می‌توانید به سادگی حتی زیر نور آفتاب تصویر را مشاهده کنید و نیازی به دقت چندانی برای دیدن آن نداشته باشید.

نمایشگر این گوشی از هر نظر عملکرد خوبی دارد و رنگ‌ها را نیز به صورت کاملا پویا نمایش می‌دهد. گلکسی A54 دو حالت نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی و ۶۰ هرتزی را در اختیار کاربران می‌گذارد تا بین نمایش روان‌تر محتوا و صرفه‌جویی در مصرف انرژی یکی را انتخاب کنید. پروفایل‌های رنگی Natural و Vivid هم در دسترس قرار دارند که در حالت اول تصاویر با رنگ‌های واقعی و در دومی نیز با رنگ‌های اشباع شده نمایش داده می‌شوند.

نرم‌افزار و رابط کاربری

گلکسی A54 به عنوان نماینده جدید سامسونگ با اندروید ۱۳ پیش‌فرض و پوسته اختصاصی OneUI 5.1 به دست کاربران می‌رسد. کره‌ای‌ها وعده ارائه ۴ آپدیت اساسی اندروید و ۵ سال پشتیبانی آپدیت امنیتی را برای این گوشی داده‌اند؛‌ در نتیجه می‌‌توان گفت که گلکسی A54 آپدیت اندروید ۱۷ را هم دریافت خواهد کرد. این پشتیبانی طولانی‌مدت می‌تواند یکی از اصلی‌ترین برتری‌های میان‌رده جدید سامسونگ نسبت به رقبایش از سایر برندها باشد.

رابط کاربری OneUI 5.1 تغییر چندانی را نسبت به قبل تجربه نکرده و صرفا یک سری ویژگی جدید به گالری و اپ دوربین آن افزوده شده‌اند. برای شخصی‌سازی والپیپر، فونت‌ها و رینگتون‌ها نیز موارد بیشتری توسط سامسونگ در اختیار کاربران قرار گرفته‌اند. سامسونگ در این نسخه روی بهبود تجربه کاربری نیز تمرکز کرده و در کل شاهد وجود باگ‌های کم‌تری هستیم. مالتی تسکینگ در این نسل از One UI هم بیش از پیش در اولویت قرار دارد تا بتوانید بهتر از اپ‌های مختلف به شکل همزمان استفاده کنید.

عملکرد سخت‌افزاری

گلکسی A54 با چیپست اختصاصی جدید سامسونگ به نام Exynos 1380 به دست مشتریان می‌رسد. این چیپ ۵ نانومتری در واقع نسخه بهبود یافته همان چیپ Exynos 1280 است که در گلکسی A53 به‌کار رفته بود. پردازنده اگزینوس ١٣٨۰ شامل ۴ هسته قدرتمند ٢.۴ گیگاهرتزی Cortex-A78 در کنار ۴ هسته کم‌مصرف ٢.۰ گیگاهرتزی Cortex-A55 می‌شود. پردازنده گرافیکی Mali-G68 MP5 نیز این مجموعه را تکمیل می‌کند. دیجیاتو مدل ٨/٢۵۶ گیگابایتی این گوشی را در اختیار دارد.

برای محک زدن قدرت سخت‌افزاری گلکسی A54 و مقایسه امتیازات آن با سایر دستگاه‌های این رده قیمتی، به سراغ بنچمارک‌های آنتوتو، گیک‌بنچ، پی‌سی‌مارک و تری‌دی مارک رفتیم.

چیپ اکسینوس ١٣٨۰ در گلکسی A54 پیشرفتی محسوس نسبت به قبل داشته است. بر اساس بررسی‌های دیجیاتو، این پیشرفت در بخش‌های مختلف به حدود ۲۵ درصد عملکرد بهتر می‌انجامد. گلکسی A54 با رقیبی همچون پوکو X5 Pro که به چیپ اسنپدراگون 778G مجهز است، رقابتی تنگاتنگ دارد. در جدول زیر امتیازات کسب شده در بنچمارک‌ها توسط گلکسی A54، گلکسی A53 و پوکو X5 Pro را مشاهده می‌کنید:

نام گوشیAntutu 9GeekBench 5
Multi-Core
PCMark
Work 3.0
3DMark
WL Unlimited
3DMark
WLE Unlimited
گلکسی A54۵۱۶۶۲۰۲۷۳۸۱۳۱۲۸۲۸۴۵۷۹۶
پوکو X5 پرو۵۳۰۵۸۸۲۸۹۶۱۲۴۰۲۲۴۷۲۶۷۹
گلکسی A53۴۱۹۵۳۴۱۸۵۰۱۱۴۸۴۲۲۶۶۶۲۲

برای داشتن تجربه‌ای نزدیک‌تر به واقعیت از عملکرد گلکسی A54 بازی‌های کال‌آو‌دوتی موبایل، آسفالت ٩ و گنشین ایمپکت را روی آن اجرا کردیم. نتایج به شرح زیر هستند:

  • کال‌آو‌دوتی موبایل: این بازی محبوب با حداکثر تنظیمات گرافیکی Very High و با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه به اجرا در می‌آید. حین اجرای کال‌آودوتی موبایل روی گلکسی A54 با هیچ مشکلی مواجه نشدیم و دستگاه نیز چندان گرم نشده بود.
  • آسفالت ٩: هنوز این بازی به طور کامل با چیپ جدید سامسونگ سازگار نشده و با بالاترین تنظیمات گرافیکی موجود، شاهد اجرای آن با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه هستیم. چنین مشکلی را در گوشی‌های سری گلکسی S و آیفون‌ها در اوایل عرضه نیز دیده بودیم.
  • گنشین ایمپکت: این بازی گزینه مناسبی برای گوشی‌های میان‌رده محسوب نمی‌شود اما گلکسی A54 می‌تواند گنشین ایمپکت را با تنظیمات گرافیکی Low و نرخ فریم بین ۳۰ تا ۴۰ فریم بر ثانیه اجرا کند. البته در صحنه‌های مختلف این بازی شاهد افت فریم محسوس هستیم و دمای گوشی نیز تا حد زیادی بالا می‌رود.

گلکسی A54 از اسپیکر استریو بهره می‌برد. این مجموعه بلندگوها عملکرد قابل‌قبولی از لحاظ بلندی و کیفیت صدا دارند. البته حین انجام تست‌ها تفاوت محرزی را بین بلندگوهای این گوشی و گلکسی A53 احساس نکردیم. جنگجوی جدید سامسونگ از وای‌فای ۶ و بلوتوث ۵.٣ پشتیبانی می‌کند. همچنین قابلیت اتصال به شبکه 5G در آن مهیاست.

دوربین

گلکسی A54 در بخش دوربین تفاوت فاحشی با نسل قبل خود ندارد؛ بلکه صرفا شاهد حذف دوربین عمق‌سنج و استفاده از دوربین ۵۰ مگاپیکسلی به جای ۶۴ مگاپیکسلی نسل قبلی هستیم. با توجه به این تفاوت‌های نه‌چندان محسوس، انتظار می‌رود که دوربین گلکسی A54 عملکردی مشابه با گلکسی A53 داشته باشد، اما آیا در واقعیت نیز چنین است؟ ابتدا مشخصات دوربین‌های گلکسی A54 را مرور می‌کنیم:

  • دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی با ضریب اف ۱.۸ و لرزشگیر اپتیکال
  • دوربین فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی با ضریب اف ۲.۲
  • دوربین ماکروی ۵ مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی با ضریب اف ۲.۲
  • قابلیت فیلم‌برداری 4K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه

حذف دوربین عمق‌سنج از این گوشی در مقایسه با نسل قبل را می‌توان اتفاق مثبتی قلمداد کرد که به زیبایی گوشی نیز کمک کرده است. دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی گلکسی A54 نیز عملکرد مطلوبی ندارد و به احتمال فراوان هیچ نقشی در تجربه عکاسی شما ایفا نخواهد کرد. بنابراین در ادامه کیفیت دوربین‌های عریض، فوق عریض و سلفی را بررسی می‌کنیم.

دوربین اصلی گلکسی A54 همان چیزیست که از یک میان‌رده خوب انتظار دارید. تصاویر این دوربین غلظت رنگ خوب اما طبیعی دارند و جزئیات بالایی را به نمایش می‌گذارند. نرم‌افزار دوربین سامسونگ، کنتراست تصاویر را کمی بالاتر از سطح گوشی‌های شیائومی نگه می‌دارد و به همین دلیل ممکن است احساس کنید جزئیات بخش‌های تاریک‌تر و سایه‌ها را از دست داده‌اید. البته با بزرگ‌نمایی تصاویر می‌بینید که این موضوع صحیح نیست. همچنین پردازش عکس‌ها نیز در سطح طبیعی انجام می‌شود و ممکن است کمی نویز در بخش‌هایی از عکس دیده شود.

تصاویر دوربین اصلی گلکسی A54 در محیط نسبتا تاریک نیز کیفیت خوبی دارند و اگر کمی نور در محیط باشد، می‌توانید عکس خوبی را انتظار داشته باشید. رنگ‌ها در این تصاویر بسیار چشم‌نواز هستند و تعادل خوبی بین سطح جزئیات و کنتراست تصاویر برقرار است. جالب این‌که عکاسی شبانه در سه حالت معمول (Photo)، نایت‌مود خودکار و نایت‌مود دستی تفاوت چندانی در کیفیت تصاویر ایجاد نمی‌کند.

دوربین فوق عریض در اکثر گوشی‌های میان‌رده کیفیت بالایی ندارد و فقط در شرایطی باید از آن استفاده کنید که چاره دیگری نداشته باشید. این دوربین در گلکسی A54 نیز فقط در شرایط نوری مناسب عکس‌های قابل قبولی ثبت می‌کند اما سطح جزئیات، به‌ویژه در گوشه‌های تصویر به هیچ وجه به پای دوربین اصلی نمی‌رسد. عکس‌های این دوربین در محیط تاریک وضعیت مناسبی ندارند.

دوربین سلفی گلکسی A54 همان دوربین ۳۲ مگاپیکسلی است که در نسل‌های قبل نیز به‌کار رفته و همچنان عکس‌های بسیار خوبی می‌گیرد. سطح جزئیات و بازه دینامیکی در این تصاویر کاملا قابل قبول هستند و رنگ چهره نیز در طبیعی‌ترین حالت ممکن ثبت می‌شود.

باتری و شارژ

وظیفه انرژی‌بخشی به گلکسی A54 به باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر-ساعتی محول شده است. با توجه به نرم‌افزار بهینه و سخت‌افزار کم‌مصرف، انتظار شارژدهی بالایی را از این گوشی داریم. بر اساس بررسی‌های دیجیاتو، اگر کاربر چندان پر مصرفی نباشید و در حد معمول از این گوشی استفاده کنید، احتمالا گلکسی A54 می‌تواند تا ۱.۵ روز شما را همراهی کند. نماینده جدید سامسونگ توانست در تست باتری PCMark نیز حدود ۱۱.۵ ساعت دوام بیاورد که رقم بالاییست.

سامسونگ طبق روال گذشته از قرار دادن شارژر در جعبه گلکسی A54 خودداری کرده است. این گوشی از فناوری شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کند و صد البته زحمت تهیه چنین شارژری را باید خودتان بکشید. این در حالیست که رقبایی مانند پوکو X5 پرو و پوکو F4 با شارژر ۶۷ واتی به دست مشتریان می‌رسند. در تست سرعت شارژ، گلکسی A54 در برابر رقبای خود از شیائومی حرفی برای گفتن ندارد. این گوشی در نیم ساعت اول بیش از ۵۰ درصد شارژ می‌شود. برای شارژ کامل این دستگاه نیز تقریبا یک ساعت کامل باید صبر کنید. با این حال اگر به سلامت باتری و عمر گوشی خود اهمیت می‌دهید، بهتر است به همین سرعت شارژ اکتفا کنید.

جمع‌بندی بررسی گلکسی A54

به‌سادگی می‌توان گفت که گوشی‌های میان‌رده امسال سامسونگ، از ارزش خرید بالاتری نسبت به نسل‌‌های گذشته برخوردارند. این محصولات حالا به تکامل رسیده‌اند و در اکثر بخش‌ها حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. این جملات در مورد گلکسی A54 بیشتر صدق می‌کنند؛ محصولی که در تمام بخش‌ها تعادل را رعایت کرده و در کنار آن، قیمتی معقول نیز دارد. این میان‌رده با نمایشگر سوپر امولد با کیفیت، کیفیت ساخت بالا، طراحی جذاب، پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی‌مدت، عملکرد سخت‌افزاری قابل توجه و مجموعه دوربین نسبتا کاملی که دارد، می‌تواند تجربه‌ای در حد یک گوشی پرچمدار را در اختیار شما بگذارد. در واقع تنها ویژگی پرچمدار جدید سامسونگ یعنی گلکسی S23 که در گلکسی A54 دیده نمی‌شود، قابلیت DeX است که برای اکثر کاربران چندان اهمیتی ندارد.

اگر به یاد داشته باشید، در بررسی گلکسی A53 گفتیم که این دستگاه از ارزش خرید چندانی برخوردار نیست. با این حال گلکسی A54 کاستی‌های نسل گذشته را تا حد امکان جبران کرده است. اگر قصد خرید گوشی هوشمند با بودجه کم‌تر از ۱۵ میلیون تومان دارید، بی‌شک گلکسی A54 یکی از گزینه‌های ارزشمند در این بازه محسوب می‌شود. ما مدل ۸/۱۲۸ گیگابایتی این گوشی را پیشنهاد می‌کنیم که در زمان ضبط این ویدیو حدود ۱۳ میلیون تومان قیمت داشت اما در زمان انتشار این مطلب با افزایش قیمت قابل توجه، به حدود ۱۵ میلیون تومان رسیده است. مدل ۸/۲۵۶ گیگابایتی گلکسی A54 با قیمت حدود ۱۸ میلیون تومانی در حال حاضر پیشنهاد نمی‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • ارژنگ 78
    ارژنگ 78 | ۱۲ شهریور ۱۴۰۲

    با هشت میلیون یعنی شش میلیون ارزانتر ، میشه گوشی هشت گیگ رم و 256 گیگ حافظه خرید .

    • علی تاجیک
      علی تاجیک | ۴ آبان ۱۴۰۲

      واقعا خنده دار بود در حد پرچم دار ؟! کسی که سواد نداشته باشه باور می‌کنه

  • رضا
    رضا | ۱۵ مرداد ۱۴۰۲

    این گوشی ها یک ایراد مهم دارن که بهش اهمیت داده نمیشه!
    . تنظیم نور نمایشگرهای Amoled از نوع PWM هست که باعث flicker و خستگی چشم در استفاده طولانی مدت میشه. بهتره تو معرفی گوشی ها به pwm بودن یا نبودن نور اسکرین اونا اشاره بشه

  • Mahmood elhami asl
    Mahmood elhami asl | ۱۴ مرداد ۱۴۰۲

    بررسی عالی بود، واقعا ممنون، حدود بیست سال پیش که مدیر هنرستان بودم یه شاگردی داشتم اسمش حمید مقدسی بود و بسیار شلوغ و دایم حواسم بهش بود تا مدرسه رو به هم نریزه😊

مطالب پیشنهادی